Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Smrt si koleduje

Martin Vlnas
Martin Vlnas
29. 6. 2016

Umřel prý Bud Spencer. Že to není možné? Vysvětlení by bylo: šel dobrovolně. Až se porozhlédne, jaké to tam je, zase se vrátí. Napřed to ale mlaskne a přes scénu proletí smrtka. Dříve známá jako zubatá.

Smrt si koleduje
-
+15
+

Modrá je dobrá!

Španělská firma Gik nedávno představila světu netradiční novinku, modré víno. Nápoj se vyrábí kombinací několika rozdílných druhů červených a bílých hroznů, specifickou barvu pak dostává z pigmentů slupky červených hroznů a přírodního indiga. Výrobci modrého vína tvrdí, že se nejvíc hodí k sushi, k mexickým nachos nebo italským špagetám carbonara. K poslechu pak doporučují zpěváka Jamese Blacka nebo kapelu Alt-J.

Ať si říkají, co chtějí, my dobře víme, že nejlepší bude k Hejmovi. Ať už ho budete dusit, udit, nebo ho necháte pomalu zpívat nad ohněm.

Už je to tak!

-
+15
+

RIP

Umřel Bud Spencer. Lucky Luke!

-
+11
+

Možná se tak narodil, možná je to…

Že někdo má kliku, a někdo zase ne, ví už dlouhá letá taky Jiří Dienstbier. Kde se ale v ministrovi pro lidská práva bere ten altruismus, nesobectví a odvaha jít proti proudu? Možná lehává s princeznou pravdoláskou, možná pije odvar z Dubčeka… Chyba lávky! Jirka má koule a nebojí se je ukázat. 

Asii dohromady, přidal ale taky kolečko navíc. Mohlo by se zdát, že je to na první pohled škoda, Jirka je ale vysmátý. V hlavě totiž udrží jenom myšlenku na to, že je všechno černý superb!

Je to muž na svém místě.

-
+12
+

Je totiž náruživá

„Víte, co máte dělat, jak to máte dělat a čeho máte dosáhnout. To všechno je jasné, už jsme to dělali. Ale život nás všech tkví v jednoduchých věcech – měli bychom se svléknout a pracovat,“ prohlásil běloruský prezident Lukašenko během tamního lidového shromáždění.

Zatímco se experti přou, jestli šlo o přeřeknutí, nebo první projev nastupujícího Alzheimera, modří už vědí, že jde o dokonalý trik, jak naplnit státní pokladnu tvrdou měnou. Za hodinový přístup ke kamerovému systému v největší běloruské slepičárně zaplatíte čtyřicet babek, pokud přihodíte ještě pětku, dostanete navíc i bonusovou kameru u píchaček. Podle prezidenta vše funguje na výbornou. Ještě dva týdny zpátky se dívala jen tajná služba.

-
+16
+

Kočkovaná

Co se stane, když přísně chráněný leopard sežere v jihoafrické rezervaci třiatřicet ještě přísněji chráněných tučňáků? Rozpoutá se přísná debata učených mozků, jestli zastřelit kočku, nebo zachránit kolonii. Přitom ho stačilo pozvat na olympiádu do Ria.

Právě hledají nového maskota…


Minule nám naložili

Pokud nejste zrovna fanoušky takzvaných plodů moře, mohli byste to jednou u monstra z temných hlubin mít dobré. Kdyby ovšem vědělo, co to znamená „dobré“.

Cthulhu čeká

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo