Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Člověk je tvor hravý

PR článek
PR článek
1. 11. 2012

PR TEXT. Člověk je od přírody tvor hravý. A sázka umí potěšení ze hry ještě násobit.

Člověk je tvor hravý

Hrám o sázky se někdy říká hazardní hry, záleží ovšem na přístupu každého hráče, jestli se z potěšení stane vášeň a jestli se z vášně stane opravdový hazard. Jako ve všem, co člověk dělá, platí zásada, že zdravá je přiměřenost. Kdo nehraje, ten sice nevyhraje, ale hrát by měl jen ten, kdo ví, kolik si může dovolit prohrát.

Pravidla nejznámějších hazardních her se vyvíjela po staletí – a když byla jejich kultura dotažena k jisté noblese a dokonalosti v kasinech devatenáctého a dvacátého století, přišla revoluce. Internet.

Internet rázem zdemokratizoval herní prostředí: i obyčejný člověk dnes může sledovat zpomalující kuličku, nemusí si kvůli tomu pořizovat nový oblek, aby ho vůbec pustili do kasina – umožňuje mu to online hra ruleta. A může také na internetu najít bezpočet textů, které se zabývají tím, jestli existuje nějaká účinná strategie rulety. Navíc je možné prozkoušet i nejrůznější varianty her, kvůli kterým by dřív hráči museli projet celý svět. Není tak dnes problém nejen vyzkoušet hrát blackjack zdarma, ale je možné otestovat třeba i španělský blackjack zdarma. Mezi online kasiny navíc existuje dřív nepředstavitelná konkurence, předhánějí se tedy, kdo hráčům nabídne lepší bonusy kasinových her.

Kromě toho ale internet vychází vstříc i hráčům a sázkařům, kteří dávají přednost spíš přímočařejší a lidovější zábavě: přístupný je nespočet typů loterie přes internet, výherní automaty, online jackpoty (nezapomínejte ale na zodpovědné hraní výherních automatů), ba dokonce i věci pro laika poměrně obtížně představitelné, zřejmě ale existuje důvod i proč stírací losy přes internet. Snad je právě v tom, že je to jednodušší než si pro ně chodit do trafiky nebo na poštu. A navíc ušetříte: neošoupete si při stírání minci. Je to ovšem neortodoxní způsob šetření, při kterém můžete skončit i v minusu, na to nezapomínejte.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR článek

PR článek

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo