Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přemluv bábu, přemluv Kohouta!

21. 5. 2010
40 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

O Véčkách jsem uvažoval do doby než jsem si přečetl toto: "Zajistíme, aby úhradu základní péče zprostředkovávala jediná státní pojišťovna efektivně hospodařící pod ministerstvem zdravotnictví." To mě doslova vyděsilo. Příště by mohli v zájmu efektivity odstranit třeba provozovatele autobusové přepravy a zajistit aby přepravu posktytovala jediná firma efektivně hospodařící pod Ministerstvem dopravy..Když jsem tento nápad poprvé četl v novinách, myslel jsem si, že jsem to špatně pochopil. Četl jsem tedy ještě jednou. A pak ještě jednou na webu. A pak znova. A pořád tak trochu nemohu uvěřit, že něco takového vymysleli a navíc si to dali do programu. Nápad tohoto ražení bych čekal jedině od KSČM nebo ČSSD. Sociální demokraty takovýto návrh asi naštěstí nenapadl. Ti by ho totiž mohli případně i prosadit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Omlouvám se za dezinformaci. Podle aktuálníh znění §39 skutečně můžete zakroužkovat 4 kandidáty. Podstatu problému to však nemění.http://portal.gov.cz/wp s/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c /313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/ 701?PC_8411_p=39&PC_8 411_l=247/1995&PC_841 1_ps=10#10821

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozhodně nikoliv!Kroužkovací metody výměny politiků mají zcela zásadní nedostatky:Zakroužkovat můžete nanejvýš 2 kandidáty (§39 volebního zákona). Jsou-li na lístku 4 kroužky, jako by tam nebly žádný, a volíte toho prvního na kandidátce, kterého chcete dostat pryč.Předpokládejme, že desetina voličů bude kroužkovat dva poslední, další desetina (podle jiné výzvy) dvě ženy. Dobrá, to máme čtyři kandidáty/ky. Pokud dostanou dost hlasů, kde vezmou pátého? Ano správně, na začátku kandidátky, přesně mezi těmi, které jste chtěl dostat pryč.Navíc je zde ještě §54 volebního zákona: Nastupování náhradníků. Takže kapříci připlují, nové tváře odplují bohatší zpět do občanského života, a mohou opět nastoupit provařené tváře.Jára Cimrman a čtyři z pěti papalášů doporučují: Volte podle http://www.defenestrace2010.cz/ a nezapomeňte na čtyři kroužky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zkuste www.vymentepolitiky.cz

Nahlásit

-
0
+

O VV jsem také chvíli uvažoval. Do okamžiku, než jsem otevřel jejich tiskovinu, a zjistil, že jejich program je skrytě levicový – nové regulace a podpory různým věcem. http://www.veciverejne.cz/politicky-program.htmlPak jsem uvažoval o České pirátské straně, jejichž program mi přijde v některých bodech zajímavý. http://www.ceskapiratskastrana.cz/pages/ceska-piratska-strana/volebni-program-2010.phpNákonec jsem se rozhodl pro Svobodné. Jejich snaha o stát, který lidem nekecá do žívota, je mi sympatická. http://www.svobodni.cz/sekce.aspx?id=64A je to ještě neco: Zatímco ekonomický expert ČSSD Jiří Havel ještě nedávno prohlašoval, že potřebujeme euro, abychom si mohli snadněji půjčovat, Petr Mach už varoval před blížícím se bankrotem Řecka a Portugalska.O TOP09 jsem vůbec neuvažoval, maje v paměti dobu působení jejich protagonistů ve vládě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlas s článkem. Volby jsou jediné období za několik let kdy politici poslouchají co jim lidé říkají. Pak opět na pár let zavřou uši. Politici velmi dobře ví, že jsou neoblíbení i proč, oni to dobře vědí, ale nevadí jim to pokud jsou zase zvoleni. Proto jste-li nespokojeni s dnešní politickou scénou jděte k volbám a dejte hlas klidně i malé straně co "údajně" nemá šanci dostat se do sněmovny. Všechno se totiž změní. Když bude volební účast nízká stávajícím politikům to nebude vadit, pokud, ale neúspěšné velké strany přijdou o mandáty a objeví se zde několik nových malých stran, tak tohle přesně oni politici zaregistrují. A vyděsí je to. Jděte k volbám a volte jiné strany nebo aspoň zakroužkujte jiné lidi z kandidátek stran. Neúspěšné či zkorumpované politické dinousary je třeba odstranit jednou provždy a to když zůstanete sedět doma na zadku neuděláte. Takže pojďme k volbám!

Nahlásit

-
0
+

"každá strana nepochybně zlem je, neb každá současná strana je stranou komunistickou - prosazující násilné/nedobrovolné přerozdělování, tedy krádež. "- Samotná definicia STATu definuje STAT ako legalizované nasilie. STAT bol vytvorený ako subjekt, ktorý má povolené pachať nasilie väčšiny voči menšine. Víťaz volieb berie všetko. Takže sa s tým dá robiť iba jedno - zrušiť STAT. Ale to tá STATmilujuca väčšina nedovolí.Účasť vo volbách umožnuje napomôcť k tomu, KTO bude tou všeovládajucou väčšinou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Morální dilema: volit menší zlo, nebo principiálně odmítat jakékoli zlo?A každá strana nepochybně zlem je, neb každá současná strana je stranou komunistickou - prosazující násilné/nedobrovolné přerozdělování, tedy krádež. Prosazující relativizaci, omezování, regulaci a formalizaci vlastnických práv.A ano, jde zde o legitimitu. Ano, dokud je účast byť i pouhých 40%, systém nepadne. Ale při účasti pod 20% legitimita systému mizí.Proč padl komunismus? Jednak pro svou ekonomickou impotenci (na tom je eurosocialismus obdobně), jednak pro ztrátu legitimity (už byl v podstatě jen pro srandu, nikdo ho nebral vážně, nikdo si nevážil jeho představitelů, nikdo nepovažoval jeho existenci a pravidla za spravedlivá).Jít k volbám, to je stejný alibismus, jaký prokazovali za totality ti, kteří vstoupili do KSČ s tím, aby ji údajně reformovali zevnitř, v rámci pravidel systému, prostředky systému.Ale ta pravidla a prostředky systému jsou nelegitimní a zločinná. Tehdy i teď.Každý (i tento) socialismus je z principu odsouzen k ekonomickému kolapsu. Když zvolím ODS09, docílím pouhého mírného oddálení toho kolapsu (a možná žádného, protože kolaps EU to neovlivní a ten na nás bude mít zásadní vliv).Každý by si měl odpovědět na otázku, KDY je pro něj státní bankrot, zhroucení měny, kolaps penzijních a zdravotních systémů nejméně nepříjemný. Je lepší, když to klekne v době, když jsem mladý a umím se o sebe a rodinu postarat, nebo bude snad lepší, když to klekne v mých 60ti?

Nahlásit

-
0
+

ja si klidne necham poradit, ale varianta zakrouzkovat ctyri lidi ze spodni casti kandidatky v dane oblasti se mi zda fakt jako idealni. A hlas velkym stranam fakt nedam, moznosti volice je proste jen vymenit ty lidi, kteri ho zklamali. Nedelam si iluze, ze ti novi se casem nezmeni ve stejnem smeru jako ti stavajici, protoze moc korumpuje, ale preci jen je nadeje, ze jim to chvilku potrva a treba stihnou mezitim splnit aspon cast toho, co naslibovali v kampani.

Nahlásit

-
0
+

Já volím Véčka. Když vidím, jak jsou dinosauří strany z Johna a spol. podělaní a zkoušejí kde co, aby ho očernili, je mi jasné, že asi vědí, proč se ho bojí. Zřejmě z minulosti vědí, že si ho nekoupí. A my zase víme, že vytrvale poukazuje na lumpárny, umí věci podat a umí si sehnat a ověřit fakta. Ta publicistická praxe se mu neztratí. Takže i kdyby pro nic nehlasoval, ale jenom plnil roli četníka a z prvních řad nám na dění v kuloárech donášel, tak se mi můj hlas vrátí i s úrokama. A to je také důvod, proč se ho dinosauři bojí.

Nahlásit

-
0
+
2/2