Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jedna éra končí, nová začíná. Proč Finmag.cz převlékl kabát

Michal Hron
Michal Hron
19. 11. 2023
newsletter

Podnikání, peníze, inspirace. Tři slova, která definují nové pojetí Finmag.cz. Pojďme se seznámit.

Jedna éra končí, nová začíná. Proč Finmag.cz převlékl kabát
Finmag.cz se proměnil do podnikatelského portálu / Zdroj: NextPage Media

Pokud podnik neinovuje (ať už ve formě vylepšování stávajícího produktu nebo vývojem nových produktů), postupně ztratí zákazníky a v krajním případě zanikne.

Slova naší spolupracovnice Aleny Šafrové Drášilové, která v tomto textu popsala důležitost inovací v podnikání, si nevypůjčuju jen tak zbůhdarma. Má to svůj důvod.

A vy – věrní čtenáři Finmagu – ho už skoro týden znáte.

Ano, Finmag.cz se převlékl. A to rázně. Vzali jsme starý kabát, vyprali ho, a u našeho dvorního krejčího ho nechali přešít v duchu posledních módních trendů. Do jeho kapes jsme navíc přidali několik šikovných nástrojů a už teď máme připraveny prázdné kapsy na další.

Ale popořadě...

Průvodce podnikáním od A do Z

Kdo čte Finmag.cz pravidelně, příklon k podnikatelským tématům už jistě vycítil. Nový design, který jsme ladili poslední půlrok, je už jen vyvrcholením našich snah. Web jsme doplnili o kalkulačky, rejstřík a celý ho tak nějak lépe strukturovali a uhladili.

Newsletter z kuchyně Finmagu

Pravidelně pro vás přinášíme přehled chytrého čtení (nejen) na víkend. Protože dobré čtení má oproti sebelepší buchtě jednu výhodu: nevadí, že se do něj před vámi zakousl někdo jiný. Každý týden tým magazínu Finmag a webu Finmag.cz ochutná metráky textů. A každý pátek vám e-mailem pošle přehled těch nejlepších. Pokud tedy budete chtít a přihlásíte se k odběru našeho pravidelného newsletteru.

Hlásím se!

Inspirací nám byl úspěch speciálního projektu Podnikavé Česko. U toho se ostatně na chvíli zastavme. Za necelý rok fungování jsme jen v rámci tohoto projektu vydali desítky podnikatelských příběhů, komentářů a servisních článků, které pomáhají se na poli podnikání v Česku zorientovat. Za 318 dní vyšlo na 240 textů s čteností dosahující bezmála pěti milionů návštěv.

Není tedy pochyb o tom, že už jen tento projekt skladbu témat významně ovlivnil.

V září jsme pak odstartovali seriály Jak na podnikání a Jak začít podnikat, o které se stará především v úvodu zmíněná Alena Šafrová Drášilová, autorka knihy Základy úspěšného podnikání. Občas ale zaskočí i další prověření autoři. Fahrplán máme navíc košatý a vymyšlený na dlouho dopředu, takže se máte na co těšit.

Jinými slovy, k přerodu na portál pro podnikatele zbýval už jen krůček. V pondělí jsme ho udělali. Inovovali jsme náš produkt. Protože kdo se nepřizpůsobí, zemře. A nám se umírat rozhodně nechce! I nadále se tak můžete těšit na příběhy úspěšných firem, ale i podnikatelské cesty plné karambolů. Nově jsme se rozhodli přinášet přehledy dostupných dotací pro firmy

Těšit se můžete také na kvízy, které prověří vaše znalosti. Ty jsme dosud neměli a za mě to je velká škoda. Přinášet budeme i pravidelně nepravidelné velké přehledy. Třeba jako tenhle velký přehled o blížící se směrnici NIS2 či nejčerstvější kousek o nemocenském pojištění OSVČ. Upozorníme i na aktuální věci, jako třeba blížící se konec mimořádných odpisů.

Podcasty na Finmagu

Podcast

Nebaví snad číst? Nevadí! Co oči nebaví, to uši napraví!

Finmag podcast, to je šikroký výběr témat i zajímavých hostů.

Uvařte si kafe, sedněte si, a zaposlouchejte se.


Ukažte, co tam máte!

Co dál aneb Na co se těšit

Práce na novém webu ale současným stavem nekončí. Vylepšujeme, doplňujeme a ladíme věci, které jsme si sami na sebe ještě vymysleli. Přibudou další kalkulačky, v plánu máme poradny a v nejbližší době se v rámci užší spolupráce s programem DoToho!, s jehož hlavním cílem – podporou podnikání v Česku – plně souzníme, chystáme popsat novou sérii podcastů. Mezi tématy, která v nich zazní, je AI, e-commerce či moderní řemeslo.

Líbí se vám nový Finmag.cz?

Změnou postupně projde i samotný newsletter. Z tipů na chytré čtení se přesune k tipům na důležitá podnikatelská témata. A doporučovat budeme i chytré knihy, které by vám neměly uniknout. Tohle je ale zatím na vedlejší koleji, nejdřív chceme dotáhnout samotný web.

Rozlučku naopak máme za sebou s naším seriálem Týden v kryptu. Z logiky věci se v novém pojetí víc hodí ke kolegům na Peníze.cz. O pravidelný přísun jednohubek z kryptosvěta od Tomáše Krauseho tedy nepřijdete, mění se jen domovské lahůdkářství.

Tak co, jak se vám nový Finmag.cz líbí? Budeme moc rádi za vaši zpětnou vazbu! Napsat nám můžete mail, nebo se ozvěte v diskusi pod článkem. Děkujeme!

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Michal Hron

Michal Hron

Šéfredaktor webu Finmag.cz. Novinář s dlouholetou praxí z největších českých médií, milovník moderních technologií i přístupů, ale i čisté nedotčené přírody. Po krachu vydavatelství Mladá fronta přešel... Více

Související témata

designdotaceFinmaginovacekalkulačkynewsletterpodnikánípodnikatelérejstříkseriály
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo