Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nevzdělanost, cla a hormonální bouře: Kořeny války

5. 8. 2014
 17 435
33 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Já možná naivně doufám, že dnes se k válčení velká část lidí nenechá donutit.
Že dnes je velká část lidí kosmopolitních.
Že lidé cestují a vidí, že za hranicemi nežijí monstra, ale zase jen lidi.

Podle mne důvodů k bojování ubylo. Proč útočit na Rakousko, když si tam mohu koupit dům, bydlet i pracovat tam? Proč riskovat život pro Česko, když mám majetek celosvětově diverzifikovaný (akcie) či přenositelný (zlato), umí jazyky, mohu bydlet a uživím se i jinde?

Řecké ostrovy jsou plné anglických usedlíků, kteří již neměli nervy na shon a šílené počasí v domovině. Jak moc ochotni by asi byli se vracet a vést za Anglii válku? Opustit svoje restaurace, turistické kanceláře, autopůjčovny a jít do té vlhké studené díry válčit za ty podvodníky, jejichž obličeje občas sledují na BBC? Mám spíš pocit, že v takové situaci by k nim rychle přibyli další.
Kolik Čechů by dnes bylo ochotných položit život za ty zločinecké ksichty bohorovných demagogů a zlodějů, které vídají v TV zpravodajství? Kolik procent živnostníků by bylo ochotno padnout za ty, kteří je označují za příživníky? Kdo je ochoten riskovat život pro vládce, kteří pošlapávají jeho práva a kradou mu většinu příjmu? Nějací asi jsou, ale ta vůle je podle mne řádově nižší, než před 100 lety. A i prostý dělník by to dnes viděl podobně: proč má nastavovat svou hruď na obranu prebend a majetku Babišů, Palasů, Fenclů, Grossů, Dalíků, Bémů, Rittigů, Janoušků... a dalších členů této politicko-byrokraticko-byznyso vékliky? Jestli nám chtějí zavádět odvody či brannou povinnost, tak by si měli uvědomit, že zájmem normálních "lidí práce" je především obrana proti nim, oni jsou tím akutním ohrožením naší svobody, majetku a nezávislosti.

Nahlásit

-
0
+

Ještě by bylo dobré zmínit, že dnešní mladá generace má možnost válečné zkušenosti zprostředkované videohrami, kdy vývojáři neustále posouvají hranice grafiky a atmosféry k dokonalosti a snaží o opravdu věrohodný "zážitek", takže to jsou mnohdy slušné masakry...

Nahlásit

-
0
+

Rusku se přestalo dařit, tak začalo dělat války. Co až se přestane dařit Číně?
V poslední době domácí popularita Putina trhá rekordy.

Nahlásit

-
0
+
2/2