Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Prodejce jízdních kol Bikero kupuje konkurenta. Chce patřit k největším

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
29. 1. 2024
 6 244
aktuality

Český prodejce jízdních kol Bikero koupil společnost Cycology, prodejce zejména cyklodoplňků, kol a outdoorového vybavení. Získá s ním i e-shop a dvě prodejny. Hodnotu transakce žádná ze stran nezveřejnila.

Prodejce jízdních kol Bikero kupuje konkurenta. Chce patřit k největším
Prodejce kol Bikero kupuje konkurenci (ilustrační foto) / Zdroj: Bikero

Společnost Bikero patří s ročními tržbami kolem 150 milionů korun k důležitým hráčům na tuzemském trhu s bicykly. Koupí severočeského Cycology s ročními tržbami kolem 90 milionů korun zásadně povyroste. Podle Jana Coufala, spoluvlastníka Bikera, je koupě 90 procent Cycology (deset procent zůstává současnému jednateli) nejvýznamnější transakcí na domácím trhu s jízdními koly za posledních několik let. A dobře zapadá do růstové strategie Bikera: „Umožní nám výrazně rozšířit zákaznickou základnu, produktové portfolio a posílit i nadstandardní servis,“ říká Coufal.

Cycology vzniklo v roce 2013, působí zejména na severu Čech – prodejny má v Liberci a Jablonci na Nisou. Kromě toho ale provozuje i e-shop pro celou republiku. Bikero hodlá zachovat jak značku Cycology, tak její prodejny. Zázemí firmy ale stěhuje do svého nového distribučního centra.

„Z odlišného charakteru nabízených produktů budou těžit zákazníci obou e-shopů. Bikero bude obohaceno zejména o cyklistické komponenty a pro změnu zákazníkům Cycology se rozšíří nabídka samotných jízdních kol,“ říká Martin Kudrna, výkonný ředitel a spoluvlastník Bikero.

Tržby Bikera byly loni 150 milionů korun. Cycology utržila 90 milionů. Konsolidované tržby, jak je odhadují noví majitelé, by letos mohly být ke 300 milionům korun. Což by sloučenou firmu řadilo mezi největší tuzemské prodejce jízdních kol.

Značku Bikero založil v roce 2015 Jan Coufal. Jde o e-shop a tři kamenné obchody v Praze, jeden v Hradci Králové a sklad s výdejnou v Brandýse nad Labem. Ročně Bikero prodá na 7000 jízdních kol a dalšího cyklistického vybavení.

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

aktualityAkviziceBikerobyznysCycologypodnikáníPodnikavé Českovolný čas
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo