Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jak rozjet startup a najít investora? Mladé firmy mohou využít pomoci expertů

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
16. 1. 2024
aktuality

Jak se připravit na první investici, na vyjednávání s investorem nebo jak pořešit ochranu duševního vlastnictví. Tyto a další témata čekají na účastníky Investiční akademie pro startupy, kterou pořádá agentura CzechInvest společně s předními českými investory, venture kapitálovými právníky a experty.

Jak rozjet startup a najít investora? Mladé firmy mohou využít pomoci expertů
Investiční akademie pro startupy začíná 7. února (ilustrační foto) / Zdroj: Czechinvest

„Účastí v naší akademii získá startup přehled kompletně celého investičního procesu a zejména si odnese to, jak si nastavit vlastní strategii. S předními experty na jednotlivá témata zároveň účastníci vychytají nedostatky, které mohou zhatit první investici,“ říká Petr Kopeček, ředitel Odboru akcelerace startupů agentury CzechInvest.

První ze série pěti workshopů, na které je stále možnost se přihlásit, začíná 7. února 2024.

„Chceme, aby od nás odcházely sebevědomé startupy připravené po všech stránkách na první velký investiční krok,“ dodává Kopeček.

Mezi garanty workshopů patří například Pavel Suska ze Seed Starteru, Roman Smola z Tensor Ventures či Markéta Pařízek z Mitonu. Za cíl si dávají přidat startupům sebevědomí ve vyjednávání založené na znalosti práva, dopadů volby strategie a reálné hodnoty podniku.

V akademii se mohou účastníci setkat také s investory a právníky, kteří mají za sebou stovky úspěšných obchodů a podělí se tak o své zkušenosti a know-how z praxe.

„Během oslovování investorů jsme se setkávali s různými typy investičních dohod, které pro nás byly dříve složité a často nám nedávaly smysl. Investiční akademie nám pomohla se zorientovat v právních aspektech celého investičního procesu,“ popisuje své zkušenosti například Filip Svárovský, CEO společnosti Tanganica.

„Zároveň jsme při našich vyjednávacích schůzkách a hovorech uplatnili téměř všechny tipy a triky, které jsme si odnesli z jednotlivých workshopů,“ dodává Svárovský. Jeho startup nedávno oznámil investici v řádech milionů korun, účastnil se prvního ročníku akademie pro startupy.

Workshopy Investiční akademie pro startupy se budou konat v prostorách WorkLounge Příkopy. Přihlašování do Investiční akademie pro startupy je otevřeno do naplnění kapacity (25 vybraných startupů), nejpozději však do 5. února 17:00. Registrovat se můžete na webu Czechinvestu, cena za jednotlivé workshopy je stanovena na 5 000,- Kč bez DPH.

Témata workshopů:

Investiční akademie pro startupy spolu s Business akademií pro angel investory a inovativní korporace je snahou agentury CzechInvest o zlepšení startupového prostředí v Česku. Závěrem minulého roku obě akce propojila Investiční konference, na které se sešlo téměř dvě stě padesát hlavních aktérů startupového ekosystému v Česku.

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

aktualitybyznysfinanceinvesticepodnikáníPodnikavé Českopodpora podnikánístartupstartupystrategie
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo