Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Petr Robejšek: Svoboda a rovnost už jsou passé

13. 8. 2013
 10 755
265 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Finanční policie

Po celou dobu působení měli policisté tohoto útvaru ve společnosti vysoké renomé. Finanční policie se zaměřovala na potírání daňové kriminality,odhalování a zajišťování nelegálních výnosů. Na bývalého ministra vnitra,Ivana Langera musely být vyvinuty obrovské politické tlaky,když nechal tento útvar,založený v roce 2004 ke 31.12 2006 zrušit. Internetově odkazy: *Úvahy o zrušení finanční policie vyvolávají diskusi* /Google/.

Nahlásit
-
1
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Vladimír Dlouhý se podílel na zničení českého průmyslu

Cenné,byť v daném okamžiku,ale nikoli dlouhodobě labilní a dezorganisované trhy východního bloku pak přezíravě a s velkolepými gesty a ideologickou nadřazeností *odstřelil* tehdejší místopředseda federální vlády,Vladimír Dlouhý na zasedání *Rady vzájemné hospodářské pomoci* /RVHP/ v lednu 1990 v Sofii. Zahraniční konkurenci se tím značně ulevilo a okamžitě tyto trhy zahrnula zájmem a nabídkami. tam,kde jsme byli nebo chtěli být jsou například Francouzi,Američané a Belgičané. Rána,jež tím dostalo financování českého průmyslu byla poslední před jeho definitivní likvidací. Napsal o tom ve svém komentáři pan Bohumil Studýnka. Více odkazy: *Proč jsme se nestali druhým Švýcarskem* /Google/. K definitivnímu zrušení RVHP došlo 28.června 1991 v Budapešti. Další odkazy: *Petr Chvojka - RVHP* /Google/. Vy starší si vzpomenete,že pan Vladimír Dlouhý v letech 1992 - 1997 zastával post ministra průmyslu a obchoduza předsedy vlády,pana Václava Klause a v roce 2012 podal kandidaturu na presidenta.

Nahlásit
-
-17
+

Diskuze

Vstup Ukrajiny do Severoatlantického paktu

Ukrajina dostávala z Ruska,stejně tak jako my za bývalého režimu velmi levně zemní plyn,za který podle vyjádření ruského presidenta neplatila. Proto jí byly dodávky této strategické výrobní suroviny 25.listopadu 2015 zastaveny. Více: *Rusko zastavilo dodávky plynu na Ukrajinu* /Vyhledávač Google/. V tom je jádro sporu. Dnes je to tak,že Německo toho využilo a levně vykupuje z Ruska plyn. Více: *Obrácený tok plynu Jarmalem* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-2
+

Nedodávejme zbraně na Ukrajinu!
Pouze vyhrotíme válečný konflikt! Za druhé světové války milióny ruských matek přežily svoje děti! Bylo to způsobeno tím,že Rusko mělo 25.000 000 civilních obětí a Spojené státy americké pouhých 420 000 ! Proto se neobávám toho,že by Rusko chtělo opětovně prožít útrapy druhé světové války! Přesto se k Rusku a Evropské unii stavím kriticky,protože nepomohla muži,který bojoval proti privilegiím mocným,Alexeji Navalnému a jeho nejbližším přátelům! Více odkazy: *Fiktivní volby v Rusku* /Vyhledávač Google/. Wikipedie oběti druhé světové války* /Vyhledávač Google/. Už byl dlouho v Evropě mír a začíná to vyspělým mocnostem vadit! Vynikajicí bezpečnostní poradce s obrovskými životními zkušenostmi,Andor Šándor, se přiklání k diplomatickému jednání a v žádném případě si nepřeje vyzbrojování Ukrajiny a tím vyhrocování válečného konfliktu! Navíc se za poslední roky lidem na Ukrajině trojnásobně snížily platy. Dnes jsou u nás chudí vykořisťování a bohatí tady skupují byty. Mohla by hrozit obrovská migrace!

Nahlásit

-
-2
+

Marek Wollner

Svým vystupováním je příkladem pro mladší. Více: *Marek Wollner reportéři ČT 2022* /Google/.

Nahlásit

-
0
+

Právo nemá jednotný výklad

Byla to základní podmínka,abychom žili po roce 1989 ve skutečné demokracii. Presidenti,orgány justice a politici ji nenaplnili.

Nahlásit

-
0
+

Hodnocení funkčního období u presidentů a politiků

Měřítkem musí být skutečnost,jak se žilo většině lidí za jejich vládnutí. S ohledem na dostupnost práce,která není finančně podhodnocována,bydlení,lékařsk épéče. Práci,kterou vykonávali za bývalého režimu dva dělníci,dělá dnes jeden. Vím,o čem mluvím. Za nejtěžší považuji pracovat jako horník. Zvlášť,když za účelem zisku nejsou dodržovány těžební limity,jak tomu bylo dříve. Další odkazy v diskusi na webu: *Brněnský deník Slávek Lelek* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-3
+

Absurdita

Ženy,muži těžce pracují ve směnovém provozu na průmyslové zóně,aby zaplatili neúměrně vysoké náklady na život. Pravidelně každý týden absolvují antigenní testy s negativním výsledkem. Svědomitě dodržují všechna protiepidemická opatření. Bez respirátoru a roušky nevstoupí do prostředků městské hromadné dopravy,supermarketu a kde se kumuluje větší množství lidí. A nakonec dostanou informaci,že nemohou bez očkování navštívit kadeřnictví.

Nahlásit

-
-4
+

Podmínky cestování do Velké Británie a Švýcarska

Zdají se mi velmi rozumné. Lidé by se měli prokázat negativním PCR testem. Když tak se na to podívejte. já nikam necestuji,tak se mě to netýká. Za bývalého režimu se očkovalo proti bakterii tetanu. Ta se objevovala v koňském trusu a byla smrtelně nebezpečná pro všechny,kteří přišli s koňmi do styku. Jedno očkování chránilo Vás a děti na deset let. Dneska virus *Covid 19* nikdo nezná. Má mnoho různých mutací. Vakcín je čím dál tím více a každý organismus lidí je jiný a nemusí vakcínu dobře snášet. A ještě jedna věc je nebezpečná. U dětí se se orgány vytvářejí až do 18 let a proto bych je nedal očkovat. Nikdo přesně neví,kolik mladých děvčat zemřelo,když se nechalo očkovat proti rakovině děložního čípku když pohlavní orgány neměly plně vyvinuty! Znovu opakuji. Nechci virus *Covid 19* zlehčovat,ale považuji za nutné na toto nebezpečí upozornit. Když se lidé budou řídit vlastním rozumem,zabrání tím různým možným desinformacím!

Nahlásit

-
-3
+

Poznejte paní Janu Klusákovou

Rozhlasová a televizní moderátorka,publicistka a překladatelka je matkou dvou synů: Pavla a Víta. Pro mě velká osobnost. V rozhlase vystupuje skromně. Má úctu k posluchačům,sílu lidskosti. A proto jsem vděčný za rozhovor s paní Lucií Výbornou. Více už na webu: *Lucie Výborná - rozhovor 18.11. 2021* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Aktuální témata

Internetové odkazy: *Slávek Lelek - diskuse* /Vyhledávač Bing/.

Nahlásit

-
0
+

Proč nesouhlasím s oslavami 17 listopadu

Více už na webu: *Diskuse - oslavy výročí pádu komunismu* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Lidové noviny bez censury!

Mám s nimi dobrou zkušenost,bez ohledu na to,kdo je u moci Více: *Lidovky pravda je trošku jiná* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-3
+

*Kdyby volby mohly něco změnit,už dávno by je zakázali*

Pravdivý citát mi poslal před lety Petr Cibulka. Ten další: *Nelze být lhostejný a přitom zůstat slušný*. Člověk se jenom rozčiluje. Za desetiletí neexistuje u nás,ve světě,spravedlivá společnost. U deliktů,konečných verdiktů o vině a trestu se neměří každému stejně. Právo nemá jednotný výklad!

Nahlásit

-
-5
+

168 hodin Nory Fridrichové

Více už na webu: *ČT 1 168 hodin 3.10. 2021* /Vyhledávač Google/. *V bytové nouzi jsou 62 tisíce domácností* /Vyhledávač Google/. Rodiny,matky samoživitelky jsou podle této reportáže s dětmi v pronájmech,ubytovnách. Děti se tak často nemohou dostat ani do školy,nemohou být připraveni na výuku. Dávám to za vinu krajně nespravedlivému sociálnímu systému. Chráněné bydlení,místo pro matky samoživitelky stavějí mladí lidé,kteří jsou sami v pronájmu nebo platí do padesáti let předražené hypotéky,pro invalidy bez progresivní choroby,kteří nejsou ani na invalidním vozíku a jsou schopni se pohybovat bez asistenta! Za progresivní chorobu považuji Alzheimerovu nebo rakovinu! Výchova dítěte je práce na 24 hodin denně! Aby mělo vypěstovaný pud sebezáchovy,zdravou výživu,exposici slunečního svitu a tak bych mohl pokračovat. Tyto děti jednou budou platit na invalidy daně,dřít se do konce života! Není možné,aby matky samoživitelky znamenaly ve společnosti méně,než tato skupina invalidů! Když matka dítě nemůže uživit,tak ho dostávají pěstouni,kteří za to mají státní příspěvek a děti nemají po jejich smrti nárok na dědictví! Připomenu web: *Plaváček Šumperk - dědictví* /Vyhledávač Google/. Proto se mi nelíbí na billboardech usměvaví politici!

Nahlásit

-
-4
+

Ano,bude líp?

Optimismus premiéra,Andreje Babiše,sdílet nemohu. Mužům,ženám se o několik let prodloužil odchod do plného starobního důchodu. Je nedostupné bydlení pro lidi. Považuji to za absolutní ztrátu osobní svobody. Československo neexistuje a musíme pracovat pro vyspělé zahraniční ekonomiky - německou,francouzskou,japonsko u.Více odkazy: *Kdy se chodilo dříve do důchodu* /Vyhledávač Google/, *Jak se po roce 1989 změnil život seniorů* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-5
+

Politické strany a hnutí v akci před volbami

Po třiceti letech špatných zkušeností už nelze věřit nikomu. Internetové odkazy: *Nesplněné předvolební sliby stran* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

O peníze jde vždycky až v první řadě

Zvláště dnes,několik dní před volbami do Parlamentu České republiky. Politická strana,či hnutí dostávají za každý hlas 100 Kč. Jestliže po skončení voleb získá strana,hnutí 2% podpory,tak je to 20 milionů. Slova,jak záleží každému politikovi na lidech,nepůsobí v této souvislosti důvěryhodně. Jsme pohlceni vyspělými zahraničními ekonomikami. A to nemusí být ani válka. Více už na webu: *Kolik dáváme stranám peněz* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-3
+

Opoziční smlouva mezi ODS a ČSSD

Byla podepsána 9.7. 1998 hlavními protagonisty,tehdejšími předsedy vlád,budoucími presidenty,Václavem Klausem za Občanskou demokratickou stranu,Milošem Zemanem za Českou stranu sociálně demokratickou. Někdo to hodnotí kladně,jiný záporně. Potvrzuje se hlavně skutečnost,že tyto strany,ač měly zcela odlišné politické programy,ODS byla jako pravice,ČSSD levice,tak nikdy nebyly nepřátelé! Proto nevěřím žádné politické straně ani politikovi Sám nedělám rozdíly mezi pravicí a levicí,za důležitou považuji sociální spravedlnost,nevykořisťovat druhé tím,že se budu schovávat za to,že jim *zajišťuji práci*. Nezneužívat skutečnost,že je tady po *převratu* zničený průmysl a lidé jsou nuceni tvrdě pracovat na průmyslových zónách,kde jsou na rozdíl od politiků,*výrobní sfěra*. Respektovat vyjádření předsedy Českomoravské komory odborových svazů,Josefa Středuly,že máme nejvyšší zdanění lidské práce! Více už na webu: *Opoziční smlouva - Wikipedie* /Vyhledávač Google/, *Opoziční smlouva . text* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-3
+

Starostové a nezávislí - Jan Farský

Jeho názory jsou mi blízké. Nepůsobí na mě jako *politický kariérista*. Zastávám názor,že pokud lidé žijí v malém městě,kde nejsou pracovní příležitosti,často se dostávají do dluhové pasti. Musí platit několik exekucí. Dojde to tak daleko,že i kdyby se jim podařilo si práci najít,tak po zaplacení exekučních poplatků jim nezůstane z výplaty téměř nic! Více už na webu: *Jan Farský - dluhová past lidí* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-2
+

Státní dluh a budoucnost příštích generací

Není to předvolební téma. Proto o něm politici nechtějí mluvit,pokud jsou na Barrandově v dosahu televizních kamer a to i přesto,že si všichni uvědomují vážnost situace.Svěřil se v rozhovoru s bývalým ministrem financií,Miroslavem Kalouskem a současným předsedou Českomoravské komory odborových svazů,Josefem Středulou ředitel televize,Jaromír Soukup. Více už na webu: *Středula Soukup - rozhovor 1.9. 2021* /Vyhledávač Google/, *Kalousek Soukup - rozhovor 2.9 2021* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Sportovní soutěže v Bělorusku v období pandemie

Bylo pro mě překvapením,že nebyly zrušeny. Týká se to především nejvyšší fotbalové a hokejové soutěže v této zemi,které byly bez problémů dohrány! Více už na webu: *Lukašenkův lék na koronavirus* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Politici přicházejí a odcházejí

Flustrace po jejich odchodu do starobního důchodu zůstává. Píšu Vám to proto,že v roce 1989 mi bylo třicet let,hodně pamatuji. Promrhané miliardy v sociální oblasti,kuponové privatisaci,zrušením důchodového fondu. V některých případech u bohatých firem dostávali odcházející zaměstnanci neadekvátní výši odstupného. Situace se nezlepšila ani dnes kumulací funkcí,střetem zájmů. Proto není správné připomínat,jak dlouho byli odcházející politici,presidenti ve funkcích,když jsme dopadli tak špatně. Už není kde brát!

Nahlásit

-
-4
+

Upřesnění webu ke *Gorile*

*TV Markíza Policia má už štyři roky* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Obdoba *Krakatice* je *Gorila* na Slovensku!

Je to úplně stejné jako u nás! Nevyřešená těžká forma hospodářské kriminality,prorůstání organisovaného zločinu do politiky! Na Slovensku pod krycím názvem: *Gorila*! Nepomohly ani mnohatisícové demonstrace. Zabývalo se tím nezávislé vysílání TV Markíza. Více odkazy na webu: *Televizné noviny TV.Markíza - policia má už čtyři roky* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-5
+

Ze státního dluhu platíme pouze úroky!

Ročně je to spočítáno na 50 miliard. Píše o tom *Deník cz*. Přidává se i internetové zpravodajství *iDnes.cz*,které vyčíslilo,že každý občan dnes dluží rekordní částku 191 000 korun. Více odkazy: *Jen za úroky ročně 50 miliard* /Vyhledávač Google/, *Každý občan už dluží 191 000 korun* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-8
+

Důkaz politických tlaků na Ivana Langera

V té době o tom psal internetový zpravodajský server: *IDNES.cz* Více už na webu: *O Krakatici policisté na veřejnosti mluvit nesmí*. /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-9
+

Jak ukrást politickou identitu!

Když se bývalý šéfredaktor Necenzurovaných novin,Petr Cibulka,vrátil z návštěvy Švýcarska,byl nadšený tamním politickým systémem,který považuje za nedemokratičtější na světě! Proto začal ještě v bývalém Československu prosazovat takzvanou *Přímou demokracii*. Ta umožňuje občanům,aby se bezprostředně podíleli na správě svých vlastních záležitostí. Více odkazy: *Petr Cibulka Přímá demokracie - rozhovor* /Vyhledávač Google/. Zpracování dalo Petru Cibulkovi obrovské množství práce! V roce 2012 se na politické scéně objevil bývalý podnikatel v oblasti pohostinství a cestovního ruchu,Tomio Okamura a začal práci Petra Cibulky považovat za svou!! Došlo to tak daleko,že v roce 2013 založil *Úsvit přímé demokracie*. Po neshodách potom odešel,aby o dva roky později vznikla *Straná za přímou demokracii*! Považuji to za nesmírně sprosté,sebrat druhému jeho myšlenky a považovat to za svůj výplod! Vím,že má pan Okamura své příznivce,ale já k nim rozhodně nepatřím!

Nahlásit

-
-11
+

Viktor Kožený

Proč ho nemají Američané rádi? Více už na webu: *Viktor Kožený loupež století* /Vyhledávač Lycos com/.

Nahlásit

-
-8
+

Finanční policie

Po celou dobu působení měli policisté tohoto útvaru ve společnosti vysoké renomé. Finanční policie se zaměřovala na potírání daňové kriminality,odhalování a zajišťování nelegálních výnosů. Na bývalého ministra vnitra,Ivana Langera musely být vyvinuty obrovské politické tlaky,když nechal tento útvar,založený v roce 2004 ke 31.12 2006 zrušit. Internetově odkazy: *Úvahy o zrušení finanční policie vyvolávají diskusi* /Google/.

Nahlásit

-
1
+

Robert Šlachta založil hnutí *Přísaha*

Více už na webu: *Seznam Televize - Šlachta Přísaha* /Google/.

Nahlásit

-
0
+

Základní pilíře svobody!

Je to dostupná lékařská peče pro lidi bez ohledu na jejich společenské postavení. Finančně dostupné bydlení,aby mladí nemuseli platit totálně předražené podnájmy,ubytovny. Měli možnost založit funkční rodinu. Muži by měli odcházet do plného důchodu v šedesáti letech,ženy o několik let dříve,podle počtu dětí,které vychovaly,jak tomu bylo v minulosti. Stejně tak i lidé,pracující v nebezpečných,zdraví škodlivých profesích. Připomenutí webu: *Z práce šli rovnou do hrobu* /Google/. Není možné neustále prodlužovat odchody do plného důchodu. Člověk tím ztratí několik let svobodného života,která mu nikdo nevrátí! Každé volby u nás dostávají většinovou společnost do čím dál tím větší bídy. Předvolební sliby jsou bojem o voliče k získání dobře placených politických funkcí.

Nahlásit

-
-5
+
2/9