Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Český pronajímatel karavanů chce dobýt Evropu. Pomoc našel v Německu

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
21. 2. 2024
aktuality

Český startup Campiri se spojil s německou půjčovnou karavanů a obytných vozů FreewayCamper. Společně se chtějí do tří let dostat mezi dva největší pronajímatele v Evropě.

Český pronajímatel karavanů chce dobýt Evropu. Pomoc našel v Německu
Český startup Campiri se dohodl na spolupráci s německou společností FreewayCamper. / Zdroj: Campiri

Webová platforma Campiri začala nabízet pronájem obytných vozů s cílem digitalizovat proces půjčování v roce 2021. Kromě Česka působí také na jihu Španělska. Německá společnost FreewayCamper začala fungovat ještě o rok dřív a za čtyři roky vybudovala síť půjčoven karavanů v Německu a v Itálii.

Nyní se firmy dohodly na partnerském spojení. Společně hodlají pokrýt zejména střední a jižní Evropu a Německo. Očekávají, že spojení přinese už v letošním roce obrat v přepočtu přes půl miliardy korun.

„Campiri budujeme jako mezinárodní službu s cílem nabídnout zákazníkovi obytný vůz kdekoliv v Evropě. Od začátku nám bylo jasné, že hráčů, jako je Campiri, vznikne více a trh se bude konsolidovat. Proto jsme nadšení ze spojení s FreewayCamper, které je pro nás výhodné jak geograficky, tak i obchodním modelem,“ komentoval novou spolupráci Lukáš Janoušek, výkonný ředitel a spoluzakladatel Campiri.

„Společnou strategií bude ve všech trzích růst skrze online tržiště pro soukromé majitele i půjčovny karavanů a franchise koncept s možností provozovat svoji půjčovnu pod silnou značkou,“ dodal Janoušek.

Kromě pronájmu karavanů prostřednictvím vlastního online tržiště budou Campiri a FreewayCamper tento obchodní model dál kombinovat s franšízami pro partnerské půjčovny i vlastní flotilou obytných vozů. Navzdory nástupu nových evropských konkurentů zůstává stále 70 až 80 procent trhu v rukou malých lokálních půjčoven. Právě na tyto subjekty obě společnosti po svém spojení cílí, chtějí jim nabídnout flexibilní nástroj, jak digitalizovat služby pro zákazníky.

„Nejen díky skvěle se doplňujícím obchodním aktivitám a organizačnímu nastavení týmu, ale též s ohledem na vysokou schopnost škálovatelnosti jejich IT platformy, přináší Campiri do FreewayCamper značnou přidanou hodnotu, která posílí naši konkurenceschopnost a zajistí v následujících letech významný růst společnosti,“ uvedla spoluzakladatelka FreewayCamper Julia Blumová. „Nové uspořádání nám navíc umožní nabídnout majitelům karavanů služby šité přímo na míru s cílem oslovit co nejširší spektrum zákazníků.“

Spojení firem podpořili současní investoři obou společností, kteří navýšili své dosavadní investice o necelých 50 milionů korun. Kromě jiného i Rockaway Ventures, do jehož portfolia obě společnosti patří.

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

aktualityautomobilismusbyznyspodnikánístart-upstartupy
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo