Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Majer

Jan Majer
Kontaktujte autora

Původní profesí novinář, od roku 2001 pracoval jako finanční poradce. V dalších letech publikoval vedle poradenské činnosti články ve finančních rubrikách novin a časopisů a vedl ekonomickou rubriku týdeníku Reflex. Vybudoval a vedl dva finanční servery. V roce 2007 spoluzakládá poradenskou firmu Partners, v níž působil jako ředitel komunikace. Otec Finmagu.

Z pověření vyšších míst?

Z pověření vyšších míst?

Česká asociace pojišťoven se začala zbavovat image šedivé organizace hájící zájmy pojišťoven.

31. 8. 2007
Nový klient: Generace Y
 5 509

Nový klient: Generace Y

Jsou sebevědomější a bezstarostnější než byly generace před nimi. Sportují, baví se, cestují, denně jsou na internetu. Zhodnocování úspor je to poslední, o čem jsou ochotni přemýšlet. Ovšem to se má brzy změnit.

28. 8. 2007
AEGON vsadil na ZFP

AEGON vsadil na ZFP

V týdeníku Euro vyšla informace, že v novém penzijním fondu AEGON bude mít téměř desetiprocentní podíl zprostředkovatelská firma ZFP Akademie. Jedním dechem se v článku dodává, že tato informace zaskočila společnost Partners, která AEGON považuje za jednoho z nejvýznamnějších partnerů. Postoje Partners v rozhovoru formuluje odborný poradce firmy PETR BORKOVEC.

21. 8. 2007
Na burzu přes internet

Na burzu přes internet

Kdo chce efektivně zhodnocovat své úspory, má na trhu k dispozici řadu pohodlných možností, například podílové fondy. Zvolí si míru rizika a o víc se nemusí starat. Proč přesto stále více drobných investorů volí méně pohodlnou cestu přímých investic? Odpovídá Roman Koděra z Patria Direct.

16. 8. 2007
Šedivá „hlava XXII“

Šedivá „hlava XXII“

Celosvětová studie finanční skupiny AXA mapovala subjektivní pocity seniorů i názory mladších, ekonomicky aktivních lidí ve třinácti vyspělých zemích. Výsledky pak porovnala s úrovní veřejných výdajů jednotlivých států na důchody.

3. 8. 2007

Další skvělí autoři

Peter Singer

Peter Singer

Peter Singer je profesorem bioetiky na Princetonské univerzitě a čestným profesorem Melbournské univerzity.... Více

Petr Fischer

Petr Fischer

Analytik týdeníku Euro. Český novinář, scenárista, moderátor a filozof. Po absolvování Filozofické fakulty... Více

Alena Šafrová Drášilová

Alena Šafrová Drášilová

Vystudovala podnikovou ekonomiku a management na Masarykově univerzitě v Brně (MU), kde si rovněž doplnila... Více

Ondřej Sliš

Ondřej Sliš

Svá dobrodružství se čtením a psaním mapuje v newsletteru blogu popovrchu.cz a na goodreads.com. Vystudoval... Více

Peníze, štěstí a víra

Peníze, štěstí a víra

Jak byste ohodnotili svůj subjektivní pocit štěstí na stupnici od jedné do deseti? Průměrný Čech uvádí hodnotu mezi 4,5 a 5,5. Stejně jako občané Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu, Číny, Turecka, Ghany a dalších „nešťastných“ zemí.

24. 7. 2007
Do banky, nebo za poradcem?

Do banky, nebo za poradcem?

V ulicích českých měst vznikají první servisní centra pro klienty finančních poradců. Jde o významný krok ke kultivaci trhu, nebo jen o nákladný experiment? Nový trend vyvolává mezi poradci zájem, ale také nedůvěru.

28. 6. 2007
4/4