Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Tipy na nejlepší podcasty. Vybírá Radim Krejčí, zakladatel platformy Portu

Hynek Just
Hynek Just
27. 6. 2023

Oslovujeme osobnosti mezi investory, portfolio manažery, finančníky či podnikateli. A ptáme se jednoduše: Jaké investiční podcasty byste doporučili?

Tipy na nejlepší podcasty. Vybírá Radim Krejčí, zakladatel platformy Portu
Kam za podcasty? Doporučují osobnosti z oblasti investic / Zdroj: Shutterstock

Podcasty jsou jednouduchou cestou, jak se dozvědět víc o finančních trzích, investičních strategiích, akciích, kryptoměnách, nemovitostech a dalších investičních příležitostech. Zahrnují rozhovory s úspěšnými investory, analytiky, makléři či finančníky. Mají výhodu, že se dají poslechnout třeba cestou do práce nebo při běhání.

Autor minulého dílu Martin Vlnas, ředitel vydavatelství NextPage Media, předal slovo Radimovi Krejčímu, zakladateli první české robo-advisory investiční platformy Portu.cz.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

Investiční podcast Vojty Žižky

Vojta Žižka se rozhodl založit svůj podcast, aby přiblížil investování široké veřejnosti. Jeho hosty jsou úspěšní čeští investoři, ale také youtubeři nebo odborníci specializující se na vybranou oblast finančního světa. Jak sám říká: „S investováním je to jako se sportem, nejlepší je začít co nejdřív, protože benefity se kumulují postupem času“. Z Vojtových podcastů se dozvíte důležité informace pro sebevědomější začátek s investováním i názory odborníků na pokročilejší investiční operace. Kvalita je zaručena.

Myšlení finančníků

Za podcastem Myšlení finančníků stojí Michal Doubek. Ten v každé epizodě odhaluje myšlení úspěšných finančníků. Přináší rozhovory, které jsou dostatečně dlouhé na to, aby se svým hostem mohl jít do hloubky. Máte tak příležitost nechat se inspirovat, dozvědět se, co má ten který host za sebou a co plánuje.

Investiční brambora

Tvůrce Investiční brambory Richard Rumpel je velkým propagátorem pasivního investování, proto v mém výběru nemůže chybět. Richard se často věnuje tomu, proč jsou indexové pasivní ETF fondy tím nejlepším, do čeho můžete investovat. Jak totiž sám píše, podle dostupných výzkumů a informací je to racionálně nejlepší strategie pro většinu investorů. Zabývá se ale také finanční nezávislostí i tématům z osobních financí. 

Na burze

V Podcastu Burzy cenných papírů Praha (BCPP) moderátoři Jiří Kovařík, ředitel externí komunikace BCPP, a analytik Přemysl Papp představují zajímavé osobnosti z českého kapitálového trhu. Mezi hosty, kteří podcast navštívili, jsou třeba zakladatel Rohlíku Tomáš Čupr nebo spoluzakladatel Pilulky Petr Kasa.

Který z uvedených podcastů se vám líbí nejvíc?

Portu Podcast

A i na platformě Portu najdete podcasty s odborníky ze světa investování. Nebo si můžete poslechnout týdenní shrnutí nejdůležitějších ekonomických zpráv. Máme několik pravidelných seriálů, třeba Portu rychlovka nebo Na pivu s analytiky, k tomu také zhruba hodinové rozhovory s inspirativními hosty. Naposledy jsem se osobně bavil třeba už se jmenovaným Michalem Doubkem.

Kdo bude dál? Radim Krejčí předává slovo Petrovi Žabžovi, vedoucímu oddělení Investice v Air Bank. „Je dlouho na trhu, má přehled a je to typ člověka, který také konzumuje spoustu informací,“ vysvětluje svou volbu Krejčí.

Těšte se na příští díl.

Kam dál? Podcasty na Finmagu:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
14
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Hynek Just

Hynek Just

Vystudoval teorii kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což se na jeho profesní kariéře nijak nepodepsalo. Věnoval se hudební publicistice, jeho recenze a rozhovory lze dohledat třeba v archivu... Více

Související témata

burzafinanceinvesticeKam za podcastykdo mluvi o miliardachMédiaMiliardy v pohybu
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo