Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Majer

Jan Majer
Kontaktujte autora

Původní profesí novinář, od roku 2001 pracoval jako finanční poradce. V dalších letech publikoval vedle poradenské činnosti články ve finančních rubrikách novin a časopisů a vedl ekonomickou rubriku týdeníku Reflex. Vybudoval a vedl dva finanční servery. V roce 2007 spoluzakládá poradenskou firmu Partners, v níž působil jako ředitel komunikace. Otec Finmagu.

Finanční reklama v TV

Finanční reklama v TV

Má vůbec smysl sledovat všechno? Když se s námi hlasitým cvaknutím asi před rokem rozloučila naše stará televize, shodli jsme se doma, že to chvilku zkusíme bez ní. A jde to.

5. 5. 2008
Co reklamy neříkají?

Co reklamy neříkají?

Hypotéky budou ještě dlouho v centru pozornosti českých domácností. Někdo si hypotéku zrovna vybírá, někdo zvažuje její refinancování s blížícím se koncem fixace. Podle jakých parametrů se orientovat? Odpovídá Roman Scherks, hypoteční specialista poradenské společnosti Partners.

29. 4. 2008
Jak získat kontakty
 5 844

Jak získat kontakty

Klient musí znát pravidla hry. Pokud nemá zájem dát svému poradci kvalitní doporučení na další klienty, znamená to, že poradce někde udělal chybu. Jak by měla probíhat komunikace mezi poradcem a klientem na začátku spolupráce radí JÁN MÜLLER ze společnosti PARTNERS GROUP SK.

30. 3. 2008
Na dostizích s inflací

Na dostizích s inflací

Naspořili jste si na byt, ale nevíte, kdy se vám podaří najít ten pravý. Možná za pár měsíců, nebo třeba za rok. Teď váháte, zda peníze na krátko investovat do fondu peněžního trhu nebo je raději uložit na spořicí účet. Obojí má něco do sebe.

17. 3. 2008
Pavel Kohout povede diskuse

Pavel Kohout povede diskuse

V následujících osmi dnech, od neděle do neděle, bude mít diskuse na FINMAG.CZ pod kontrolou Pavel Kohout. Čtenáři budou mít možnost s ním více komunikovat.

15. 3. 2008

Další skvělí autoři

Matěj  Schneider

Matěj Schneider

Publicista. Redaktor serveru A2larm, kde mimo jiné ve spolupráci s projektem Voxpot připravuje podcast... Více

Vlad Ender

Vlad Ender

Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, MBA získal na London Business School. Od... Více

Aleš Tůma

Aleš Tůma

Pracuje jako analytik investic ve společnosti Partners. Absolvoval VŠE v Praze a v roce 2013 získal titul... Více

Provize vs. placené poradenství
 6 255

Provize vs. placené poradenství

V posledním roce vznikly na finančně poradenském trhu dva zdánlivé protiklady. Společnost Partners, akcentující kvalitu poradenství při zachování tradičního modelu provizních odměn. Ta se záhy po vzniku stala druhým největším hráčem na trhu. A maličká firma FINEZ Investment Management, nabízející klientům přímo placené poradenství a zprostředkování finančních produktů bez provize. Ta je zatím jen sympatickou „one-man show“. JAN TRAXLER, majitel FINEZ, a JAN MAJER, spolumajitel Partners, hledají společně objektivní pohled na dvě zdánlivě diametrálně odlišné cesty ke klientovi.

13. 3. 2008
Jak se testují poradci

Jak se testují poradci

Nejlépe byly v „mystery shoppingu“ hodnocené firmy Fincentrum a Partners. Zatímco finanční poradkyni společnosti Partners redaktoři vybrali náhodně, centrála Fincentra měla možnost vybrat poradce sama.

11. 3. 2008
Jak se dělá časopis

Jak se dělá časopis

Jak se dnes dělá časopis? Není to taková věda.

8. 3. 2008
Jak vyhrát ve Sportce
 31 129

Jak vyhrát ve Sportce

Je lepší sázet stále stejná čísla, nebo pokaždé novou kombinaci? Odpovězme si hned na začátku - je to úplně jedno.

15. 12. 2007
Je investiční dotazník formalita?

Je investiční dotazník formalita?

Každý drobný investor musí před realizací investice vyplnit investiční dotazník. Ten by ho měl ochránit před nesprávným rozhodnutím. Bohužel, moc to nefunguje.

7. 12. 2007
Blbost a jiné lidské faktory

Blbost a jiné lidské faktory

Naše emoce se promítají do ceny i tak statické investice jako je nemovitost. Sousedské spory v nejrůznějších podobách ovlivňují naše subjektivní vnímání hodnoty domu nebo bytu. Rozhodují o tom, jestli vám je v daném místě dobře, nebo není. Jak eliminovat rizika?

1. 12. 2007
Banka, nebo sklad?

Banka, nebo sklad?

České banky vytvářejí kuriózní situaci. Úroky, tedy odměna klientům za svěření peněz bance, nepokryjí poplatky, které platí. Banka si nechává platit, jako by byla sklad, říká PATRIK NACHER, provozovatel serveru bankovnipoplatky.com.

16. 11. 2007
Pojištění jako investice?

Pojištění jako investice?

Jedna z pojišťoven nás před časem v masivní kampani přesvědčovala o tom, že životní pojištění je takové lepší spoření. Reklama byla úspěšná, inzerovaný produkt se stal nejpopulárnějším životním pojištěním a nám zůstalo v povědomí spojení slov pojištění a spoření.

13. 11. 2007
Banky vs. Karel Gott

Banky vs. Karel Gott

„Zajímavé by bylo obohatit hlasování o přepočet na klienta banky. Počet hlasů pro banku lomeno počtem klientů. Pak by pořadí opravdu více odpovídalo náladě klientů,“ říká v rozhovoru Patrik Nacher, organizátor soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatek a provozovatel serveru bankovnipoplatky.com.

9. 11. 2007
Finanční poradci na startovní čáře

Finanční poradci na startovní čáře

Když redaktoři finančních příloh dávají dohromady (nebo opisují jeden od druhého) desatero rad „Jak si vybrat finančního poradce“, jedno z prvních doporučení zní: „Zajímejte se, jaké má poradce zkušenosti. Radit si nechte jen od odborníka s dlouholetou praxí.“ Každý zkušený poradce ale někdy začínal a své zkušenosti musel získat u klientů.

5. 11. 2007
TANK: Kde je chyba?

TANK: Kde je chyba?

„Použití nesprávné výše poplatků vedlo ke vzniku žebříčku produktů investičního životního pojištění, který nevychází z pravdivých údajů. Přesto je možné vnímat ukazatel TANK pozitivně.,“ říká analytik společnosti Partners DUŠAN ŠÍDLO.

11. 10. 2007
Peníze a média

Peníze a média

Různé přílohy o penězích v českých denících a časopisech mají různé cíle. Některé přinášejí skutečné rady, jiné jen nahrávají inzerujícím finančním ústavům. Poznáte to?

4. 10. 2007
Cesta správným směrem

Cesta správným směrem

„Mluvíme o etice, kvalitě a kompetenci? Jen trouba by si je nenapsal na vývěsní štít. Jde o to, jak tyto hodnoty uplatňovat v praxi, ve vztahu ke klientovi. Ta agresivita proti Partners plyne právě z toho, že jste jim ta slova vlastně „vyfoukli“. Lépe řečeno, že jste jim dali pevný význam: neodírat klienta,“ říká v rozhovoru s Janem Majerem šéfredaktor časopisu Finanční poradce PETR FEJTEK.

24. 9. 2007
Jak koupit levnou chalupu
 6 482

Jak koupit levnou chalupu

Táta vždycky toužil po chalupě na horách. Snad na každou, co tehdy byla v nedalekých Krušných horách na prodej, jsme se jeli podívat. V paměti mi utkvěla nádherná samota nedaleko Klínovce. Cena 115 tisíc.

22. 9. 2007
Po hlavě do rizika

Po hlavě do rizika

Češi se podle statistik stále hloupě zadlužují. Když už své peníze investují, využívají k tomu příliš často nevhodné finanční produkty.

13. 9. 2007
Daň za svobodu

Daň za svobodu

Kde vzít lidi, jak je udržet a jak řídit výkon struktury? To jsou tři základní otázky, na které musí znát odpověď úspěšný vedoucí ve strukturální firmě. Na systému strukturální firmy, v níž prakticky každý pracovník může „pod sebou“ vytvořit vlastní tým, jsou postaveny všechny velké finančně poradenské společnosti. S autorem knih o koučování týmů Robertem Stuchlíkem, který má bohaté zkušenosti právě se specifickými vlastnostmi strukturálních firem, rozmlouval Jan Majer.

3. 9. 2007
3/4