Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Lenka Koenigsmark míří z Mattelu do Y Soft. Stala se členkou dozorčí rady

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
13. 2. 2024
 8 192
aktuality

Lenka Helena Koenigsmark je od loňského prosince novou nezávislou členkou dozorčí rady poskytovatele firemních digital office řešení Y Soft Corporation. Předtím působila přes deset let ve společnosti Mattel.

Lenka Koenigsmark míří z Mattelu do Y Soft. Stala se členkou dozorčí rady
Lenka Helena Koenigsmark / Zdroj: Y Soft

„I když jsme soukromá firma, přišlo mi správné pro transparentnost vůči externím stakeholderům mít v dozorčí radě nezávislého člena. Lenku jsem si vybral proto, že její životní příběh jí dal nadhled,“ uvedl spoluzakladatel a generální ředitel Y Softu Václav Muchna.

Koenigsmark působí dlouhé roky v marketingu a PR, věnuje se ale i tématům, jako je diverzita, inkluze a společenská odpovědnost firem. Je spoluzakladatelka spolku CZEWIS, který se zasazuje o zvýšení počtu žen ve vedoucích funkcích ve sportu. Nejen o svých zkušenostech v těchto oblastech mluvila v roce 2022 ve Finmag podcastu.

„Vždy mě fascinovalo učit se nové věci. A nejinak tomu je i v Y Softu, snažím se proniknout do tajů fungování a principů technologické společnosti globálního významu tak, aby moje přítomnost byla opravdu přidanou hodnotou pro všechny zúčastněné,“ okomentovala Koenigsmark přesun do Y Soft.

V posledních deseti letech pracovala Koenigsmark jako marketingová ředitelka pro Česko, Slovensko a Maďarsko v hračkářském koncernu Mattel. Loni v září ve společnosti skončila. „Američtí akcionáři rozhodli, že je nutno snížit počet zaměstnanců. A jak se to rolovalo po jednotlivých kontinentech a regionech, černý Petr padl i na nás, jako jednu z nejmenších poboček,“ komentovala pro Forbes odchod z Mattelu Koenigsmark. Předtím působila ve společnostech Lego a KPMG.

Y Soft vznikl v roce 2000 jako startup kombinující výrobu hardwaru a softwaru, specializující se na bezpečný tisk. S trendem stále klesajícího množství tisknutého papíru ale Y Soft musel zareagovat a nově se zabývá vývojem robotů k testování displejů na tiskárnách.

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

aktualitybyznyspersonalistikapersonální změnypodnikánísoftwaretechnologie
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo