Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag.cz se mění na portál pro podnikatele

NextPage  Media
NextPage Media
13. 11. 2023
Finmag

Internetový magazín Finmag.cz se od základu mění. Ze společenského a posléze společensko-ekonomického média se posouvá do uceleného podnikatelského portálu zaměřeného na podnikatele, malé a střední firmy a živnostníky. Na webu zároveň přibyla řada servisních nástrojů.

Finmag.cz se mění na portál pro podnikatele
Finmag.cz se mění na portál pro podnikatele (ilustrační foto) / Zdroj: Michal Hron, Finmag.cz

Cílem nového zaměření webu z portfolia vydavatelství NextPage Media je nejen informovat o novinkách z podnikatelského prostředí, ale přinášet pro nové i stávající podnikatele i tolik potřebnou inspiraci. A také nástroje, které ke své činnosti potřebují či jim ji usnadní.

Vedle kvalitního obsahu nový web nabídne možnost zdarma nahlížet do rejstříku ekonomických subjektů, který kombinuje aktuální veřejně dostupné informace z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku či registru DPH. Všechna tato data jsou následně propojena do přehledného výpisu.

Součástí Finmag.cz jsou nově také užitečné a průběžně aktualizované kalkulačky zaměřené především na osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) a podnikatele obecně. Návštěvníci webu si tak vedle řady jiných věcí mohou snadno a rychle spočítat například výši paušální daně, daň z příjmů či optimální výši nemocenského pojištění pro OSVČ.

„Čtenáři se mohou těšit na pestrý mix servisních článků, krátkých zpráv, odborných komentářů, ale i řadu inspirativních podnikatelských příběhů,“ říká šéfredaktor Finmag.cz Michal Hron. „Česko je země plná podnikavých lidí. A my se to snažíme ukázat a v lecčems jim samotným i pomoci,“ dodává.

Právě tato myšlenka stála u zrodu projektu Finmagu nazvaného Podnikavé Česko. V něm už téměř rok mapuje příběhy malých a středních podniků, které tvoří páteř naší ekonomiky, a dokazuje, že i velký byznys lze dělat mimo velká města.

„Finmagu dlouho chyběla jasně definovaná cílová skupina, pro níž by obsah na webu vznikal. Úspěch Podnikavého Česka nám ukázal, že dokážeme podnikatele zaujmout. A na tom jsme se rozhodli stavět. Pro podnikatele chceme být nejen inspirací, ale hlavně oporou v době, která na ně klade čím dál větší nároky,“ říká ke změně Finmag.cz CEO NextPage Media Martin Vlnas.

„Naším cílem není nic menšího než pomoci změnit české podnikatelské prostředí k lepšímu. Dnes a denně se při své práci přesvědčujeme, že Česko je plné šikovných, chytrých a především houževnatých lidí, kteří se nebojí jít s kůží na trh. Mnohdy ale musí čelit až absurdním překážkám, které jim do cesty klade především stát,“ dodává šéfredaktor Finmag.cz Michal Hron.

Změnou nedávno prošel také tištěný magazín Finmag, který pod novou šéfredaktorkou Irenou Jirků prodělal komplexní změnu vzhledu a stává se jakousi rozšířenou verzí více servisně pojatého webu. Čtenáři v něm na víc než 150 stranách pravidelně najdou rozsáhlé rozhovory, analýzy a detailní vhled do malého i velkého byznysu.

Součástí on-line i tištěné verze magazínu zůstávají i s titulem dlouho spojovaná témata financí a investic. „Tuto oblast rozhodně neopouštíme, zejména v současné situaci jsou finanční témata podstatná nejen pro obyčejné lidi – spotřebitele, ale především pro firmy,“ říká CEO Martin Vlnas.

Web Finmag.cz vznikl v roce 2007 pod vedením Jana Majera. Mezi další šéfredaktory historicky patřila Světlana Rysková, Ivan Adamovič, Martin Vlnas nebo Michal Kašpárek. Od roku 2022 se web pod vedením bývalého editora týdeníku Euro Michala Hrona více přiklonil k ekonomickým tématům podávaným zábavnou a populární formou.

Průměrná návštěvnost webu se pohybuje okolo 300 tisíc reálných uživatelů měsíčně. I před redesignem web vykazoval výrazně vyšší afinitu v segmentu podnikatelů. Věříme, že provedené změny nám umožní v tomto segmentu dále výrazně posílit.

Objevili jste snad na novém webu chybu? Budeme moc rádi, když nám napíšte email, nebo nám dáte vědět v diskusi pod článkem. Děkujeme!

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
4
+

Sdílejte

Diskutujte (11)

Vstoupit do diskuze
NextPage  Media

NextPage Media

Vydavatelství NextPage Media je rostoucím mediálním domem s ročním obratem dosahujícím 50 milionů korun. Do jeho portfolia patří tištěné i internetové magazíny Finmag, Heroine a Football Club a servisní... Více

Související témata

Finmaginovacekalkulačkyobchodní rejstříkpodnikánípodnikatelé
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo