Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Finmag.cz se mění na portál pro podnikatele

13. 11. 2023
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Rozumím. RSS každopádně řešíme, má to na to-do listu náš programátor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No tak samozřejmě že to vztahuju ke svým potřebám, a je samozřejmě možné že Váš "většinový zákazník" změny ocení, a Vám se změna tím pádem vyplatí.

Přesto si ale myslím že zrovna tahle změna je záporná všeobecně. Pro mne (tedy opět osobní hodnocení) je ale hodnocení stále stejné. Podle mne je zrovna tohle je výrazná změna k horšímu - a za mne mohu jednoznačně prohlásit že moje návštěvy na tomto webu budou podstatně méně časté. Prostě proto, že z velké části pro mne byly zajímavé právě ty diskuse, a chybějící informace o tom že u nějakého článku diskuse probíhá mne prostě nebude motivovat sem chodit.

Pomocí RSS by to šlo vyřešit (myslím) k oboustranné spokojenosti - RSS feed kde by byly informace o vydaných nových článcích by mne přivedl ke čtění článků, a RSS feed s komentáři by mne upozornil na nové komentáře i u článků které jsem nečetl (a tím mne třeba přitáhl k jejich přečtení).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pak to chápete špatně, především proto, že to vztahujete pouze ke svým potřebám. Většinové chování čtenářů na webu je jiné, takže premisa o "odrazování potenciálních zákazníků" je mylná. Osobně si s stojím za tím, že celkově je to velká změna k lepšímu, navíc s vývojem nekončíme a chystáme řadu nových "fičur".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ok, beru na vědomí. Chápu to tedy tak, že je pro Vás důležitější design než uživatelská přívětivost.

No, dost to o magazínu, který se deklarovaně věnuje podnikatelským zkušenostem, říká. Za mne teda dost negativního, když si potenciální zákazníky takto odrazujete, ale to je samozřejmě Váš boj...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji za odkaz na NewsBlur. Neznal jsem ho a jde o perfektně vyladěný nástroj, navíc s podporou Androidu.

Zhruba před 2 lety jsem opustil svět PC a notebooků a rozhodl se trávit na webu čas maximálně 30 minut denně pouze přes mobil. K tomu potřebuji RSS agregator, ze kterého si vyberu maximálně 3 články denně, které nakonec přečtu.
Nyní testuji i zda neexistuje AI nástroj, který by daný článek přechroustal a udělal mi z něho svodku, abych se nemusel zabývat čtením volnočasových novinářských aktivit, kterými futrují své články. Zajímají mě fakta, argumenty, zdroje a odkazy a nikoliv dojmy a subjektivní hodnocení.

Ještě jednou díky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já právě nepochopil, že vám to chybí na HP, protože jinak jsme tuhle funkcionalitu - jak sám píšete - zachovali. No a na HP to není, protože to v grafickém návrhu zkrátka nevypadalo dobře. Jinými slovy je to daň za nový layout, kterou jsme široce diskutovali a za mě je přijatelná a interně i racionálně zdůvodněná.

Co se týče RSS, omlouvám se, ale o tomto kanálu skutečně nevím. A nejsem zjevně sám. Nicméně předal jsem kompetentním kolegům, ať na to ještě mrknou. Přínosům této funcionality rozumím.

Moc díky za zpětnou vazbu! Vážím si jí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobře, tak podrobněji:

- V předchozí verzi webu jste měli (na titulní stránce) po každým článkem stručnou informaci o tom, kolik je k článku komentářú, a kolik z nich je nových (tedy ještě nepřečtených). Tahle funkce mi u nového designu dost chybí - v současném stavu musím pokaždé otevřít daný článek, a pak odrolovat na konec, abych mohl otevřít diskusi, a až v té se pak můžu podívat kolik je komentářů a kolik z nich je nových.
Funkcionalitu k tomu přitom zřejmě máte, protože počet komentářů/počet nových je v nadpisu vlastní diskuse uvedený.

- Co se týče RSS, předpokládal bych že jako autoři webu který tuto funkcionalitu v minulosti měl byste měli vědět o co jde, proto to nebudu vysvětlovat do detailu. Co mi chybí je jednoduchý odkaz, který bych mohl použít pro integraci tohoto RSS feed u do RSS čtečky (třeba já používám newsblur.co, ale agregátorů RSS existují mraky). Výsledkem tohoto RSS feed u a jeho zařazení do agregátoru je (tedy alespoň bylo) že jsem v deném agregátoru viděl automaticky když se na Vašem webu objeví nový komentář, aniž bych musel pokaždé manuálně zjišťovat jestli se něco nového objevilo.

Možnost zatrhnout "Chci dostávat upozornění na příspěvky v diskuzi" je sice pěkná, ale není to to samé - pro každou diskusi se musím manuálně přihlásit, a komentáře mi chodí jako emaily - což zdaleka není tak komfortní jako RSS feed.
Kromě toho, příspěvky do diskuse mi nechodí dokud tuto možnost (opět - manuálně, pro každý článek zvlášť) nezatrhnu... Velmi uživatelsky nepříjemné...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, díky za reakci, detaiy ještě stále ladíme, tak nám klidně blíže popište, co přesně vám to chybí? Nejsem si vědom, že bychom nějaký RSS feed měli, naopak nyní máme novou funkcionalitu pod každým příspěvkem "Chci dostávat upozornění na příspěvky v diskusi", takže o nové posty/reakce nepřijdete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A zase (stejně jako při minulé "upgrade" designu) jsou nezobrazované informace o komentářích pod článkem... Stejně jako přestal fungovat RSS feed týkající se komentářů.

Mohli byste tuto funkčnost vrátit? Alespoň informace o celkovém počtu komentářů/nových komentářích pod článkem, pokud už ne rovnou RSS feed?

Nahlásit

-
0
+

Tiež mám dojem, že portálov pre podnikateľov je momentálne ako maku a rozhodnutie ísť s davom môže predznamenať oslabenie potenciálu Finmagu. Vyhovoval mi doterajší formát i náplň, vylepšeniam sa nebránim. Finmag bol doposiaľ jediný magazín, ktorý ťahal kultúru podnikateľov a podnikania jednoznačne nahor z pohľadu celkovej spoločnosti a dokázal obohatiť aj nepodnikateľov. Dobrý biznis si dnes predstavujem ako prinášanie hodnoty klientom nielen finančnej a hmatateľnej ale aj ako hodnotovú kultivovanosť, prinášanie obohacujúcej zmeny a inšpiratívnych vízií čerpajúcich mnohokrát aj z poznania histórie a okolia zdanlivo nesúviasiaceho s podnikaním. Peniaze hýbu svetom a iba tie správne hodnoty im udávajú životaschopný smer. Byť trendsetterom v akejkoľvek oblasti býva ťažké no história si zapamätá iba takých.

Nahlásit

-
0
+

Změna Finmagu na další portál "pro podnikatele", kterých je český prostor plřeplněný, mi silně připomíná obrácení Karla Fabiána - tak, jak jej popsal Mariusz Szczygieł ve své knize Gottland.

Nejde o žádnou tragédii, ani o žádný zásadní zápis do análů české internetové žurnalistiky. Zřejmě oslovená poradenská agentura tento krok doporučila, Snad doporučila i racionální způsob, jak zaujmout skupinu, která o knížecí rady teoretických intelektuálů apriori vůbec nestojí.

Hodně štěstí. A dostatečné zásoby Mirtazapinu.

Nahlásit

-
0
+