Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pro dobrotu na žebrotu: Proč neplýtvat silami na boj s plýtváním

2. 6. 2015
 5 488
65 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Co si já dovoluji? Přečtěte si, co vy píšete o mě. Spekulujete jestli nejsem cikán. Tak jsem si také zaspekuloval, ať ochutnáte vlastní medicínu. :-).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co byste si představoval, že by o mně asi tak někdo psal? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Domnívám se, že po válce měla Británie potíže kvůli navázání libry na zlato. Nejsem si tím ale úplně jistý. Historie není moje silná stránka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co si to dovolujete? Co o mně víte? Spíš by mne zajímalo, co děláte Vy, že máte tolik času na své krkolomné konstrukce. Já jsem zaměstnanec z rodiny zaměstnanců, žádní funkcionáři, veksláci, restituenti nebo privatizéři. Nechci, aby někdo chcípal hlady, ani neposílám chudé do slumů. Jen jsem viděl dost utrpení na to, abych věřil tomu, že to dokáže napravit stát se svými těžkopádnými tabulkami a, zákony a úředníky.

Máme sociální stát, solidní zdravotní a vzdělávací systém. Proti minulým generacím omračující životní úroveň, a přece lidé nejsou šťastní. Ježíš řekl, že chudé s sebou budete mít vždycky. První je chudoba ducha, až po ní přichází bída materiální.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zde na Finmagu, je spousta zajímavých článků od různých autorů. Ale já pořád vyhlížím článek o panu Fuldovi. Jakákoliv diskuse s ním je naprosto zbytečná. Smekám klobouk před panem Altmanem, Frajem a dalšími, kteří stále dokola a dokola argumentují. Docela by mě zajímal názor nějakého psychologa na tuhle diagnózu - ve vší úctě k panu Fuldovi.

Nahlásit

-
0
+

Ve většině věcí s vámi nesouhlasím, nicméně obdivuji vaší zarytost s jakou se bráníte přesile. Je mi líto, že meritem diskuze se stala otázka kdo je větším hnojem, zda levice či pravice. Čím víc hnoje kydáte, tím víc smrdíte. Nenechávejte se vyprovokovat ke stejným výrazům jako používají vaši oponenti, jinak sklouznete na jejich úroveň.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Necítit vděk za pomoc pomoc je samozřejmě špatně. Ale o jakém vděku to tady mluvíte? Pravičáci prosazují zásadu starej se sám o sebe! O jakých darech a pomoci to tady blábolíte? A ještě si vynucujete vděčnost ze státem organizovanou pomoc, kterou byste rádi úplně zrušili, aby chudáci pochcípali hladem. Vy nemáte co mluvit o vděčnosti, asociální sobci, jako jste Vy, by měli chodit kanálama aby se nedostali mezi normální lide a ne se povyšovat nad druhé. Sám jste nejspíš ještě studetník, co neví co je práce, ale blábolení o tom, jak se ostatním nechce dělat, na to jste machr.

Vaše argumentace cikánama jenom dokresluje, co jste za směšného primitiva. A to ordinování hrdé chudoby ve slumech. Vy jste snad zešílel. Běžte si hrdě, svobodně a hlavně šťastně žít do slumu v Asii sám, ale hlavně to nedávejte za vzor šťastného života nám Evropanům. Z řad primitivů Vašeho typu se v minulosti rekrutovali ti nejkovanější a nejfanatičtější komouši. Jste stejný typ. Jestli to nakonec nemáte v rodině, jako že jste nějaký komančský synek typu Nečase. Jakákoliv absurdita Vám přijde normální, jen když odpovídá dané ideologii. To byla hlavní kvalifikace komančských fanatiků.

Nikdy jsem si nemyslel, že se po pádu komunismu ještě setkám s tak odpornými,kreaturami, jaké se tehdy vyskytovaly v řadách komačských fanatiků. Byl jsme naivní. Mám dojem, že je vás dnes víc, než bylo tehdy těch fanatických komančů. Tyhle primitivní typy, jako jste Vy, náchylné k fanatismu a arogantnímu povyšování se nad druhé (židy, chudé, levici ...) se budou vyskytovat zřejmě vždy. Stačí jim jen propagandou vypláchnout mozečky a už jsou tady.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže necítit vděk za pomoc pomoc je podle -vás zrůdnost? Kdo Vás vychoval? Nejste náhodou Cikán? Ti taky tvdí - máte nás tady, tak se starejte. Anebo cikánské pochopení pojmu HDP na hlavu - každý člověk dostává dávky a my jsme chudí proto, že nám bílí nedávají, co nám náleží.

Tahle morální degenerace zavedla Evropu tam, kde je. Znova Dalrymple - Anglii navštívila skupina lidí z jihovýchodní Asie, zpočátku byli nadšení nemocnicemi a sociálním systémem a všeobecným blahobytem, jen jednu ěc nechápali - proč ti lidé nejsou š´tastni. Nakonec dospěli k tomu, že lidé v jejich slumech mají i při otřesné bídě důstojnost, hdost na to, že se o sebe mostarají sami.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děsivé fanatické ideologické nenávistné klišé. Skoro jsem se z Vás pozvracel. :-) Zcela nekritický fanatismus se projevuje neschopností podívat se na věc z obou stran a právě Váš příspěvek je zářným příkladem. Váš povýšenecký arogantní tón, kterým se snažíte poučovat chudé k patřičnému vděku, za milodary, kterými je bohatí dnes a dně zahrnují (snad jen ve vašich nejhorších snech), je pak vrcholem nechutnosti. Vy jste se asi dočista pomátl. Pravičáci jsou pak podle Vás vrchol všech ctností (kdepak, žádní sobci) a levičáci jsou špinaví líní hloupí závistivci, co chtějí vše zadarmo a nejsou dost vděční. Primitivismus a nehorázná namyšlenost z tohoto Vašeho vidění světa jen stříká. Je to doslova zrůdné. A vy jste to celé posunul ještě dál. Vy dokonce popíráte sám sebe, když popíráte, že pravičáci jsou sobci (zde připomenu právě Randovou a její koncept sobectví jako nejlepší lidské vlastnosti). Dokonce pravičáky vykreslujete jako štědré dárce, kteří by se s úsměvem nejraději celí rozdali. Toto Vaše zcela od reality odtržené hodnocení pravičáků bohužel velmi kontrastuje se zde vyjadřovaný názory Vás i Vám podobných.

Takže jste mi Vašim příspěvkem jen názorně doložil, že je to přesně, jak píšu. Pravičáci mají obvykle svoje sobectví za ctnost, pokud se k němu tedy vůbec otevřeně přiznají. A vy navíc patříte k té nejodpornější sortě sobeckých pravičáků, kteří se ještě farizejsky staví do role nějakých lidumilů a štědrých dobrodinců. Krásná ukázka kouzla nechtěného. Vaše obhajoba pravičáctví, je stejně pravici užitečná, jako je komunistům užitečné, když vychvalují Stalina.

Děs, běs.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Levičák v každém bohatším vidí sobeckého vydřiducha, kerý si buďto nakradl, nebo vykořisťoval, nebo tak činili jeho předci a on se jen výhodně narodil. A že všichni mají NÁROK na to mít se dobře, protože žaludky máme přece všichni stejné.

Pravičáci tvrdí, že by člověk měl nejprve hledat pomoc na konci vlastního ramene a až potom žádat o pomoc. A že tato pomoc záleží na dobré vůli darujícího, není na ni nárok a obdarovaný by měl cítit vděčnost. A že se máme starat o sebe, o svou rodinu, přátele, známé a společenství typu farnosti, vesnice, města a pod. Vyznavačů Ayn Randové mnoho není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A znárodnění britského průmyslu po 2. světové válce za nic nemůže? Ona se Thatcherová nevylíhla z ničeho. O Británii se tehdy mluvilo jako o nemocném muži Evropy. Bohužel nemáme alternativní planetu abychom viděli, jak by Británie vypadale bez její vlády.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No to mi tedy přibližte. Tohle tedy nechápu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na toto téma bylo natočeno i mnoho zajímavých filmů. Nezaměstnané generace lidí a jejich přežívání na dávkách, to je děditství Tatcherové a jejího liberalismu a decimace odborů a celých britských průmyslových odvětví. Každé řádění pravicových fanatiků, má své velmi neblahé následky. Dodnes se z toho zážitku Británie nevzpamatovala. Co se týče imigrační politiky a multikulti, tam se asi shodneme, že štědrá sociální náruč pro imigranty může být velkým magnetem na problémy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Levičáci závidí všem bohatým, pravičáci se nechtějí dělit jen s někým. Chápete ten rozdíl?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak jste přišel na to, že jsem komunista? A netřeba nikomu kázat. Pan Altman ví dobře co je zač, jen mu to tady občas připomenu, stejně jako Vám. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, v tomto máte pravdu. Pravice je ohrožena sobectvím, levice závistí. Jen bych to doplnil. Levice svou závist vidí, jako svou slabinu. Stydí se za ni. Kdo by se hlásil k tomu, že je závistivý, že? Taky vědí, že klišé, že všichni chudí jsou automaticky závistivci, co volící levici je, ohrožuje v tom, že jim nikdo moc fandit nebude. Pravičáci, resp. spíše libertariáni se ale ke své sobeckosti hrdě hlásí a považují ji za tu nejlepší lidskou vlastnost, a o tom že je jejich sobeckost ohrožuje, nemají nejmenší tušení. Někteří pokrytečtí pravičáci vědomi si toho, že by jim jejich sobeckost na popularitě moc nepřidala, se pak licoměrně prohlašují za sociálně vnímavé, s tím že v praxi pak prokazují svými činy pravý opak. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkná obecná teorie a pár chválihodných příkladů z praxe, ale bohužel to, že supermarkety vyhazují neprodané jídlo do popelnic, je smutná současná realita. Neřešíme Muska ani Baťu. Řešíme supermarkety. Až přijdete s ověřitelnou informací, že 90% supermarketů posílá neprodané jídlo do charitativních institucí, pak se nebudeme mít o čem bavit a budu první, kdo bude křičet, že zákon, který má nutit supermarkety k "charitě", kterou již dávno provozují, je zbytečný nesmysl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To co píšete, jsou jen zbytečné, stupidní kydy slaboduchého sociopata.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

T. Dalrymple: Ztraceni v ghettu. Tam je krásně popsáno, jak sociální stát "pomohl" chudým.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tedy že zrovna komunista nám tu bude kázat o charakteru...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ne, soudruh Fulděnko to myslí jinak: vrchol sociálního státu, spravedlnosti a práva je, že ten, kdo se prohlásí za chudého, se má právo nakvartýrovat k vám domů, sebrat vám polovinu příjmu a vyspat se s vaší dcerou. Bohatě stačí, když si najde dost podobných, se kterými si to pak společně odhlasují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jestli je pro Vás charitativní organizace popelnicí u supermarketu, tak je mi Vás líto. Právě vyhazování jídla do popelnic je to, co kritizuji, jestli jste si toho nestihl všimnout. Vyhazování jídla do popelnic u supermarketu není dobrým způsobem zbavení se neprodaného jídla ani pro supermarkety, protože pak čekají "chytráci" společně s bezdomovcema, až se to jídlo vyhodí, namísto toho, aby si "chytráci", co na to jídlo mají, to jídlo koupili před tím, než se vyhodí, jak tady někdo popsal situaci vyskytující se ve Francii.

A Vaše stupidní poznámky na adresu sociálního státu, jen dále dokládají, že jste necivilizované asociální individuum hodné leda tak hlubokého opovržení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Takže vrchol sociálního státu je, že se chudí mohou svobodně najíst z popelnice vedle supermarketu. Zajímavé. Napadá mě , že by to mohla být příprava na hordy potřebných z Afriky, přece jen někde se budou muset najíst.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen takové poznámky:

U nás ve školní jídelně si lidé brali vyhozené jídlo pro výkrm domácích zvířátek. Pak ovšem nějaká chytrá hlava vymyslela ekologickou likvidaci odpadu a hlavně doklad o ní a tak jídlo už nebyla potrava zvířátek, ale bylo ekologicky likvidováno.

To že obchodnící barvou znehodnocují jídlo, nesouvísí to daněmi? Dokáži si celkem přdstavit, že obchod dá 1000kg potravin - 100kg sní z popelnice ti chudí, firma co odpad likviduje vystaví fakturu na 900kg odpadu, v tu chvíli přichází v lepším případě finanční úřad v horším kobra a chce daně ze zisku a DPH za oněch 100kg potravin - pak tá barva vycházi levněji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak to myslíte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tady z toho začíná být bolševická platforma. Fuj pane, nebo spíš soudruhu Fuldo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Právě proto, že ta charita na dobrovolné bázi (solidarita) dostává na frak, právě díky takovým "charakterům", jako jste Vy, je třeba, aby se tohoto ujal stát a dobrovolnost nahradil zákonem. Vyhazovat poživatelné jídlo v situaci, kdy existují chudí, kteří si ho nemohou dovolit koupit, je prostě absurdní zvěrstvo neobhajitelné v civilizované společnosti poukazem na jakoukoliv svobodu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Asi mi uniká logika francouzkých zákonodárců, nepřijde mi zřejmé, proč by supermarket vyhazoval potraviny, které nemají prošlou dobu expirace. Moje zkusenost je, že při blížící se expiaci se zboží spíš prodává se slevou, vyhazuje se až expirované. Snad je tomu ve Francii jinak, protože formalizace 'zkrmování' expirovaného zboží přes charitu mi přijde zvrhlá bez ohledu na náklady supermarketu...

Nahlásit

-
0
+

Když se někdo rozhoduje svobodně (což by podle mě měl), ještě to neznamená, že se nutně bude rozhodovat sobecky.
Nehledě k tomu, že v kapitalismu sledování vlastního zájmu vede ke zlepšení života všech: Baťa sledoval svoje zájmy, Edison, Musk či Jobs také. Navíc: tušíte, kolik tito lidé dávají na charitu?
Na rozdíl od vás socialistů nemají tendenci svoje názory a preference vydávat za "celospolečenské" a následně je vnucovat s klackem v ruce všem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
2/3