Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Pat a Mat a odborář

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
4. 2. 2015
 5 089

Pat a Mat jsou známí matláci, ale kam se hrabou na pány z odborů! Hezkou středulu!

Pozitivní zprávy: Pat a Mat a odborář
-
+9
+

Na maškarním plese kolotočářů (!) v Krupce byl muž v masce Pata poněkud nespokojen s výkonem dýdžeje, a tak ho chytil za hlavu a praštil s ní o zeď. Muž převlečený za Mata se v tom Patovi snažil zabránit, ale znáte je, nešiky. Pat měl v žíle promile a hrozí mu dvanáct let. Klíčový playlist agentury nezveřejnily.

-
+9
+

Třicetiletá žena na nádraží v Ostravě-Svinově sprostě nadávala lidem, plivala na zem a útočila na strážníka. Když se jí snažili lidé napomenout, hulákala, že je z Prahy, a proto si může dělat, co chce. Jelikož tohle může v Ostravě vykřikovat jen sebevrah nebo opilec, skončila paní na záchytce. Z Prahy skutečně byla.

-
+9
+

O cigaretku požádal padesátiletý muž jiného hosta v jedné z pražských restaurací. Jelikož dotazovaný cigaretku neměl, hodil po něm kuřák vrhací nůž. Naštěstí, ač zcela střízliv, netrefil. Vláda chystá do Sněmovny zákon o úplném zákazu vrhání nožů v restauracích.

-
+9
+

Zelí, okurky a rajčata zdražily v Rusku v důsledku embarga na dovoz potravin z imperialistických zemí o stovky procent. Putin doporučil lidem konzumovat pouze domácí kaviár.

-
+9
+

V Itálii zřejmě řádí sériový Duch svatý. Během jednoho roku tam otěhotněla již druhá jeptiška. Sestru kolumbijského původu přivezli do nemocnice v San Severino Marche s bolestmi břicha, načež se ukázalo, že rodí. O těhotenství neměla údajně ani potuchy. Vida, jeden by čekal, že když nemaj telku, aspoň si holky semtam něco přečtou.

-
+9
+

Úpe nejtajnější služba BIS před třemi lety odhalila, že několik jejich agentů podvádí s fakturami za benzin do služebních aut, a pohnala je k soudu. Soudní jednání bylo pro jistotu veřejné, takže se se podařilo odtajnit nejen identity, hodnosti a způsoby práce žalovaných, ale také mnoha dalších činných agentů včetně typů a poznávacích značek jejich vozidel. Všichni záporáci z Bonda si musí po všem tom hackování, vloupávání a vyhazování budov MI6 do vzduchu připadat jako úplní idioti.

-
+9
+

Literární historik Martin C. Putna přinesl v pátek na Pražský hrad výtisk své nové knihy o ruské historii. Chce, aby se prezident Miloš Zeman více poučil o věcech, o kterých rád mluví. Knihu od prezidentova kritika převzal hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Slíbil, že si ji přes víkend přečte a podložil s ní prezidentův šachový stolek.

-
+9
+

V Moskvě od pátku hoří knihovna Ústavu vědeckých informací pro společenské vědy Ruské akademie věd. Knihovna schraňuje více než 14 milionů knih a tisků. Jestli to všechno shoří, bude se celá historie muset přepsat znova, sakra práce.

-
+9
+

Svou kandidaturu na funkci prezidenta předběžně ohlásil místopředseda Senátu Zdeněk Škromach. Pokud mu to tam hodí všichni, se kterými se za poslední dva roky vyfotil, získá v prvním kole 156 procent hlasů. Ale nechť, u Škromacha je aspoň skoro jistota, že nikdy nebude nikoho citovat.

-
+9
+

V únoru se na jarní prázdniny do Prahy chystají opět asi tři tisíce studentů ze Skandinávie. Pražská policie připravuje manévry a BIS zoufale hledá dva agenty, které by alespoň Norové nepoznali. Unesené studenty se pak Sobotka pokusí vyměnit za Michalákovic kluky.

-
+9
+

Malajsijská vláda uznala, že téměř po roce nepřetržitého letu by pohonné hmoty zřejmě došly i malajsijskému boeingu, a prohlásila let MH370 za zmizelý. Rodiny pozůstalých tak konečně získají nárok alespoň na nějaké kompenzace.

-
+9
+

Prezident Zeman slavil v Praze Osvětim a mlel u toho zas nějaké kraviny.

-
+9
+

Už aby začala golfová sezóna, protože odborářští předáci jinak nevědí, co roupama. Předseda odborové centrály ČMKOS Josef Středula prohlásil o odvodech na zdravotní pojištění, které státu platí OSVČ, toto: „Jestliže někdo platí třetinu toho, co ostatní, tak by normální logické vysvětlení mělo být, že dostane asi jenom třetinu sádry nebo třetinu srdeční chlopně, a tak se to neděje.” Je jistě pozitivní, že i člověk s třetinou mozku může zastávat tak významnou funkci, ale můj tata by mu řek asi totok: „Staraj sa o svoje ovce a nečum přes plot.“

-
+9
+

Známý svišť Phil z pensylvánského městečka Punxsutawney  včera po opuštění nory spatřil svůj stín, což podle tradičního rituálu z 19. století znamená, že jaro na sebe ještě nechá čekat (viz výborný film Na Hromnice o den více). Málo se ví, že podobný rituál mají i v Ugandě. Asi neuhodnete, které zvíře tam předpovídá vedro a sucho.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • A když nemáme ani ženu, ani žádnou vychytralou blond bestii, která z nás tahá chechtáky, tak si pogratulujeme, skákneme si do galanterie a koupíme kožené řidičské rukavice. Kdo by nechtěl milenku oblečenou v kůži?
    Kluci, bacha, Valentýn!
  • Jedině poctivé logické uvažování pomůže lidstvu se dobrat k vědeckým poznatkům. A překvapivě to kolikrát stačí, abychom nemuseli my, notorická netáhla a gaučoví filosofové, vytáhnout paty z domu. 
    Vědecké bádání: Astrologie a logika
  • „Chybu v zobrazení české státní vlajky způsobil stážista v reklamní agentuře. (...) Občanům protektorátu se tímto upřímně omlouváme a těšíme se na jejich další návštěvu,“ uvedl tiskový mluvčí Kauflandu Michael Šperl.
    Kaufland uznal chybu. Mění vizuál kampaně
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Související témata

bisJiří Ovčáčekjosef středulamartin c. putnamiloš zemanpozitivní zprávyruskozdeněk škromach
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo