Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

My tři králové. Přinášíme dary, praktické rady

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
7. 1. 2024
newsletter

Vítejte v tříkrálovém Finmag newsletteru, přinášíme dary. Zejména tedy myrhu, to je taková pryskyřice, dneska se používá zejména v kosmetickém průmyslu.

My tři králové. Přinášíme dary, praktické rady
Tři králové (ilustrační foto) / Zdroj: Shutterstock

Kadidlo neneseme, protože radši ani nechceme vědět, co to je. Pravidla slovotvorby nás ale varují: například takové ředidlo ředí. Takže by dost pravděpodobně kadidlo mohlo mít něco společného s letošními změnami v daních.

Z dalších tradičních darů, co běžně nosívají mudrci z Východu, neneseme ani zlato. O to se budete muset přičinit sami. Ovšem pomoci v tom přičiňování bychom mohli aspoň mudrckou radou.

Začít můžeme tím, že do 10. ledna je možné přihlásit se k paušální dani. Ta je výhodná pro ty, kteří se nikdy k ničem nechtějí přiznat a pro ty, co trpí nechutí k papírování – s paušální daní nemusíte podávat daňové přiznání a taky odpadá starost s podáváním přehledů pro sociálku a zdravotní pojišťovnu. A platba daně i odvodů na povinná pojištění se dá taky odbýt jediným trvalým příkazem. No a navíc se to může vyplatit finančně. Jestli by právě to byl váš případ, to vám napoví naše kalkulačka paušální daně.

Newsletter z kuchyně Finmagu

Pravidelně pro vás přinášíme přehled chytrého čtení (nejen) na víkend. Protože dobré čtení má oproti sebelepší buchtě jednu výhodu: nevadí, že se do něj před vámi zakousl někdo jiný. Každý týden tým magazínu Finmag a webu Finmag.cz ochutná metráky textů. A každý pátek vám e-mailem pošle přehled těch nejlepších. Pokud tedy budete chtít a přihlásíte se k odběru našeho pravidelného newsletteru.

Hlásím se!

Pro ty, kteří se k paušální dani přihlásit nechtějí, ať už se jim to nevyplatí, nebo z jakéhokoli jiného důvodu, máme nachystaný přehled, jak je to letos s platbami na zdravotní a sociální pojištění. Dejte na to bacha, pokud platíte jen minimální zálohy, je tu letos jedna novinka: zvýšené minimální zálohy na sociální pojištění se tentokrát platí už od ledna, stejně jako je to u pojištění zdravotního. Přehled toho nejdůležitějšího najdete tady: Připravte se, minimální zálohy OSVČ vzrostou. Kolik si připlatíte a jak to ovlivní paušální daň?

Tolik k praktičtější stránce naší webové stránky, další tipy a triky čekejte příští týden. Kromě toho má ale naše stránka i stránku přívětivější, inspirativní. A možná vám ke kýženému zlatu pomůže stejně dobře jako šikovně ošetřené daně.

Možná vám všechny dotace lezou krkem a nejradši byste, aby na tom světě žádné nebyly. Hloupost! Ale jak se říká, hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere. Tady jsou dotační příležitosti pro začátek roku. Nechejte si přispět třeba na větrnou elektrárnu.

A pokud máte volný cash, nechejte se inspirovat naší anketou. V ní nám experti odpověděli na otázku, do čeho v roce 2024 investovat.

Mějte se krásně!

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Související témata

danědaňové paušályFinmaginspiracenewsletterpodnikání
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo