Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Donald. On baví

Martin Vlnas
Martin Vlnas
4. 11. 2015

Minulou středu byl státní svátek, tak jsme si svoje kyselé zpravodajství strčili za klobouk. Dneska už ale zase nakládáme.

Nakládačky: Donald. On baví
-
+9
+

Stranické handicapy

S rudou knížkou na green nelez! Čínské golfové kluby zakazují svým členům souběžné členství v komunistické straně.

Vlastně naopak.

-
+9
+

Too big to jail

Fakt první: Ve Spojených státech žijí přibližně tři procenta světové ženské populace. Fakt druhý: Ve Spojených státech sedí za katrem zhruba třetina ze všech uvězněných žen. Zatím s tímhle poměrem nezmůžou nic ani Rusové, i když se poslední roky snaží zavřít každou babu, která jím padne pod ruku. Jen ta proklatá Clintonová je navzdory všem skandálům i statistikám pořád na svobodě. Podíváme-li se na věc čistě pohledem pravděpodobnosti, buď nemá koule americké soudnictví, nebo je naopak má Hillary.

-
+9
+

V nouzi poznáš haku

Ještě před šesti týdny věděla většina Čechů o rugby jen to, že ho má Petr Čech na hlavě, aby mu z ní neutekla francouzština a noty na buben. Po nedělním vítězství All Blacks už jsme ale naštěstí experti i na teorii šišatého míče. Obdivujeme džentlmenství, týmového ducha, respekt ke slabšímu soupeři, k sudím i k pravidlům, která by si hráči určitě napsali jinak, kdyby mohli. Snad nám to vydrží do prezidentských voleb.

-
+9
+

Konec jedné ery

Nejmenovaná banka se rozhodla vrátit k původnímu jménu. Skončil tak unikátní sociální experiment vycházející z premisy, že stačí změnit jméno a sexy mládež bude v houfech dodržovat bezpečný odstup před sexy poštovními přepážkami, aby si na závěr mohla strčit za klobouk stíracího losa

-
+9
+

Zběsilá rychlost

Plameny zachvátily sklad plastových víček ve fabrice na minerálky. Rychlost šíření dobra v Česku okamžitě znatelně poklesla. Lahve už se ovšem zas nejen plní, ale i zavírají a den, kdy víčka a láska zvítězí nad leukémií a nenávistí, se opět blíží tempem haléř a půl za uzávěr.

-
+7
+

Nejlepší přítel

Labrador jménem Trigger (česky „spoušť“) se po svém rozhodl odvděčit pětadvacetileté Allie Carterové za to, jaké mu vybrala úderné jméno. Při lovu kachen, kam vyrazili společně, jí v nestřeženém okamžiku brokovnicí prostřelil levou nohu. Jestli byl labrador agentem PETA nebo ve volném čase sbíral podpisy pod peticemi Greenpeace, ukáže až policejní vyšetřování, už teď je to ale s Triggrem nahnuté, je totiž černý.

-
+9
+

Pozor na tik!

MasterCard testuje nový způsob placení pro negramotné, líné a chalupáře s cirkulárkou. Při nákupech na internetu by místo ťukání PIN mělo stačit mrknout do telefonu. Jeden mrk – platba. Dva mrky – spotřebák, tři mrky – rychlá půjčka před výplatou. Na exekutora vám ale bohužel čtyři mrky stačit nebudou.

-
+9
+

Kdo to trumpne?

Obyčejní američtí voliči republikánské strany požádali na jednom z předvolebních shromáždění Donalda Trumpa, aby jim tedy dokázal, že je stejně obyčejný Američan jako oni. „Ale já jsem jako vy, vždyť už jsem o tom mluvil. Nikdy jsem to neměl lehké, ale vždycky jsem bojoval. Když jsem začínal podnikat, otec mi dal malou půjčku, milion dolarů, a já mu je musel splácet. I s úroky.“ Donaldovy PR manažery musí po ultimátním facepalmu bolet čela ještě teď. 


Minule nám naložili

Pekaři spojili v Miláně síly k výrobě sto dvacet dva metrů dlouhé bagety. Celé se to pak opatlalo Nutellou, což popudilo ochránce přírody. Pomazánka je totiž z třetiny palmový tuk, který se donedávna lisoval zejména z orangutanů. Podle Ferrera ale její dodavatelé pěstují palmy jen na místech, kde už se dnes žádní orangutani nevyskytují. Shořeli i s pralesem například.

Každopádně být Milán, my bychom si sto dvacet metrů dlouhou válcovitou hnědou lepkavou věc v ulicích města jen tak položit nenechali. A jiné.

Nakládačky: Horník omývačem

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo