Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Budou nám zaměstnavatelé povinně platit příspěvky na penzijko?

26. 1. 2018
 19 484
72 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Jasně, sypejte do 3.pilíře co nejvíc. Až bude 1.pilíř bankrotovat, znárodněním toho třetího si koupíme prodloužení existence toho prvního o rok.

Nahlásit
-
25
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Ono to ale jinak nepůjde. :-) Pro koho budou ti producenti produkovat, když z jejich zaměstnanců a tedy i zákazníků naděláte bezdomovce? Takže v prostředí dalšího koncentrování kapitálu a další automatizace produkce je vyšší míra státního přerozdělování jedinou možnou cestou k udržení funkčnosti a stability ekonomického systému. Proto taky ten hysterický frontální útok těch, co koncentrují, na stát a na demokracii, protože to je jejich jediná překážka v cestě k nastolení ekonomické totality, nebo genocidy chudých, které nebude mít kdo zabránit (viz současné rozumbradování o tom, jak planeta Země nezvládne další populační růst), protože stát už zde nebude.

Jediná šance většiny lidí je tak udržet demokratické národní státy v chodu. Riziko toho, že si lidé demokratický stát vzít nenechají, se snaží vyřešit tím, že ty lidi prostě vymění. Viz vyvolávání absurdních válečných konfliktů a následné financování přílivu uprchlíků. K tomu přidali ještě uprchlíky ekonomické. Součástí obrany demokratických států je tak také obrana před přílivem uprchlíků. To má rovnou dva pro ně příznivé efekty. Jednak nejprve naředění ve finále výměna občanstva a druhak ekonomický rozvrat států.

Ruku v ruce s těmito aktivitami jdou i ony "dluhové krize", kdy se banksteři snaží některé státy finančně zlikvidovat na trzích se státními dluhopisy. Tohle je ale pro bankstery příliš nebezpečná hra. Tedy snad už to pochopili.

A pak tu máme další frontu, na které operuje armáda think thanků a Altmanů a Frajů, kteří se snaží vymývat mozky lidem absurdními libertariánskými a anarchokapitalistickými teoriemi, jejichž jediným cílem je opět, jak překvapivé, rozvrat a odstranění státu a demokracie jako největšího zla, které kdy bylo vymyšleno.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-9
+

Diskuze

Citace - Richard Fuld / 26.01.2018 11:08

1. Nejprve upřesnění. Lidské potřeby jsou konečné, resp. rostou úměrně s technologickými možnostmi.


No, pokud tohle myslíte vážně, jak tedy definujete ty "Lidské potřeby", které jsou konečné?

Pokud bych měl na tomto Vašem tvrzení založit další úvahu, jsou tyto základní potřeby (podle mého názoru, rád bych znal Váš) následující:
- potrava
- voda
- vzduch
- teplo
- alespoň minimální kontrola "svého" prostoru.

Pokud tento předpoklad platí, je myslím možné tyto základní potřeby každého zajistit dnes s relativně minimálními náklady - pokud tedy každému dáte k dispozici tyto potřeby, vše ostatní je tedy (opět vycházím z Vaší věty) hamižnost a nenažranost.

Pokud tedy vše ostatní je hamižnost a nenažranost, možná bychom se i mohli shodnout, že úkolem státu by bylo zajistit tyto potřeby, a vše ostatní bychom mohli nechat klidně na trhu, ne?

Pokud s těmito vývody nesouhlasíte, napište mi prosím _jaká_ je tedy podle Vás definice těch základních potřeb, které podle Vás nejsou ještě hamižností a nenažraností?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Penzijko je ta nejvetsi sr***a co muze byt. Vzdyt ty smesne 2 procenta co to vynasi nepokryje ani inflaci! A statni prispevky na tom nic nezmeni. To neni o moc lepsi nez hodlit koruny na sporicim ucte. Penzijko je paradoxne vhodne pro lidi starsi 60 let - vkladaji do toho penize, stat jim dava prispevky a oni to po 5 letech vyberou se slusnym ziskem. Jako fanousek kryptomen bych urcite doporucoval sporit do bitcoinu, pripadne dalsich zavedenych men jako ethereum nebo litecoin. Pro konzervativni klienty tu jsou treba podilove fondy. Ty maji vynosy treba 6-8 procent, a ono kdyz sporite 30 let, tak to za tu dobu diky slozenemu uroceni udela sakra rozdil.

Nahlásit

-
1
+

Vždyť toto neviditelné "zdaňování" se už teď děje. Co jiného je inflace, tištění peněz? Dá se tomu krásný odborný název a realita je ta, že člověk si za stejný peníz koupí méně a méně statků. Jistě máte pravdu, budou další metody, další pokusy podobným způsobem uzmout další díl pro stát.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyby bylo tak jednoduché, beztrestné a neznásledkové si tisknout 10x víc, než dnes, tak už to soudruzi dávno dělaj. Zatím to vypadá, že ten tisk spíš budou omezovat. A jistě ne proto, že by přestali mít fuldosocialistické názory. Ale proto, že je k tomu nutí realita.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Já bych zase ty Škromachy nepřeceňoval... než pochopěj bitcoin, bude vše o 7 vývojových generací jinde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Záporné úroky a zrušení hotovosti = megastimulus pro kryptoměny.
Kdo v nich má zainvestováno, měl by státu a Fuldovi za takovéto nápady snad platit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

V 1946 a 1948 také asi lid většinově chtěl znárodňování a socialismus.
Přesto ten systém byl ekonomicky neudržitelný.
Navíc dnes není tak jednoduché uzavřít hranice, protože nikdo není soběstačný a všichni jsou závislí na globalizaci a mezin. obchodu. Takže pokud stát začne zavádět, co si vy myslíte a p.Fulda navrhuje, tak to bude vypadat jako v DDR než postavili berlínskou zeď - všichni doktoři, inženýři, vědci, ajťáci, ... odejdou jinam. Díky zlatu a bitcoinu i s majetkem. Rychlá smrt. Rychlejší smrtí by už bylo jen to zavření hranic, protože to by ekonomika zkolabovala obratem.
Navíc to zavření hranic nepřijde skokově a bez varování - kdo není slepý a blbý, tak se na odchod připraví a majetek začne vyvádět s předstihem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Proč jen to nenapadlo venezuelskou vládu?

Nahlásit

-
2
+

Pan Altman má plne pravdu. Jediné, v čom mám pochybnosti o jeho názoroch - neverím, že ovčania sa v demokracii dokážu ubrániť pred násilým štátu a jeho dirigizmom. Nie, že by to nebolo možné z princípu, ale - nie je to možné z dôvodu ľudskej hlúposti ovčanov. Centrálne zjednotení politici vždy demagogicky osprostia decentralizovaných ovčanov.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Teoreticky.
Lenže realita je VŽDY taká, že štát si ovčanov ochočil, a ovčania chcú presne to, čo chcú ich otrokári.
Ovčania ťažko pochopia zložité finančné štruktury a toky financií v štáte, keď ovčania -dve tretiny - absolutne nechápu ani fungovanie DPH.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Zhodiť vládu v demokracii nie je problém.
Problém je, ak ovčania vládu milujú, aj keď táto sa k nim správa ako k chovnej hydine.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Co takhle významnost vašeho "pravdivého" tvrzení mezi dalšími tvrzeními, tak abychom mohli zjistit, která tvrzení má význam diskutovat a která ne. Rád bych diskutoval ta tvrzení, která ovlivňují realitu nejvíce. Ale to po vás zjevně nemohu chtít. Vy se věnujte svým vzdušným zámkům.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Víte, co je na tom nejúchylnější?
To, že někdo může takovouhle blbost myslet vážně.

Nahlásit

-
1
+

Pokud uvěříte panu Altmanovi, pak se ocitnete na přímé cestě do blázince. Takže nevěřte panu Altmanovi. Věřte svému rozumu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

A proto je třeba zachovat demokracii, protože ta jediná může ovlivnit to, co stát bude dělat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Důchodový účet se dostává do deficitů díky zastropování odvodů na sociální pojištění, díky ekonomické recesi ... V konjunktuře se dostává do rovnováhy navzdory zastropování odvodů a zvyšování důchodů. Důchodový účet jednoduše bude reagovat přirozeně na vývoj ekonomiky. Co z toho děláte za vědu.

Na mnou nastíněné logické závěry nijak nereagujete a pak zbytečně blábolíte o prognosťáku. Ve vztahu k mým tvrzením není třeba počítat. Ta tvrzení jsou v pořádku bez ohledu na nějaké výpočty. Jde o pravdivé tvrzení typu 3>2. Co na tom chcete přepočítávat?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Mrozek :
Odo dňa, keď boli REÁLNE zavedené záporné úroky je už vo finančníctve možné čokoľvek. A ak sa k tomu ešte pridá bezhotovostné financovanie, tak už budú akékoľvek finančné prognozy iba hraním s číslami - bez akéhokoľvek dôsledku. Štát bude môcť vytvárať ľubovolné finančné schémy a toky, , ľubovolné nové fin. produkty, ľubovolné formy zdaňovania - alebo robiť zdaňovanie, ktoré bude fakticky neviditeľné, ......

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Lidem nic jiného nezbude. Pokud si myslíte, že ano, popište mi jak byste si to představoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Reagujem v gumených rukaviciach a s kuklou na hlave. Ale s týmto vaším komentárom musím súhlasiť, ovšem s pripomienkou k tomuto :
"že není třeba se obávat jakýchkoliv problémů. ....."

- Jediným problémom môže byť, že sa ľudia spamätajú z dnešného šialenstva, a nedovolia štátu, aby ich choval ako chovné zajace. Teda tak, že schopní budú makať, a ostatní budú žrať plody ich práce. Technologický rozvoj by to asi umožnil. Či to dovolia ľudia, neviem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

"Itálie je na bankrot zralá již dnes a kdyby ECB netiskla 60mld EUR/měs, už by to měla za sebou."

JEDINÉ klepnutie Draghiho ukazováčikom , a namiesto 60mld EUR/měs budú mať k dispozícii 600 mld EUR/měs . Peniaze nie sú problém.
Jediný SKUTOČNÝ problém je, aby sa v EU vyrobilo dostatok tovaru na pokrytie základných potrieb ovčanov. A štát svojou represiou už zabezpečí, aby sa tá žranica dostala ku každému ovčanovi, a je fakticky jedno, či to bude povinne rozdávané jedlo v zamestnaní, hradené zamestnávateľom, alebo z inflačných penazí platené obecným úradom. Pokiaľ štát bude chovať a kŕmiť ovčanov ako králiky, a ovčania budú makať v štátom tvrdo regulovaných fabrikách, tak už štát najde formálne finančné toky, ktoré budú fakticky iba účtovne kopírovať regulovanú realitu.
Ak sa vám zdá toto ako sci-fi, tak zavspomínajte, ako by ste pred 15 rokmi vnímal ZÁPORNÉ úroky !!!

Ovčania veľmi ochotne nechajú zo seba narobiť chovné králiky. Vidím to okolo seba, po celej europe.
------------------
" si určitě neodhlasují zrušení transferů k přestárlému původnímu bezvěreckému obyvatelstvu"

- "inteligentní" Nemci , Švédi, ... si odhlasovali dovoz ďalších milionov muslimov, a tlieskajú svojim politikom. Spoliehať sa na inteligenciu ovčanov je absurdné.
Štáto dokáže realizovať transféry vytvorených hodnôt mnohými, dnes ešte neexistujúcimi formami, a nik to neuvidí. Dnes nad-polovica ovčanov ani nechápe fungovanie DPH !!!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Perpetuum mobile nefunguje, ani v ekonomice.

Nahlásit

-
0
+

Veľmi rád by som tomu veril. ...... ale reálne - koľko percent dnešných zamestnancov môže odísť do čiernej ekonomiky? Koľko, a KAM môže emigrovať?

Temou článku je - s troškou preexponovania - že postupne štát bude väčšinu ceny práce brať priamo zamestnávateľovi, a zamestnanec to dostane iba v naturáliach - akože od štátu. Zamestnanec dostane poukážky na jedlo v reštaurácii, poukážky na odev, na cestovné, na čokoľvek. Takže únik do bitcoinu bude pasé. Chápem, že to považujete za sci-fi. Lenže ja pamätám doby, keď TERAJŠIE mnohé zákony boli sci-fi.

Vaše popísané metody budú zaujímavé pre niektorých jednotlivcov, ale nie sú riešením plošným.

Qrwelov román sa odohrával v dobe pred počítačmi a webom. A aj tam dokázal štát zviazať ovčanov pekne na tvrdo. A čo dnes, pri totálnej elektronizácii , počítačovej identifikácii tváre, družicovom špicľovaní, bezhotovostnej ekonomike, ..... ????

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Penzijní společnosti, které mají státem nařízeno, kolik a do čeho mohou investovat. Takže opět státní rozhodování.
Máme tu typický newspeak obrat pro zvyšování daní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Novak Josef: věřte mi, lidi si poradí. Zejména ta produktivní (tedy vzdělaná, inteligentní a zkušená) menšina. Radí si již dnes (daňové ráje, šedá ekonomika, kryptoměny, ...). Poradí si i v budoucnu. Odejde buď do podzemní ekonomiky, nebo do země, kde stát není takovým zlodějem. V zemi s hloupým a nenažraným státem zbudou jen ti konzumenti státních peněz. Vždy se najdou země, kterým se vyplatí nastavit podmínky tak, aby lákaly ty produktivní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Citace - Zdeněk Suchý / 26.01.2018 05:16

Sociální inženýři přemýšlí jak oddálit nevyhnutelné zhroucení Ponziho pyramidy.
https://roklen24.cz/a/SP3EK/demograficka-katastrofa-italove-jako-mensina-ve-sve-vlastni-zemi


Ten článok v odkaze je formálne pravdivý. A správne hovorí, že riešenie problému dovozom muslimov znamená ZNIČENIE , a nie záchranu.
Ovšem, článok nespomína možné riešenie : Vďaka výraznému nárastu produktivity je možné - teoreticky do nekonečna - odčerpávať z výrobného procesu dostatok nadhodnoty , a týmto vyživovať prestárlu generáciu. Ak to štát bude odčerpávať NIE Z DANE ZAMESTNANCOV, ale priamo od zamestnávateľa, tak si to väčšina zamestnancov nevšimne.

Vlastne aj TENTO článok Finmagu je o tom, že štát chce odčerpávať vyrobenú hodnotu MIMO MZDU zamestnancov.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Citace - Jan Altman / 26.01.2018 10:16

1)
.............................. ..........................
2) Opět ta bolševická představa, že donutíme 10% populace živit ten zbytek. Komunisti zjevně vynechali i druhý semestr - Lafferovu křivku. Soudnému jedinci by došlo, že lidé si nenechají líbit libovolně (extrémně) vysoké daně.


Pane Altman - Realita je ovšem taká, že už dnes - podľa môjho odhadu - živí tretina ľudí zvyšné dve tretiny občanov. Pokiaľ počítam za PRACUJÚCICH len tých NAOZAJ PRODUKUJÚCICH ľudí, a nie aj spustu zdanlivo produkujúcich , ktorí existujú a zarábajú iba vďaka rôznym zákonom, ktoré vnútil štát. Myslím tým tisíce revíznych technikov, bezpečnostných technikov, revíznych a posudkových lekárov, účtovníkov, veľkú časť policajtov, vojakov, obecných úradníkov, štátom financovaných "výzkumníkov", a spústu iných.........Celú štátnu správu, štátnu TV, ......
Takže k tomu Vášmu " 10% populace" sme pomerne blízko.

A vďaka novým informačným technológiam je pre štát stále ľahšie vynucovať z ľudí platenie daní. A po rozbehnutí bezhotovostného finančníctva to bude iba hračka. Proste každému strhnú koľko chcú.
============================== ====
A TENTO článok je vlastne o tom, že nakoniec VŠETKY peniaze môžu sa pohybovať MIMO PEŇAŽENKY občanov, a občania budú iba dostávať v naturáliach VŠETKO POTREBNÉ k životu. Klasický KOMUNIZMUS bez peňazí, aj bez daní.
============================== ====

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Na příkladu Itálie vidíme a stále více ještě uvidíme krásnou ilustraci mezi fuldoidními komunistickými sny typu "každému podle jeho potřeb" a mezi tvrdou objektivní realitou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Jak říkám - sněte si klidně dál

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pokud realita důchodového účtu nesouvisí s tím, co píšete, pak tomu rozumím. :) Tímto je jasné, že stavíte vzdušné zámky a ani se nesnažíte zastírat, že vaše příspěvky nemají s realitou nic společného.

Podle vás na prognózy budoucího vývoje počítání není potřeba. Nepracujete pro prognostický ústav?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Už z tejto úvodnej vety bolo zrejmé, že článok bude mieriť mimo cieľ :
"Zaměstnavatel vám může přispívat na penzijní připojištění nebo spoření a je ....................."

Samozrejme, že zamestnávateľ BUDE PLATIŤ VŠETKO TO, čo mu vláda prikáže. Proste si tie prachy odoberie z vyplácanej mzdy, a pošle ich na ten účet, ktorý určí vláda.
Zamestnávateľ bude nakupovať potraviny pre celú rodinu zamestnanca, zamestnávateľ bude odkladať peniaze na nové auto, ktoré potom zakúpi zamestnancovi, zamestnávateľ môže financovať zamestnancom aj darčeky pre ich milenky.
A na konci mesiaca pošle zamestnancovi zvyšok mzdy - napr. 1200 Kč.

O čo, pre Boha, má byť takýto článok ?????

Štát týmto robí zo zamestnancov debilných bezprávnych chudákov, ktorý nezvládnu ani nákup v Tescu.

Nahlásit

-
15
+
2/3