Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Petr Robejšek: Svoboda a rovnost už jsou passé

13. 8. 2013
 10 783
265 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Finanční policie

Po celou dobu působení měli policisté tohoto útvaru ve společnosti vysoké renomé. Finanční policie se zaměřovala na potírání daňové kriminality,odhalování a zajišťování nelegálních výnosů. Na bývalého ministra vnitra,Ivana Langera musely být vyvinuty obrovské politické tlaky,když nechal tento útvar,založený v roce 2004 ke 31.12 2006 zrušit. Internetově odkazy: *Úvahy o zrušení finanční policie vyvolávají diskusi* /Google/.

Nahlásit
-
1
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Vladimír Dlouhý se podílel na zničení českého průmyslu

Cenné,byť v daném okamžiku,ale nikoli dlouhodobě labilní a dezorganisované trhy východního bloku pak přezíravě a s velkolepými gesty a ideologickou nadřazeností *odstřelil* tehdejší místopředseda federální vlády,Vladimír Dlouhý na zasedání *Rady vzájemné hospodářské pomoci* /RVHP/ v lednu 1990 v Sofii. Zahraniční konkurenci se tím značně ulevilo a okamžitě tyto trhy zahrnula zájmem a nabídkami. tam,kde jsme byli nebo chtěli být jsou například Francouzi,Američané a Belgičané. Rána,jež tím dostalo financování českého průmyslu byla poslední před jeho definitivní likvidací. Napsal o tom ve svém komentáři pan Bohumil Studýnka. Více odkazy: *Proč jsme se nestali druhým Švýcarskem* /Google/. K definitivnímu zrušení RVHP došlo 28.června 1991 v Budapešti. Další odkazy: *Petr Chvojka - RVHP* /Google/. Vy starší si vzpomenete,že pan Vladimír Dlouhý v letech 1992 - 1997 zastával post ministra průmyslu a obchoduza předsedy vlády,pana Václava Klause a v roce 2012 podal kandidaturu na presidenta.

Nahlásit
-
-17
+

Diskuze

Příklad neskutečné osobní odvahy!

Prokázal ji bývalý vyšetřovatel Karel Tichý,který měl co do činění s nejtěžší formou hospodářské kriminality,prorůstání organisovaného zločinu do politiky,kauzou *Krakatice*. Spis nebyl nikdy odtajněn. Více odkazy na webu: *Autor spisu Krakatice* /Google/, *Neovlivni cz Tichý - Krakatice* /Google/ , *Parlamentní listy zdrcený vyšetřovatel* /Google/.

Nahlásit

-
-5
+

Jiří Kubík

Dlouholetý partner novinářky,Sabiny Slonkové,v oblasti investigativní žurnalistiky. Také patří do *Plejády statečných*. Stejně tak jako europoslanec,Tomáš Zdechovský,který všemi dostupnými prostředky bojoval za to,aby matka,Eva Michaláková,mohla mít pravidelný styk se svými dvěma syny,Denisem a Davidem,které na základě soudního rozhodnutí zůstaly v Norsku! Více odkazy: *Jiří Kubík* /Google/, *Tomáš Zdechovský - Eva Michaláková* /Google/.

Nahlásit

-
-3
+

Radost ze zrušení censury v Brněnském deníku

Psal jsem o ní na těchto stránkách v článku pod titulkem: *Souhrn censury po roce 1989* . Více už na webu: *Fiktivní volby v Rusku* /Google/, *Brněnský deník Slávek Lelek* /Google/. Přidávám: *Finmag zdravotnictví - diskuse* /Bing/.

Nahlásit

-
0
+

Naštěstí existují vynikající internetové vyhledávače,německý Bing,český Seznam.cz,americký Google,zpravodajské servery,které nezapomínají,dokáží ocenit u těchto lidí jejich výrazný morální kredit,když o nich jednotlivě píší: Parlamentní listy,Novinky.cz,Irozhlas.cz,I dnes.cz,Pravýprostor,Neovlivni.cz,Deník A2,Lidovky.cz,Faktor S,Tv Barrandov,Čt 24

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Plejáda statečných

Janek Kroupa,Karel Tichý, Ivo Ištván,Robert Šlachta,John Bok,Přemysl Vachalovský,Leo Steiner,Petr Cibulka,David Ondračka,Jaroslav Foldyna,Jiří Komorous,Jaromír Soukup,Petr Lessy,Jaroslav Kmenta,Sabina Slonková,Vladimíra Dvořáková,Alena Vitásková,Anna Šabatová,Štěpánka Čechová,Alexandra Uhlová. Jsou to lidé různého společenského postavení,které spojuje jediné: Nesmiřitelný postoj k různým formám podvodného jednání,konaného za účelem osobního obohacení,na úkor společnosti a života příštích generací. Nepovažuji se za zbabělce v tom smyslu,že jsem nikdy nepsal anonymy. K odvaze těchto lidí mám hodně daleko. Dokončení příště.

Nahlásit

-
-1
+

Pravý blok Petra Cibulky!

Dlouhodobě se snaží prosazovat změny ve společnosti,odstranit přetvářku a faleš,aby se všem lépe žilo! A to i přesto,že o konečných výsledcích voleb rozhodují milionové investice politických stran do co nejrozsáhlejší propagace ve sdělovacích prostředcích. Za třicet let jsme se dostali do područí ekonomicky vyspělých států. Internetové odkazy: *Lobbisté mě varovali - diskuse* /Vyhledávač Google/. Pravý Blok má na této stránce svůj program.

Nahlásit

-
-2
+

Když se děti nepočítají ženám při odchdu do důchodu!

Podíval jsem se na internet,abych zjistil,jestli náhodou bych nemohl jít do důchodu dříve než v 64 letech,když je mi 61 let! Přečetl jsem si,že žena,která má dvě děti,narodila se v roce 1966,tak se jí děti nezapočítávají při odchodu do důchodu v 65 letech! Internetové odkazy: *Aktuálně kalkulačka odchodu do důchodu* /Vyhledávač Google/. Odborníci to dávají za vinu bývalému presidentovi Václavu Klausovi,když byl po převratu zrušen důchodový fond ve výši 333 miliardy! Více: *Zrušení důchodového fondu 333 miliardy* /Vyhledávač Google/. Před lety jsem napsal článek pod titulkem: *Nepodařený experiment*. Měl jsem na mysli dopady kuponové privatisace. Už tehdy naši ekonomiku držel pouze automobilový průmysl!

Nahlásit

-
-10
+

Politik Vás vždycky podrazí

Mladý ekonom,Aleš Michl,mluvil v této souvislosti o situaci na Kypru,když poskytl 26.3. 2013 rozhovor pro Český rozhlas 1,paní Lucii Výborné. S odstupem času si člověk uvědomí,jak hlubokou měl pravdu. Propagandistické předvolební sliby politiků nenašly,alespoň u nás,nikdy svého naplnění. Jeden totalitní systém vystřídal druhý s tím rozdílem,že se dnes extrémně navýšily sociální rozdíly mezi lidmi. Od politiků raději dál! Internetové odkazy: *Politik Vás vždycky poodrazí* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-2
+

Bilance obětí při demonstracích za první republiky!

Kapitalismus a také komunismus považuji za zločinné systémy! Jeden je horší než druhý! Proto považuji za důležité na tyto skutečnosti upozornit,aby se mldým lidem nedávala první republika za vzor! Více odkazy na webu: *Za první republiky nebylo všechno skvělé* /Vyhledávač Google/. Další odkazy: *Frývaldovská stávka - Wikipedie* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Juraj Slávik

Až do roku 1932 byl ve vládě T.G.Masaryka ministrem vnitra. Dneska se hledá viník,který dal pokyn četnictvu 4.února roku 1931 střílet do dělníků a horníků a nekompromisně tak potlačit Duchcovskou stávku! Po střelbě zemřeli čtyři lidé! *Duchcovská stávka - Wikipedie* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

V pasti!

Jak jsem už napsal,mladí lidé jsou prakticky bez šance si založit rodinu,mít děti! Pokud nemají rodiče,kteří vlastní dům a řeknou jim: *Budete bydlet u nás,abyste mohli mít děti.* Mladí lidé mají jinak pouze dvě možnosti: Buď složí dvacet procent ceny nemovitosti,aby si mohli vzít hypotéku a to je nesmírně těžké. Více už na webu: *Spousta žadatelů na hypotéku nedosáhne* /Vyhledávač Google/. Poslední možností je platit drahý podnájem s nebezpečím budoucího vystěhování s vysvětlením,že to má majitel bytu pro svoje děti!

Nahlásit

-
-3
+

Důsledky nesplácení státního dluhu

Více už na webu: *Státní dluh - Wikipedie* /Vyhledávač Google/, *Státní dluh - bankrot* /Google/.

Nahlásit

-
0
+

Dělat ze sebe Kinga!

Je to nezdravý trend dnešní doby! Více už na webu: *Já na to mám* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-2
+

Tento článek,který se objevil na internetu mě silně nervoval mnoho let

Nahlásit

-
-4
+

Minulost je stále přítomna

Více:: *Byl jsem svědkem krádeže století* /Vyhledávač Google/

Nahlásit

-
-3
+

Silvio Berlusconi

Působil v politice,vlastnil media a nejslavnější italský fotbalový klub,Juventus Turín. Proto byl v Evropské unii vypracován zákon o střetu zájmů. Více: *Silvio Berlusconi - Juventus Turín* /Vyhledávač Google/. Ředitel tv Barrandov,Jaromír Soukup,o tom včera večer mluvil v pořadu *Live* s europoslanci,Mikulášem Peksou a Tomášem Zdechovským. Více: *Soukup,Peksa,Zdechovský* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

V sázce je pětset miliard!

V úterý 23. června má být v Poslanecké sněmovně schváleno extrémně vysoké navýšení schodku státního rozpočtu na tento rok o tuto částku Více: *500 miliard navýšení schodku* /Vyhledávač Google/. Jaromír Soukup tv Barrandov upozornil na skutečnost,že státní dluh je dnes už tak vysoký,že platíme pouze jeho úroky! Více: *Státní dluh loni stoupl* /Vyhledávač Google/. To bylo před pandemií. Vznikl nám po převratu roku 1989,kdy po každých parlamentnních volbách,které se konají jednou za čtyři roky,se neúměrně zvyšoval,aniž by byl zlikvidován v zárodku!

Nahlásit

-
-2
+

Alena Vitásková

Česká manažérka,působící v egergetice. Statečná paní,která bez ohledu na nebezpečí s tím spojené,otevřeně vyjadřuje svůj názor! Po tom,co si v životě prožila,se na tv.Barrandov ve včerejší *Aréně Jaromíra Soukupa* vyjádřila k nulové vymahatelnosti práva. Více: *Alena Vitásková - Aréna* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-2
+

Co předcházelo kuponové privatisaci

Už jsem o tom na těchto stránkách psal. František Nepil je odborníkem na kapitálové trhy,žije v Londýně. Píše do Britských listů. 22.srpna roku 1990 napsal dopis bývalému,dnes už nežijícímu presidentovi,Václavu Havlovi,ve kterém varoval před nedozírnými ekonomickými důsledky kuponové privatisace pro příští generace! Více: *František Nepil a dopis Václavu Havlovi* /Vyhledávač Google/. Další odkazy: *František Nepil autor Britské listy* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Bez naděje na lepší budoucnost!

*Nelze být lhostejný a přitom zůstat slušný* /Petr Cibulka/. Jeho slova si vysvětluji tak,že v dnešní,nesmírně těžké době,většina lidí prosazuje pouze své vlastní zájmy! Řeknou Vám: *Nás politika nezajímá.* Každé parlamentní volby nás po převratu roku 1989 přivádějí do čím dál tím většího colospolečenského marasmu!

Nahlásit

-
-4
+

Atributy nesvobody!

Po třiceti letech jsou až příliš vidět! V ruce držite inflační peníze. Jako většina mladých lidí nemáte naději si zajistit v životě to nejdůležitější. Finančně dostupné vlastní bydlení,abyste mohli mít děti. Rodiče říkali,že za bývalého režimu bylo bezplatné zdravotnictví. Po tom,co jste poznali dnes,Vám jejich slova připadají jako *saint fiction*! Slyšíte hlas zoufalé,stárnoucí ženy: *Vychovala jsem dvě děti,kterým strhávají vysoké daně!* *Už mám být několik let v důchodu,jako maje matka!* Vidíte lhostejnost!

Nahlásit

-
-3
+

Co přinesl kapitalismus

Z mého pohledu obrovské sociální rozdíly mezi lidmi. Nikdy jsem nikomu nezáviděl,když byl do konce života finančně zajištěn. Otázka je,jak ty peníze získal. Alexandr Fleming vynalezl penicilin. Tento lék dnes zachraňuje lidské životy na celém světě! Přitom tento muž jezdil na kole,aby penicilin mohl nemocným lidem dodat! Každému přeji,aby vyhrál co největší finanční částku v nějaké loterii,na kurzových sázkách a měl peníze. Není pro mě přijatelné,když kapitalista získá peníze ze dřiny a vykořisťování lídí tím,že jejich výsledný produkt prodá na trhu mnohonásobně dráž,než kolik zaplatí zaměstnancům! Nebo i další podvodná jednání! Kapitalismus mi potvrdil vzrůstající bezohlednost a lhostejnost většiny lidí k sobě navzájem,aby přežili! Není bezplatná lékařská péče,jako dříve,finančně nnedostupné bydlení pro mladou generaci,aby měla možnost si založit rodinu,be možnosti jít do důchodu,když má člověk *své odpracované* a je vyčerpán!

Nahlásit

-
-6
+

Volby nic nevyřeší!

Petr Cibulka mi kdysi napsal: *Kdyby volby mohli něco změnit,už dávno by je zakázali.* Po roce 1989 došlo k enormnímu nárůstu ekonomické kriminality! O vině a trestu u obviněných se nerozhodovalo podle práva,ale podle výše jejich bankovního konta! Znovu připomenu zneužití důchodového fondu ve výši stovek miliard! Za bývalého režimu jsme byli jako země,v porovnání se současnou katastrofální situací,jako země bez dluhů! Více odkazy: *Komunisté zadlužili zemi a nic nevytvořili?* /Vyhledávač Google/. A to nejsem zastáncem jedné vládnoucí dtrany. Současný dluh činí 1.685 biliónu korun! Více: *Novinky.cz vláda zadlužila zemi* /Vyhledávač Google/ Největší *tunel* na peníze byl ve zneužívání práce žen jako služek v pečovatelských službách! Více: *Finmag zdravotnictví - diskuse* /Vyhledávač Bing/. Mladí lidé si dnes nemohou založit rodinu,protože jsou byty finančně nedostupné,bytová výstavba byla po roce 1989 zastavena! Jsem v poslední čtvtině života a do důchodu jít nemohu! jak jsem uvedl,je mi šedesát let! Je to důsledek chování politiků! *Nejste-li spokojeni s politickými a ekonomickými poměry ve společnosti,zvolte si v následujících volbách jiné zástupce.* Říkají Vám to lidé,kteří v politice působí řadu let,jsou nevýrobní sféra,žijí z daní lidí,kteří jsou dnes často tvrdě vykořisťováni! Je to smutné v tom,že tito lidé,včetně našeho současného presidenta,Miloše Zemana,dobře vědí ja *to chodí*. Považuji to za propagandu.

Nahlásit

-
-2
+

102 000 v trapu?

Stalo se to jednomu muži v Turecku,kde byl na dovolené,v červenci roku 2013. Při transakci,když si chtěl z platební karty vybrat peníze,mu turecký bankomat kartu zablokoval! Česká spořitelna,které to nahlásil muži oznámila,že mu byly z karty vybrány 102 000 korun! Více: *Spořitelna má zaplatit zneužití* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Nedůvěryhodné předvolební průzkumy na Slovensku

Mělo by ho provádět více agentur,ne jedna,aby byla záruka co největší objektivity,že průzkum není podplacený! Na Slovenskku mají proběhnout 29 února 2020 Parlamentní volby. Vždycky,když se stane nějaká obrovská lidská tragédie,jako byla brutální vražda investigativního novináře Jana Kuciaka a jeho snoubenky,Martiny Kušnirové,ke které došlo 21.února 2018,má největší podíl odpovědnosti za tuto tragédii strana,která je v té době u moci. Více: *Průzkum,který na Slovensku nesmí vyjít* /Vyhledávač Google/. Už od roku 2012 vyšly na Slovensku davy lidí do ulic,aby se prošetřila *kausa Gorila*. Podrobně se tomu věnuje slovenská Wikipedie. Další odkazy: *Gorila protesty - Wikipedia* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Ceny bytů stále rostou!

Vůbec nejhorší je situace v našem hlavním městě. Český rozhlas 1 o tom informoval prostřednictvím moderátorky Michaely Erne,kterou můžete slyšet v rozhlase pravidelně každou sobotu a neděli odpoledně po druhé hodině,v neděli po dvacáté hodině večerní. Jenom připomenu,aby mladý člověk dosáhl na hyppotéku,musí složit 20% ceny nemovitostí! Není naděje na lepší budoucnost! Přibude čím dál tím více osamělých mladých lidí a lidí bez domova! Více odkazy: *Mladým lidem chybí úspory na vlastní bydlení* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
0
+

Proč lidé píší anonymně na internetu

Příčinou je neutěšená situace ve společnosti. Následně obava z následků za projevený názor. Varující motto: *Když chceš psát,tak piš,když píšeš,tak nepodepisuj,když podepíšeš,tak se nediv.*

Nahlásit

-
-3
+

Doporučení veřejné ochránkyně lidských práv,Anny Šabatové

Pro volbu svého nástupce. Seznámila s ním politiky v Poslanecké sněmovně: *Nenechte se zmást líbivými řečmi.Byla bych ráda,abyste volili toho,kdo bude pravdivě,poctivě a statečně vykládat právo ve prospěch všech,kteří se na něj obrátí a těch,které má chránit z povahy zákona.* To,že jsem poznal,na rozdíl od paní Anny Šabatové nepatrně víc špatných Cigánů od dobrých /Cigán je národnost,nikoli urážka/,není pro mě důvodem,abych její práci hodnotil špatně. Své dceři,Alexandře Uhlové,pomohla k tomu,aby mohla vydat publikaci pod titulkem *Hrdinové kapitalistické práce*. Alexandra si mohla vyzkoušet šest nejtěžších prací,když byla všude měsíc *inkognito* pod přezdívkou *Alex* a vydat o tom už avisované svědectví. Anně Šabatové končí mandát 18.února tohoto roku. Do funkce nastoupila po panu Pavloovi Varvařovském,který svůj odchod zdůvodnil tím,že nemohl vykonávat tuto práci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Nahlásit

-
0
+

Nekompromisní otázky na politika

Politici jsou nevýrobní sféra,žijí z daní pracujících lidí,kteří často musejí absolvovat dvanáctihodinové noční směny na provozech,ponocují jako řidiči a tak podobně. Prostě nemají žádný život a k tomu převrácený režim! Když se objeví ve sdělovacích prostředcích moderátorka,která si tohle všechno uvědomuje,pozve si k rozhovoru politika a nestojí o to,kupovat si jeho přízeń tím,že mu bude *pochlebovat*,tak je to pro mě obrovská vzpruha! Více: *Štěpánka Ćechová - Milan Urban - rozhovor* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-1
+

Návrh na zvýšení odměny pro přechodné pěstouny

Ministerstvo práce a sociálních věcí počítá s tím,že by přechodní pěstouni měli dostávat na jedno dítě třicet tisíc korun hrubého měsíčně! Přitom biologická matka dítěte musí chodit do práce a ještě se starat o dítě! Tu práci ji nikdo nezaplatí! Více: *MPSV navrhlo zvýšit odměnu přechodným pěstounům* /Vyhledávač Google/. Píši o tom České noviny. Dlouhodobě upozorňuji na to,že pokud rodiče nejsou sadisticky zaměřeni a mají o svoje děti zájem,tak není možné děti odebírat do pěstounské péče a tu preferovat! Nesmí to být nastaveno tak,aby pěstouni měli péči o děti,na rozdíl od matky,jako hlavní pracovní poměr! Ukrást matce dítě z důvodu chudoby je zločin! Znovu připonenu,že děti v pěstounské péči nemají nárok na dědictví po zemřelých pěstounech! Více: *Plaváček Šumperk - dědictví* /Vyhledávač Google/.

Nahlásit

-
-1
+
3/9