Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Kam za podcasty? Nelepší tipy od ředitele NextPage Media Martina Vlnase

Hynek Just
Hynek Just
13. 6. 2023

Oslovujeme osobnosti mezi investory, portfolio manažery, finančníky či podnikateli. A ptáme se jednoduše: Jaké investiční podcasty byste doporučili?

Kam za podcasty? Nelepší tipy od ředitele NextPage Media Martina Vlnase
Kam za podcasty? Doporučují osobnosti z oblasti investic / Zdroj: Shutterstock

Podcasty jsou jednouduchou cestou, jak se dozvědět víc o finančních trzích, investičních strategiích, akciích, kryptoměnách, nemovitostech a dalších investičních příležitostech. Zahrnují rozhovory s úspěšnými investory, analytiky, makléři či finančníky. Mají výhodu, že se dají poslechnout třeba cestou do práce nebo při běhání.

Pro první díl jsme nešli daleko, oslovili jsme zkrátka našeho CEO. To má za to, že o podcastech mluví, kudy chodí. Jaké investiční (a jiné) podcasty tedy doporučuje Martin Vlnas, ředitel vydavatelství NextPage Media?

The Journal (en)

Redaktoři a reportéři The Wall Street Journal poskytují hlubší vhled do událostí, analyzují jejich důsledky a zkoumají jejich širší dopad na společnost. Krátké, stručné a atraktivně zpracované. Podcast není jen o investování, ale světě, byznysu a politice. 20 minut je tak akorát na jednu cestu do práce.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

The Prof G Pod with Scott Galloway (en)

Scott Galloway je člověk, kterého budete buďto nenávidět, nebo milovat. Já jsem druhý případ. Úspěšný byznysmen, který zůstal nohama na zemi a profesor marketingu na Stern School of Business na New York University inspiruje, baví a hlavně dává kontext. Pro investory je důležitý především pondělní díl podcastu zaměřený na trhy. Další dva jsou opět více o byznyse a společnosti. A varování, pokud nejste liberál, budou se vám při poslechu pravděpodobně dost kroutit uši.  Délka dvacet až šedesát minut. Ideální na běhání.

Pivot (en)

Společný projekt Scotta Gallowaye a novinářky Kary Swisher. Skvělému výběru témat dominuje Big Tech, ale v podcastu se řeší i globální a americká politika, trendy a taky Elon Musk, kterého oba nesnášejí. Podcast má obvykle okolo hodiny, ale uteče jako voda.

The Investors Podcast - We Study Billionaires (en)

V podcastu We Study Billionaires, největším světovém podcastu o investování do akcií, zpovídají moderátoři Stig, Trey, Clay a William slavné miliardáře, včetně Warrena Buffetta nebo Howarda Markse. Tak úspěšní jako oni asi nikdy nebudete, ale nemusíte opakovat stejné chyby. We Study Billionaires má víc než sto milionů stažení.

Který z uvedených podcastů se vám líbí nejvíc?

Finmag (cz)

Do výběru nemůžu nezařadit podcast Finmagu. Tedy investice, nemovitosti, kryptoměny, startupy a podnikání, vše v patřičném kontextu. Zda je dobrý čas na koupi investičního bytu, anebo třeba taky investičního vína, si můžete poslechnout v posledních dílech. Informační náskok není nikdy na škodu. A kdo víc ví, víc vydělá! Moderuje Ondřej Tůma, Ivo Prax, Petr Schwank a občas i já.

Kdo bude dál? Martin Vlnas předává mikrofon Radimovi Krejčímu ze společnosti Wood & Co.

Těšte se na příští díl.

Kam dál? Podcasty na Finmagu:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
4
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Hynek Just

Hynek Just

Vystudoval teorii kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což se na jeho profesní kariéře nijak nepodepsalo. Věnoval se hudební publicistice, jeho recenze a rozhovory lze dohledat třeba v archivu... Více

Související témata

financeinvesticeinvestice do nemovitostíKam za podcastykdo mluvi o miliardachMédiaMiliardy v pohybu
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo