Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Tomáš Čupr z Rohlíku založil investiční fond

Hynek Just
Hynek Just
28. 6. 2023

Investiční fond TCF Capital chce investovat peníze do oblastí, které má Čupr zmapované díky činnosti Rohlíku. Jedná se především o dodavatele této rozvážkové služby.

Tomáš Čupr z Rohlíku založil investiční fond
Zdroj: TCF Capital

„Chceme pomáhat firmám rozvíjet se a růst jak na domácím trhu, tak v zahraničí. Dávám k dispozici své zkušenosti, znalosti a ekosystém, který jsme v rámci Rohlíku vytvořili,“ říká Čupr, za nímž stojí kromě Rohlíku i další projekty jako je Slevomat nebo Dáme Jídlo.

Čupr se v posledních letech soustředí ve svých firmách především na automatizaci. Jen Rohlik Group investoval loni do automatizace 1,2 miliardy korun.

Rohlík.cz je zároveň první český jednorožec – společnost s hodnotou převyšující jednu miliardu dolarů. Čupr v něm vlastní 42 procent, což představuje 17,7 miliardy korun. TCF Capital chce investovat primárně právě tyto peníze.

Čupr vlastní v Rohlíku 42 procent, 17,7 miliardy korun. TCF Capital chce investovat primárně právě tyto peníze.

TCF Capital chce operovat v Česku a ve střední a západní Evropě. Pokud jde o oblasti, pak především v FMCG (Fast Moving Consumer Goods, rychloobrátkové zboží) výrobě a zpracování, e-commerce, logistice a skladování – tedy oblastech, ve kterých se pohybuje také Rohlík.

„Chci se zaměřit na investice do ziskových firem v pozdější fázi vývoje, ve kterých vidíme zajímavou službu nebo produkt a za kterými stojí tým správně nastavených lidí,“ říká zakladatel TCF Capital Čupr. Do roku 2030 by měla skupina spravovat majetek v hodnotě 120 miliard korun.

TCF Capital řídí Peter Klekner, který přišel z pozice CEO maďarské odnože Rohlíku Group (Kifli je maďarsky rohlík). Irena Doleželová Sokolíková je ve fondu zodpovědná za vnitroskupinové právní záležitosti a poradenství při nových akvizicích. Vyhledávání vhodných investičních příležitostí má na starosti Petra Spáčilová z poradenské společnosti Deloitte.

„Nejde nám pouze o investiční příležitosti, chceme pomoci podnikatelům v regionu. Jde nám o podporu dynamického a udržitelného růstu a rozvoje firem. Některé příležitosti otevřeme i menším investorům,“ vysvětluje strategii fondu CEO Peter Klekner.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

Kam dál? Investoři na Finmagu

 

 

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
2
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Hynek Just

Hynek Just

Vystudoval teorii kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což se na jeho profesní kariéře nijak nepodepsalo. Věnoval se hudební publicistice, jeho recenze a rozhovory lze dohledat třeba v archivu... Více

Související témata

co se děje s miliardamiDeloitteinvesticemiliardářirohlík.cztomáš čupr
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo