Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zlatá horečka stoupá: Čas na aspirin a studený obklad

23. 8. 2011
36 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane Pašingere, mohu se zeptat na pointu příspěvku skrytou za laciný šprým? Nebo jste jen dnes vstával levou nohou?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zároveň ale také nejsem zastáncem teorií, že cena zlata vystřelí do stratosféry do desítek tisíc USD. Vše bude samozřejmě záležet na vývoji zlatých rezerv států a oběživa. Za současné situace odhaduji, že cena zlata po splasknutí bubliny dle mých posledních propočtů by se mohla ustálit v pásmu 2000-2500 USD. I když vzhledem ke stávající situaci by pravidla mohla být mnohem tvrdší a cena zlata i po splasknutí bubliny by se mohla ustálit v pásmu 4000-5000 USD, opět přepočteno do současného stavu zlatých rezerv USA a množství celkových peněz v USA (tím nemám na mysli velikost měnových agregátů M1, M2 nebo M3, ale množství oběživa+peníze držené FED a vládou USA).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Asi proto, že zlato již 10 let roste a že z původní hodnoty cca 250 USD dnes v noci překonalo 1900 USD :-)

No ale co když to je obráceně? Co když se nyní pouze cena zlata vrací ke své "správné" hodnotě? Zamyslela se už nad tím většina těch co tvrdí, že zlato je bublina ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Svobodo, na to slouží celá řada ukazatelů. Například aktuální cena vůči průměrné roční, postupné prodeje velkých hráčů (kupují už jen drobní střadatelé) a například velká pravděpodobnost, že nedojde ke třetí vlně uvolnění americké měnové politiky. Korekce se tak možná dočkáme hned po projevu šéfa Fedu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když navrhujete, aby chudák ČNB chránila spotřebitele při koupi zlata (veselá představa), doufám, že návrh rozšíříte i na obrazy, pole, známky, knihy a další investiční možnosti.

Není náhodou bublina u bibliofilií a nebylo by záhodno ochránit spotřebitele?

Nahlásit

-
0
+

Pane Prouza,
a to, že je zlato bublina a že je zrovna na vrcholu, to víte jak?

Nahlásit

-
0
+
2/2