Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jan Záluský

Jan Záluský
Kontaktujte autora
Začínal jako reportér Hospodářských novin, později měl na starosti řadu let magazín Podnikání, který se zaměřoval na rady malým a středním podnikatelům a byznysové příběhy. Sedm let byl zodpovědný za veškerý speciální obsah, který vznikal v mediálním domě Economia. Z malého redakčního týmu vytvořil kreativní buňku, která dodnes těží z reputace, kterou se podařilo u klientů vybudovat. Jan se nadále věnuje ekonomickým tématům napříč médii.
Od žhavého trendu k byznys hodnotě. AI musí být hlavně pochopitelná, říká šéf KyndryluBrandInsight

Od žhavého trendu k byznys hodnotě. AI musí být hlavně pochopitelná, říká šéf Kyndrylu

Dokáže generativní umělá inteligence firmám skutečně pomoci, nebo zůstane jen silným trendem bez vyššího užitku? Jiří Batěk, výkonný ředitel Kyndryl Česká republika je přesvědčen o jejím přínosu. „Klíčové bude zajistit, aby byla pochopitelná, etická a udržitelná. Teprve pak bude možné ji přetvořit z trendu v hmatatelnou obchodní hodnotu,“ říká zástupce jednoho z největších poskytovatelů IT služeb na světě.

29. 3. 2024
V robotickém zedníkovi budoucnost nevidím, říká šéf stavební firmy JČ LeščinskýBrandInsight
 7 768

V robotickém zedníkovi budoucnost nevidím, říká šéf stavební firmy JČ Leščinský

Když u ředitele sokolovské stavební firmy JČ Leščinský Davida Hodka začaly poptávat pracovní sílu firmy z Německa, věděl, kam se obrátit. Najít solidní stavbaře je ale podle něj stále větší problém.

22. 3. 2024
Chcete dotaci na elektromobil? Vaše firma musí vydělávat, říká fleetový manažerBrandInsight
 5 323

Chcete dotaci na elektromobil? Vaše firma musí vydělávat, říká fleetový manažer

I malá firma nebo živnostník může získat dotaci až 200 tisíc korun na pořízení auta na elektřinu. Své nabídky tomu přizpůsobují i prodejci. „Na konkrétní modely nabízíme úrok od nula procent se servisním balíčkem až na pět let nebo 150 tisíc kilometrů zdarma,“ říká například Jiří Olša, vedoucí fleetového prodeje ve společnosti Volkswagen Financial Services (VWFS). Zdůrazňuje ale, že firma musí být v černých číslech.

7. 3. 2024
Servisní prohlídky vozu si lze nyní předplatit. A to i na splátkyBrandInsight

Servisní prohlídky vozu si lze nyní předplatit. A to i na splátky

Předplatit si servisní prohlídky v autorizovaném servisu až na několik let dopředu a vyhnout se tak riziku zvýšení cen servisu i náhradních dílů. Společnost Volkswagen Financial Services umožňuje sjednání takové služby online.

21. 2. 2024