Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Články na téma: restaurace

Další články na téma restaurace najdete na Peníze.cz.

Řízená invaze dětí
 71 130

Řízená invaze dětí

Jak jde o děti v restauracích a kavárnách, předsudky najednou nevadí ani leckterým bojovníkům proti rasismu.

Michal Kašpárek8. 1. 2016
Jan Punčochář: Kuchařské učňáky? Bída
 13 256

Jan Punčochář: Kuchařské učňáky? Bída

Na českém kuchařském učňáku vás vařit nenaučí. Pokud to s řemeslem myslíte vážně, nechejte se třeba i za málo peněz zaměstnat v dobré restauraci, říká v druhém díle rozhovoru vyhlášený šéf Jan Punčochář. A mluví z vlastní zkušenosti. I když on sám kdysi utekl před známým poděsem Zdeňkem Pohlreichem.

Ondřej Tůma17. 10. 2015
Jan Punčochář: Hosta si musíte hýčkat
 12 704

Jan Punčochář: Hosta si musíte hýčkat

S předním českým šéfkuchařem jsme si povídali o domácí gastronomii, elektronické evidenci tržeb a také michelinských hvězdičkách, které jsou pro něj zatím zakleté.

Ondřej Tůma10. 10. 2015
Roman Vaněk: Daňčí na kančím už neletí
 17 693

Roman Vaněk: Daňčí na kančím už neletí

Podle Romana Vaňka pomalu vyrůstáme z gastronomické puberty. A nic na tom nemění ani úspěch „nadívaných kůžiček“.

Ondřej Tůma8. 8. 2015
Jak někdo může hájit lidi, co neplatí daně?
 43 554

Jak někdo může hájit lidi, co neplatí daně?

Z dobře placeného místa v prestižní auditorské firmě odešla do státní správy. Stala se náměstkyní ministra financí Babiše. Její kompetence: daně a cla, klíčový projekt: elektronická evidence tržeb. Minulý týden mohla Simona Hornochová prvně slavit, elektronická evidence tržeb prošla vládou. Podaří se ale stihnout šibeniční termín nasazení? A komu všemu přibudou nová pravidla?

Ondřej Tůma8. 6. 2015
Neslibujte hospodským, že jim zákaz kouření pomůže
 24 363

Neslibujte hospodským, že jim zákaz kouření pomůže

Optimistické odhady, kolik protikuřácký zákon přinese restauracím nových hostů, stojí na zbožných přáních.

Michal Kašpárek5. 6. 2015
„Jedli jsme tohle a stálo nás to tolik“
 17 334

„Jedli jsme tohle a stálo nás to tolik“

Pokud chcete všechny okolo otrávit vyprávěním o jídle, mluvte o něm jako účetní.

Michal Kašpárek17. 4. 2015
Barbora Rektorová: Nejhorší je dělat, co lidé chtějí
 20 722

Barbora Rektorová: Nejhorší je dělat, co lidé chtějí

„Člověk se musí soustředit na zákazníka. Ale ne na jakéhokoli zákazníka,“ říká v druhé části našeho rozhovoru Barbora Rektorová. Restauratérům – začínajícím i těm, kteří se potřebujou zvednout ze země – mimo jiné radívá, aby personál neučili, že zákazník má vždycky pravdu. Proč?

Ondřej Tůma28. 3. 2015
Královna suši Bára Rektorová: Dobře vařit není těžké, těžké je kvalitu prodat
 15 582

Královna suši Bára Rektorová: Dobře vařit není těžké, těžké je kvalitu prodat

„Při práci s majiteli restaurací mi došlo, že problém není, že by nevěděli, jak kvalitně vařit. Ani kvalitní zboží se ale samo neprodá, oni prodávat neumějí, a tak jim nezbývá než bojovat cenou. Kvalita jde logicky dolů,“ nabízí neotřelý pohled na kvalitu českého pohostinství Barbora Rektorová, majitelka cateringové společnosti Sushiqueen.

Ondřej Tůma21. 3. 2015
Luxusní? Jídlo nabízíme především dobré
 14 092

Luxusní? Jídlo nabízíme především dobré

„Chceme, aby si naši zákazníci kromě plné tašky odnášeli i příběh o tom, co kupují,“ popisuje Luděk Chini jednu z myšlenek, na které stojí síť obchodů a restaurací s kvalitními potravinami My Food Market.

Monika Veselíková, Martin Vlnas7. 3. 2015
Už dávno nejsme konzervy, říká alkoholový guru Richard Švéda
 14 862

Už dávno nejsme konzervy, říká alkoholový guru Richard Švéda

„Například u vína jsou Češi stále znalejší a mají chuť poznávat a ochutnávat nové věci. Je dobře, že se tu už nerozlišuje jen mezi bílým a červeným, krabicí a lahví,“ říká v rozhovoru generální ředitel společnosti Premier Wines & Spirits Richard Švéda.

Ondřej Tůma14. 2. 2015
Na světlo s alergeny! Regulace, která dává smysl
 17 519

Na světlo s alergeny! Regulace, která dává smysl

Proč tržní mechanismy nezaručují pravdivé informování o alergenech a proč může být unijní pošťouchnutí přínosné i pro restauratéry.

Michal Kašpárek12. 12. 2014
Hana Michopulu: Bude dobře, když skončí restaurace, které fungují švarc
 23 586

Hana Michopulu: Bude dobře, když skončí restaurace, které fungují švarc

Ve druhé části rozhovoru s Hanou Michopulu budou v hlavní roli opět chlebíčky. Bavit se ale budeme i o farmářských trzích, záměru vlády vybrat v restauracích víc peněz na daních a taky o tom, proč by se měl podnikatel chovat ke svým zaměstnancům stejně jako k vlastním dětem.

Ondřej Tůma29. 11. 2014
Geniální chlebíčky sestry Michopulu
 28 210

Geniální chlebíčky sestry Michopulu

Propagátorka místního a kvalitního stravování. Organizátorka prvních farmářských trhů. Autorka populárních kuchařek. Gastroguru Hana Michopulu jde s kůží na trh. V centru Prahy otevřela bistro Sisters, ve kterém nabízí – chlebíčky. Humrovou pomazánku a oschlou okurku tu ale nečekejte.

Ondřej Tůma22. 11. 2014
Až moc dobře lubrikovaný život. Sbohem, Foursquare
 13 345

Až moc dobře lubrikovaný život. Sbohem, Foursquare

Žádný spotřebitelský magazín České televize neudělal pro dobro a bezpečí spotřebitelů ani střípeček toho, co služba Foursquare. Jenomže z dobrého sluhy…

Michal Kašpárek25. 7. 2014
Jak divný pavouk k michelinským hvězdám přišel
 6 538

Jak divný pavouk k michelinským hvězdám přišel

Příběhy slavných se většinou vyprávějí, aby inspirovaly. Některé ale můžou spíš varovat.

Michal Kašpárek19. 12. 2013
Tři postřehy z Neapole
 5 234

Tři postřehy z Neapole

Zápisky ze čtrnácti dnů v nejšpinavější evropské metropoli.

Michal Kašpárek26. 7. 2013
Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou

Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou

V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.

Ondřej Tůma15. 6. 2013
Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
 5 190

Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Ondřej Tůma8. 6. 2013
Jak se bránit před kuřáky
 8 554

Jak se bránit před kuřáky

Nedostatečná legislativa a selhávající kontrola na straně jedné a bezohlednost některých kuřáků na straně druhé. To jsou důvody, proč je většina populace nedobrovolně vystavena škodlivým účinkům tabákového kouře. Lze se nějak bránit?

Tomáš Kindl11. 9. 2012
Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško

Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško

Praktický návod nejen pro ty, kteří si na léto našli práci na baru.

Michal Kašpárek4. 7. 2012
2/3