Předplatit časopis Finmag

Diskuze: O lidi tu nejde, jen o politiku. Potravinové kvóty ženou Česko z Unie

25. 1. 2021
 12 921
62 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Jestli to EU zatrhne, tak by nějaký moudrý julda v naší vládě mohl přijít s alternativním "řešením": Každý si může "svobodně" koupit i zahraniční potravinu, ale to ho nezbaví povinnosti platit (i) za tu domácí.

Podobně funguje stání televize a rozhlas: "Nekoukáš na ČT, platíš si Netflix? No stejně musíš platit ČT!"

Funguje tak i juldistický penzijní systém: "Nestojíš o erární penzi? Stejně na ni musíš platit a až z toho, co ti po oškubání zbude, si může spořit-investovat jinak."

Když je podle juldů tržně-konformní i manipulace s měnou, centrální plánování úrokových měr, atd... tak tohle se v jejich podání pod přirozený trh v pohodě vejde taky, ne?

Nahlásit
-
26
+

Nejméně oblíbený příspěvek

To bylo obránců tržní svobody zákazníka, když EU zakázala nazývat bílou šmakuládu máslem a destilovaný výluh nahnilých brambor rumem! A najednou všichni libertariáni přešlápli na vlasteneckou nohu, že je třeba ochránit české výrobce. Což motají do slovního salátu na téma hodné regulace narovnávající pokřivený trh.
Ve skutečnosti se akorát snaží nacpat do koalice Babišovi, dokud je tam místo, ČSSD poslední dobou nějak zhubla.

Nahlásit
-
-6
+

Diskuze

Pokud jsou správné kvóty na ženy v některých profesích, není nic špatného ani na kvótách na české potraviny v supermarketech.

Nahlásit

-
-4
+

No pokud by nás to z EUrosojuzu vyhnalo, tak hurá, už aby to bylo. Když jinak ti "naši" politici se o to vůbec nesnaží a i když jsme takoví fuj fuj špatní, tak nás furt vyhodit také nechtějí. Tak už aby.

Nahlásit

-
0
+
3/3