Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vysvětlete mi to potápění imigrantů jako malému dítěti

12. 6. 2015
 59 066
162 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Dobrý den,pro mě je absolutně nepochopitelné,že kdokoliv z nás schvaluje toto stěhování národů.
Naše zřízení si nedokáže poradit s cikány a přesto chce poskytnou domov lidem,kteří tu být nechtějí a nepatří sem.Přestalo se o imigrantech psát,snad proto,aby lidé nevěděli,kam tato situace spěje.
Nerozumím tomu,proč bychom měli nést odpovědnost za válečnou politiku USA,Francie,Německa.....
Je pro mě nepředstavitelné,abych se choval v zemi,která mi poskytla azyl tak,jak se chovají tito neznabozi.Spousta lidí bude z těchto řádků cítit rasovou nenávist,ale tomu nepřikládám žádnou váhu!!

Nahlásit
-
22
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Nevyhoděj, češi makat nechtěj. Vidím to v práci, chybí nám cca 5 lidí a ne a ne je sehnat. Když někdo přijde a vidí před sebou lopatu, jde radši na pracák. Jestli uprchlíci udržej lopatu, sem s nima.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-12
+

Diskuze

Pane Kašpárku, vyzýváte k vysvětlení, argumentů jste dostal spoustu, ale nějak na žádný moc nereagujete.Vypadá to, že článek je jen snůška demagogie a vy jste tady jen ze sebe udělal vašeho jmenovce:)
Ale to nevadí mezi sluníčkářskými demagogy je jich spousta takových, možná by jste měl kandidovat do Brusele, tam byste zapadl.

ps: věřím, že určitě minimálně jednoho imiganta živíte anebo šatíte doma, protože v opačném případě je jasné, že je nenávidíte a navíc trapně žvaníte.

Nahlásit

-
1
+

No kdyby přijela jedna loď se stovkou zubožených dětí, tak by těch odmítavých názorů asi nebylo tolik. Srovnávat Wintonův osobní altruismus s direktivně nařízenou solidaritou je podlě mě zcestné. A ne všichni diskutující jsou xenofobové, kteří zarytě nesnáší všechno co má jiný odstín pokožky a cizí řeč. Tady jde čistě o obavu, kterou sdílím taky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

zkusme problém odlidštit,jen hypoteticky.Uvažujme nad tím ne kdo to všechno způsobil,ale bez emocí,kolik těch migrantů je-počet.Jde to až tak daleko,že počet migrantů zlikviduje sociální konta států(viz dánsko,švédsko a další).Kdo pak má právo na existenci usedlí evropané,nebo přijití afrikánci?Teď si vyber a přemýšlej bez emocí nad důsledky a dej vše do roviny realit,žádné fobie ani do + ani do -.Jen prosté přemýšlení tě dovede k cíli....je jasně vidět za obzorem!!!koukáš na něj!!!

Nahlásit

-
0
+

Mě by zase zajímalo, pane Kašpárku, jak nám vysvětlíte, že utečenci jsou schopni procestovat celý kontinent, někdy i dva, aniž by projevili zájem zůstat v sousedních zemích a hrnou si to rovnou do Evropy.
Spousta čechů by měla problém dát v hotovosti pašerákovi od 2000 dolarů výše, kde na to berou tito chudáci postižení válkou ?
Má te pocit pane Kašpárku, že Evropa spasí celou planetu, že pokud se máme my dobře, automaticky musíme poskytovat pomoc celému světu ? Myslíte si, že 8-10% populace (a to možná ještě přeháním), která se má jakž takž dobře a žije v Evropě, Severní americe a Austrálii, je schopná poskytnout stejně kvalitní život celému zbytku planety?
To je jednoduše nesmysl.
Mimochodem, v jaké bublině žijete, že k vám neprosákly videa z Itálie, Francie, Švédksa ? Co jste proboha za člověka, že můžete ignorovat násilné zabírání domů, rabování, gangsterské chování imigrantů, prakticky před vlastním prahem, a hloupě se domnívat, že u nás se to nikdy nestane? Copak jsme těmto "imigrantům" provedli ? Nedostali zadarmo dost jídla (doma by už nejspíš hladověli), pití, oblečení ?
Mohl bych pokračovat do nekonečna předkládáním důvodů a důkazů, že se nejedná o žádné uprchlíky, že NEMAME naprosot žádnou povinnost se o ně starat a vítat je v Evropě. Toto jsou novodobí kolonizátoři a zlatokopové. Nic jiného.
Člověk, který je na dně, přijímá jídlo a jiné prostředky s pokorou a vděčností. Já tady vidím jen příliv agrese, nenávisti, chamtivosti, hlouposti. Po té, co si doma zničili vše, co je mohlo živit, poté co se doma pozabíjeli soused se sousedem, se jako kobylky vydali vyžrat Evropu.
Nemám s nimi naprosoto žádná soucit, nechci je tady, protože jsem hluboce přesvědčen, že nejsou schopni se přizpůsobit a pracovat, nejsou schopni odložit svoje zlozvyky, že jsou to nositelé zkázy pro Evropu.
Smutné na tom všem jsou pacholíčci jako vy, kteří mají neustále potřebu otvírat jeskyňkám dveře, a většině vysvětlovat, že jeskyňka nás kulturně obohatí, a smolíčci, že mají morální povinnost jeskyňku pustit dovnitře, nakrmit ji a pak se od ní nechat zamordovat.

Nahlásit

-
10
+

A co tě to, mimochodem, zajímá?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tohle je vážně neuvěřitelné.. Lidi se nezmění! Chápu, že se lidi bojí, je to logické. Ale ti, co píšou, že muslimové jsou zvířata, nevychovaní, násilníci, tak ti ví opravdu málo!
Já u nich žiju a pěkně dlouhou dobu. Nikdy mi nikdo neubližoval, nic nezakazoval,ačkoli jsem žena.
Někteří jsou špatní a jiní ne... tak, jako u nás.. U nás se neznásilňuje, nevraždí a nekrade? Neutíkali jsme do jiných zemí, když naše byla v ohrožení, nebo tu byli zlé podmínky pro svobodný život? Ano, probíhalo to trochu jinak,ale princip je stejný. Navíc se obávám, že víme opravdu málo pravdivých informací z medií.. Něco se řekne, něco raději ne, ale to co chtějí, abychom věděli, to nám pouští...

Nahlásit

-
-1
+

A na co takhle odkazuje jméno Lumír Čivrný? Mimochodem, neukradl jste ho?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ááá, takže Kašpárek je krom všeho ostatního ještě kremrole, jak jsem se dneska dozvěděl?,))
Ale tak, nepřekvapil.

To jen na margo posledních třech replik z té situačky. Protože argumentovat ve stylu, že reálná pomoc v Afghánu (od Talibanu), Libyi (od Kaddáfího) a v Iráku (od Hussajna) nebyla skutečně pomocí, jak se to autor snaží ironizovat, je ukázkový kremrolismus. Toto vidění situace houfně lifrují do celého světa hlásné trouby Kremlu, takže je dobré vědět, odkud pan Kašpárek čerpá své představy o geopolitice,))) Budu rád, když bude propříště zase jen zkreslovat realitu domácí, mohu-li prosit,)
A jinak že nomen omena zdravim,)

Nahlásit

-
1
+

Hm," Gašparko" bol už v rozprávkach humoristom!

Nahlásit

-
0
+

Ještě dodám, že tento postoj (kašpárkův) je pro mě jako otce třech dětí a dědu dvou vnoučat naprosto nepřijatelný. A tu přezdívku jsem si vybral proto, že jsem již zoufalý ze všech těch přitroublých řečí o nutnosti to chápat. Já mám prostě strach o jejich budoucnost a pokud toto neračte chápat vy tak jděte se svým blahosklonným postojem někam... třeba do nějaké muslimské země, kde vás jistě patřičně ocení a pochopí a odmění. Jak jistě víte oni nás přímo milují k sežrání...

Nahlásit

-
1
+

Jak se dá někomu něco vysvětli, když má dopředu jasně formulovaný názor a není schopen vnímat negativní jevy, které to vše provází? To je přece nemožné... Kašpárek je prostě kašpárek a ještě k tomu naivní.

Nahlásit

-
0
+

Autor naprosto neví o čem mluví, dále to komentovat nemá smysl. Jen podotknu, že jsem novinář a přesto tento názor mám.

Nahlásit

-
1
+

Afričtí imigranti sem jedou jen proto, že vidí, že se tu máme dobře. Nejedou sem proto, že by zde mohli pracovat, ale právě proto, že tu o ně bude postaráno i v případě, že nepracují. Jedou jednoduše Evropu vysávat. Budou Evropu vysávat jako komáři. Budou ji vysávat tak dlouho, jež je nevyženeme, asimilovat se nenechají.

Nahlásit

-
1
+

Autor zrejme nezachytáva správy o tom, čo týto utečenci robia. Výtržnosti, odseknuté ruky, agresia, vraždenie kresťanov. Ale to asi pre autora tohto článku nie je nič. A to sú tu pár dní aj s cestou. Ak by boli aj dobrí, a neboli by problematický, peniaze na vyslovene cudzích ludí, cudziu rasu vynaložené, radšej využime u nás. Alebo žijeme už v takom raji, že nemáme čo zlepšovať?

Nahlásit

-
0
+

Celé to ale podle mne má jeden háček. Když těm lidem budeme pomáhat tady, jak Vy radíte, a nebudeme všechny lodě okamžitě posílat zpátky (neříkám, že je necháme utopit), tak tím budeme motivovat další a další uprchlíky, aby riskovali život přeplutím středozemního moře na kusu dřeva (což Vás jako humanistu jistě pobuřuje). To opravdu chcete přemístit všechny obyvatele Afriky do Evropy? Zbláznil jste se? Neříkám, že nemáme nikoho přijímat. Ale případná selekce musí probíhat tam, ne tady. Pochybuji, že je teroristické organizace nevyužijí k přesunu bojovníků. Velká část uprchlíků přijíždí ZCELA BEZ DOKLADŮ! Nemáte šanci zjistit, kde se ten člověk narodil, kde žil a případně jaký výcvik prodělal. A pokud nějaký prodělal, těžko to bude říkat imigračnímu úředníkovi :)

Nahlásit

-
1
+

Já jsem pro imigranty za splnění těchto podmínek:
- nárok na sociální dávky/důchod po 10 odpracovaných letech
- pří spáchání jakéhokoliv trestného činu (včetně demolování aut) okamžitá deportace zpět
- po dobu přílivu imigrantů zrušit úřad ombudsmanky, vládní agentury pro začleňování
- po dobu přílivu imigrantů zrušit financování lidskoprávního průmyslu, příspěvky z cizích zemí danit 99%

Dále pan Kašpárek, Kohoutek a ostatní sluníčkáři nahlási kolik, že těch i,igrantů u nich doma ubytují ať to může poslat do Bruselle jakou část té kvoty splníme

Nahlásit

-
1
+

nezlobte se, ale mám další otázky. Co byste s tím dělal vy?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Budeme teď sdílet články kolik křesťanů, čechů, ateistů atd... znásilnilo babu? Kolik farářů si vyhonilo nad malým klukem? Trochu zcestný kvůli jednomu-dvoumu ale i třeba deseti odsuzovat celou komunitu ne?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Myslím, že všechny politické špičky Evropy vědí, co je nejspíš zapotřebí udělat, ale nikdo nemá odvahu to říct nebo žádat, protože ho ukamenují všichni ostatní, kteří si to také myslí, ale bojí se, aby na ně nepadl ani stín podezření, že si to myslí.

Zřídit totálně demilitarizovanou zónu na severu Afriky, bez ohledu na stávající hranice a v podstatě neexistující státní struktury.

Financovat by to musely procentem HDP všechny evropské státy.

Jenže to znamená poslat tam smíšenou evropsko-uprchlickou armádu, která by tam musela být sto let. Postupně budovat, postupně rozšiřovat. Rozjet místní ekonomiku. Dotovat, dotovat, dotovat. Investovat. Budovat, stavět.

Bylo by to hrozně drahé, neskutečně složité. Ti, kdo by s tím přišli, by měli nálepku neokolonialistů. Nehledali by se místní státníci. Nepředávala by se vláda do rukou vlivných vůdců. Asi by se nenašli spravedliví, kteří by tam vládli bez tohy po moci a bohatství, ale Evropa by musela společnými silami zajišťovat kontrolní funkce. Ale i zkorumpovaná evropská vláda by byla lepší, než to, co tam je teď. A je to lepší než stěhování národů.

Také by to vyžadovalo postavit financování zbraní a terorismu na roveň pirátství - trestat nemilosrdně bez ohledu na zemi. Odříznout zdroje.

Jenže proti tomu budou všichni politici světa, všichni zbrojaři světa, všichni bohatí muslimové (producenti ropy), všichni krasoduchové, všichni evropští rodiče kluků, kteří by tam měli nastoupit.

Nahlásit

-
0
+

[quote autor="FleshD" datum="12.06.2015 14:26"tahle situace je sofiina volba a nemá žádné správné řešení.
Na jedné straně je válka, kterou někdo ze sobeckých důvodů rozpoutal, a na druhé straně utrpení lidí, kteří budou 100% respektovat kulturní hodnoty svých hostitelů?/quote
souhlas

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

:(

Citace - eva / 14.06.2015 11:19

Taky jsem to zažila na kanadských hrsnicích v 95 :-(

já také

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Citace - Honey / 13.06.2015 18:48

Stačí jeden den být v jejich kůži a mluvil byste jinak
Můj otec byl uprchlík z Řecka v dobách občanské války. Byl intervenován v Jugoslávii a do Česka se dostal na druhý pokus, musel čekat na rozhodnutí Československa a přijel v dobytčáku. Sestra skončila v Polsku a viděl ji až v dospělosti za 11 let. Další příbuzné měl v Rusku a v Maďarsku. Jako puberťákovi mi přišlo legrační, že se nemohl domluvit se svými příbuznými, protože jako děcka byly v DD a mluvili řečí hostitelských zemí.
Ale byl stále v Evropě, pravda Sověti strkali tyhle dětské uprchlíky do Taškentu. Ale stále je ti jiné než dnes.
Tihle jsou organizovaní a jak říká Syřan od Jílkové, je to odporný bysnys.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky jsem to zažila na kanadských hrsnicích v 95 :-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky jsem to zažila na kanadských hrsnicích v 95 :-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Evropa je zalozena na ekonomickem systemu preziti, zatim co prichozi spise na prirodnim zpusobu preziti. Myslim, ze odpor s prijimanim uprchliku by nebyl tak velky, pokud by se vedelo, ze jsou ekonoicky pouzitelni jako tomu bylo v pripade emigrantu prchajicich z poza zelezne opony. A to se nebavime o zcela odlisne kuture.

Nahlásit

-
0
+

Respekt. Vaše argumenty jsou neprůstřelné na rozdíl od mojí demagogie. Přesvědčil jste mě a navíc navrhl velmi schůdné řešení. Teď už jenom toto řešení protlačit do Bruselu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

emigranti z československa taky porušovali zákony. gándhí porušoval zákony, seton porušoval zákony a konec konců i martin luther king a rosa parksová porušovai zákony. s touhle argumentací neobstojíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Výborně Michale! Děkuju vám!

Nahlásit

-
0
+

"rodí se další a další a další" ... Většina rozvojových zemí prochází podobným vývojem jako Evropa, akorát se zpožděním. V zemích jako je Írán nebo Alžírsko bylo před 30-40 lety běžné, že jedna žena měla v průměru 7 dětí se nyní potýkají s podobnou demografickou krizí jako v Evropě (měně než 2 děti na ženu). Samozřejmě v rovníkové Africe nebo Palestině se stále rodí dětí dost, ale je poměrně pravděpodobné, že za 100 let i tam bude počet obyvatel ubývat. Trendy jsou poměrně přesvědčivé. Podobný alarmismus z přelidnění zažíval Západ po vydání knihy Paula Ehricha Population Bomb. S odstupem půl století je naprosto zjevné, že na Západě nedošlo k tragickému přelidnění, ale zcela opačnému vývoji.

"Po naplnění maximální kapacity Evropy budete muset i Vy přestat přijímat uprchlíky. Jaký pak bude rozdíl mezi mnou (odmítám uprchlíky) a mezi Vámi (odmítáte uprchlíky)? Bude v tom, že Vy jste v tu chvíli pomohl milionům uprchlíků. 1:0 pro Vás." Tak znovu. Říkám, že máme přijímat uprchlíky na základě současné právní úpravy - a to ty, kterým hrozí smrt nebo z důvodu sloučení rodiny. Tedy ne všechny. Aktuálně třeba Syřany s tim, že je možné udělovat časově omezený azyl do skončení války. Ostatní cizince můžeme přijímat na základě nějakých kritérií (kvalifikace, vzdělání apod.). Představa, že bysme byli cílovou zemí pro milion uprchlíků prchajících před válkou je reálná tak v případě, že by válka probíhala třeba na Slovensku.

Znásilnit mojí dceru může i etnický Čech a vzhledem k tomu, že cca třetina českých žen přiznává, že byla vystavena nějakému typu sexuálního násilí, tak bysme se v první řadě asi měli bát Čechů samotných. Ale já samozřejmě nechci bezpečnostní rizika bagatelizovat. Samozřejmě, že je to velmi citlivá otázka. Proto máme mít pro imigranty kritéria, ale nemůžeme prostě vracet lidí, kterým akutně hrozí riziko smrti, nemůžeme potápět lodě s migrantama (můžem je samozřejmě vracet zpět) a nemůžeme se (s ohledem na demografický vývoj) migraci obecně bránit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Stačí jeden den být v jejich kůži a mluvil byste jinak

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
2/6