Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přichází čas akcií?

17. 2. 2009
64 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nebuďme na pana Fuchse ak přísní.Dělá svou práci.Měl by být přece tím člověkem,který dává impuls k investování.Z tohoto pohledu těžko od něj můžeme těžko slyšet doporučení na zavírání pozic a opouštění trhu.Já v dnešní době věřím na stock picking.Vybírám si pokud možno transparentní společnosti v růstových odvětvích z rozvinutých trhů,jejichž byznys je pokud možno acyklický.Narovinu říkám,že to není tak jednoduché.Opravdu hodně se musí člověk přehrabovat,aby našel něco hezkého.Polovině čísel se nedá věřit.Takže v tomhle směru v podstatě s panem Fuchsem souhlasím.Je správný čas na akcie.Podívejte se jak padají akcie firem,které splňují to,co jsem zmiňoval.Není to tak hrozné.

Nahlásit

-
0
+

Čím víc takovýchto článků bude, tím více mne utvrzují v tom, že pravý čas akcií ještě nenastal..Ten nastane až v okamžiku, kdy takovéto články budou, ale přesně opačné - až nechci akcie v životě vidět apod..Jak píše V. Pech - kdo chce nyní akumulovat, musí mít větší sklon k riziku - bude muset překousnout velkou volatilitu a to, že mu akcie klidně několik let nepůjdou nikam (v lepším případě) a opravdu dlouhý (podle mne tak 20-25 let)investiční horizont.

Nahlásit

-
0
+

S "časem akcií" bych byl skutečně opatrný. Po probíhající výsledkové sezóně je zřejmé, že zisky většiny společností citelně klesají a současný trh (SP500) je z hlediska P/E citelně nadprůměrně ohodnocen. Hodnota P/E (as reported) byla 31.lednu 17.97 (zdroj: www.standartandpoors.com)což je silně nad historicky průměrnou hodnotou 15. To indikuje při historicky "recesním" P/E pro SP500 kolem 10 celkem slušný prostor pro pokles. Jinak to může být s pravidelnou investicí do indexů pokud bude následující období člověk brát jako "akumulační&quo t;fázi před prozatím nedohledným obratem k býčímu trhu. I v tomto případě je ovšem potřeba počítat s možným poklesem hodnoty investice řádově v desítkách procent (padesát procent nemusí být vyjímkou) a to jistě není pro každého smrtelníka. Psychologie je totiž značný prevít... :-). Osobně v současné době věřím, že cash na pravidelně úročených instrumentech je také pozice.

Nahlásit

-
0
+

Člověku, který otevřeně říká, že nejlepší doba pro investování je když jsou ceny nadhodnocené a bublina je před splasknutím, tak tomu bych se bál svěřit své peníze. Příkladná je v tomto případě euforie, která vyvolala internetovou bublinu. O investování se v této době zajímalo nemálo lidí a nemusím připomínat jak většina z nich, která z letadla včas nevystoupila, dopadla.

Nahlásit

-
0
+
3/3