Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Vyberete si fitko, nebo vyšší mzdu? Zlatý věk firemních benefitů končí

Pavel Jégl
Pavel Jégl
8. 8. 2023
 19 077

Odolá vláda tlaku zaměstnavatelů a odborů a zruší daňová zvýhodnění firemních benefitů? Zaměřit by se měla na ještě větší množství výjimek.

Vyberete si fitko, nebo vyšší mzdu? Zlatý věk firemních benefitů končí
Čemu byste dali přednost vy? Zvýšení platu anebo permanentce do fitka? (ilustrační foto) / Zdroj: Shutterstock

Návrh na zrušení daňového osvobození nefinančních zaměstnaneckých benefitů, který je součástí vládního konsolidačního balíčku, má za sebou první čtení ve Sněmovně.

Budou zvýhodnění benefitů skutečně seškrtána? Proti vládě se tentokrát sešikovali zaměstnavatelé i odboráři. A premiér i ministr financí už dali najevo, že jejich názory ještě zváží.

Neměli by však vyjednávat také s těmi, kteří zhruba třem milionům zaměstnancům a jejich zaměstnavatelům na benefity přispívají z daní, aniž by je čerpali?

Dá se tušit, že by od nich slyšeli vzkaz: Ať si to zaměstnanci a zaměstnavatelé dohodnou sami a firmy ať benefity financují ze svého. Netahejte do toho všechny daňové poplatníky.

Konec zvýhodněných benefitů přichází v době, kdy je trh práce stále přehřátý, ale benefity samotné jako motivace už jsou za svým vrcholem.

Zaměstnavatelé a odbory v jednom šiku

Stát nyní osvobozuje od daně několik desítek typů benefitů. Patří mezi ně příspěvky na rehabilitaci, jazykové a vzdělávací kurzy, kulturní akce, dětské skupiny, permanentky do fitness centra… Jejich seškrtáním chce kabinet získat do chronicky deficitního rozpočtu 1,4 miliardy korun.

Firmy, odbory, ale i ti, kteří benefitové služby zprostředkují a poskytují, vykreslují důsledky vládního návrhu v černých barvách.

Zaměstnavatelé se nechali slyšet, že bez osvobození od daní si benefity nemohou dovolit, budou je tedy omezovat a rušit, což sníží jejich schopnost čelit velkým nadnárodním korporacím, které jim vysají zaměstnance.

Zbyněk Stanjura
Úřad vlády ČR

Divoká jízda s vládou „rozpočtové odpovědnosti“. Skončí Česko ve smyku?

Vláda rozhazuje a šetří zároveň, stát řídí stylem brzda-plyn. Taková divoká jízda může skončit smykem a kotrmelci. Zvládne ji ministr financí Zbyněk Stanjura? Pavel Jégl ve svém dalším komentáři pochybuje.

Odborový předák Josef Středula obvinil vládu, že se neúspěchy své politiky snaží přenést na zaměstnance. Zprostředkovatelé benefitů, což jsou spojky mezi zaměstnanci a firmami, láteří, že nebudou mít co zprostředkovávat. Firmy, u kterých zaměstnanci své benefity čerpají, se zase obávají propadu počtu klientů.

Střízlivý pohled na situaci překládá sociolog a expert na firemní komunikaci Vojtěch Bednář. Upozorňuje, že konec zvýhodněných benefitů „přichází v době, kdy je trh práce stále přehřátý, ale benefity samotné jako motivace už jsou za svým vrcholem“.

„Pokud zásah do daňového zvýhodnění benefitů nastane tak, jak jej vláda plánuje, pravděpodobně budeme svědky zásadní revize politiky benefitů zejména u větších zaměstnavatelů. Bude jich méně, budou méně dostupné a může se stát, že dojde k návratu dříve využívané politiky – benefit, nebo plat, kdy si zaměstnanci, zjednodušeně řečeno, mohli vybrat, čemu budou dávat přednost,“ píše Bednář.

A čemu byste dali přednost vy? Zvýšení platu anebo permanentce do fitka?

Daňové výjimky, jejichž počet v minulých letech stále narůstal, snižují příjmy vlády a nutí ji vyrovnávat ztráty vyššími daňovými sazbami.

Všeho moc škodí, i daňových výjimek

Národní ekonomická rada vlády (NERV) ve svém návrhu na snížení výdajů a zvýšení příjmů veřejných rozpočtů upozorňuje, že celková výše výjimek a úlev u daní z příjmů a daně z přidané hodnoty, které nejsou výslovně sociálního charakteru, dosahuje 209 miliard.

Pravda, všechny je škrtnout by bylo dryáčnické. Daňová výjimka se nedá automaticky pokládat za vylobované zlo, protože se vztahuje třeba na rodičovský příspěvek nebo na příspěvek na bydlení.

Zaměstnanost
Shutterstock

Paradox zaměstnanosti. Krize nekrize, kvalitní zaměstnanci v Česku došli

Je to zvláštní paradox. O české ekonomice během posledních čtyř let nelze tvrdit, že by byla zrovna tygrem. A přece se můžeme pochlubit rekordně nízkou nezaměstnaností. Jak to…? Odpovědi hledá Pavel Kohout.

Vláda ale v konsolidačním balíčku škrtá daňová zvýhodnění jen za sedm miliard. Proč ta „skromnost“?

Daniel Bárta, ekonomický analytik Národní rozpočtové rady, naznačuje, že škrty v této oblasti mohly být razantnější. Upozorňuje, že jen v zákoně o dani z příjmů se slovní spojení „s výjimkou“ objevuje 197krát. A všeho moc, jak známo, škodí.

Daňové výjimky, jejichž počet v minulých letech stále narůstal, snižují příjmy vlády a nutí ji vyrovnávat ztráty vyššími daňovými sazbami. Komplikují daňový systém, ztěžují jeho správu a mnohé z nich jsou nesystémové.

Za ukázkový příklad nesystémového přístupu se dá pokládat sleva na nepracující manželku nebo nepracujícího manžela, která snižuje motivaci nalézt si po rodičovské dovolené práci. Od ledna přitom platí sleva na pojistném pro částečné úvazky, což má naopak k návratu do práce po rodičovské motivovat.

Zrušení slevy na nepracující manželku vládní balíček obsahuje. Nasnadě je ale otázka, proč tam není další nesystémová výjimka – odpočty úroků z hypotečních úvěrů ze základu daně. Tahle dotace vlastnického bydlení stojí příjem rozpočtu ročně pět miliard, tedy víc než trojnásobek zaměstnaneckých benefitů. 

Odpočty si přitom mohou dovolit jen lidé s nadprůměrnými výdělky. A skládají se na ně i ti daňoví poplatníci, kteří mají nižší příjmy, vlastní bydlení si nemohou dovolit a žijí v nájmu.

Do stejného soudku patří firemní benefity, pro které neplatí roční limit 20 tisíc korun. Mezi ně patří například sportovní nebo kulturní akce. Průměrný zaměstnanec na ně sotva dosáhne.

Trpělivost zaměstnavatelů s vládou, která jim byznys ztěžuje, může být brzy vyčerpána.

U konce s trpělivostí?

Pro rozezlené reakce zaměstnavatelů však lze mít jisté pochopení. Vláda jim zvyšuje daň z příjmu.

Souhlasíte se zrušením daňového zvýhodnění zaměstnaneckých benefitů?

Kromě toho nesplnila své nejzásadnější vstřícné opatření, ke kterému se zavázala v původním programovém prohlášení – snížit vysoké odvody za zaměstnance.

Pro mnohé zaměstnavatele benefity zůstávaly vítaným prostředkem, jak odvody seříznout – zaměstnancům dávali o něco nižší mzdu, kterou dorovnávali bohatou nabídkou nejrůznějších příspěvků a permanentek.

Jejich trpělivost s vládou, která jim byznys ztěžuje, může být brzy vyčerpána.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Kam dál? Pavel Jégl na Finmagu:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
24
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Pavel Jégl

Pavel Jégl

Před listopadem 1989 vystudoval automatizaci a robotiku na ČVUT. Psal do samizdatu a do šuplíku. Po volbách v roce 1990 zastupoval ve Federálním shromáždění Občanské fórum. Poté absolvoval stáž v USA a... Více

Související témata

byznysdaňové zvýhodněníkomentářmzdypodnikáníPodnikavé Českovládazaměstnanecké benefity
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo