Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Hlídače financí si najalo 58 tisíc lidí, nabízí pohled bank

PR článek
PR článek
25. 11. 2019

Jak hodnotí vaši úvěrovou rizikovost banky a finanční instituce? Kam vás řadí v rámci regionu a věkové skupiny? Odpověď poskytuje nová online služba webu kolikmam.cz zahrnutá do balíčku #kolikmam365.

Hlídače financí si najalo 58 tisíc lidí, nabízí pohled bank

Na 2,4 bilionu Kč se ke konci 3 čtvrtletí 2019 vyšplhalo zadlužení obyvatel Česka. Je o 143,7 miliard Kč vyšší než před rokem. Naopak nesplácený dluh občanů se snížil o 3,9 miliardy Kč na 31,2 miliardy Kč. Ukazují to nejnovější čísla Bankovního a Nebankovního registru klientských informací.

Zvýšenou obezřetnost významných bank a finančních institucí při prověřování žadatelů o půjčky dokládá i další čerstvý údaj. Počet klientů s problémem splácet dluh na spotřebu klesl o 60 tisíc na 211 tisíc.

Neplatičů tedy ubývá. Faktem bohužel zůstává, že značná část z nich si zadělává na problém právě před Vánocemi. Kvůli často zbytečným a drahým dárkům se totiž unáhleně vrhají do nevýhodných, a přitom nejhalasněji inzerovaných půjček. Berou si jich i několik naráz. Na splátky pak nemají nebo zapomínají. Příklad by si měli vzít ze zodpovědnějších spotřebitelů, kteří pochopili, že online monitorovat mohou dnes i své finanční závazky. Nejenom domy a auta. Počet registrovaných uživatelů portálu kolikmam.cz, který je projektem CRIF – Czech Credit Bureau a obou registrů, už atakuje hranici 58 tisíc.

Prostřednictvím zmíněného webu mohou online, tedy pohodlně z domova, požádat o své výpisy z registrů. Mají tak přehled o svých současných i minulých půjčkách. Aplikace Hlídám si, kolik mám je zase esemeskou či mailem včas informuje nejen o nezaplacené splátce, ale například i o úvěrové žádosti podané zlodějem klientovy identity. Zvýhodněný balíček těchto služeb nazvaný #kolikmam365 je nově rozšířen o grafickou ilustraci finanční pozice uživatele v rámci věkové kategorie a regionu. Takže má představu, jak jeho důvěryhodnost úvěrové instituce hodnotí. Přes kolikmam.cz se dá rovněž objednat výpis exekucí či NetAgent, který hlásí podezřelé pohyby citlivých dat klienta v internetovém prostoru.

Hlídám si, kolik mám

Ukázkové náhledy ze služby Hlídám si, kolik mám zvětšíte kliknutím

Aktuální přehled


Hodnocení


Výpisy z registrů

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo