Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Přísně střežená levicová křižovatka

22. 5. 2010
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak jsem posílal mail na magistrát 14.května a do dnešního dne žádná odpověď. Já miluju úřady, které tu jsou pro nás.

Nahlásit

-
0
+

To rád slyším. Já bych třeba na "Ípáku" umožnil odbočit ve směru od Karlova náměstí jen vpravo a tramvaje by se pouštěli jen na vyžádání. (udělátko, co by to přepínalo mají autobusy)Tak. Kdo napíše tuhle žádost?

Nahlásit

-
0
+

Aha, ze "sokolovské&quo t;do ul. "na břehu".Já odbočoval z "na břehu" do "Freyovi" a to lze.Už to chápu. Díky a přeji všem příjemné odbočování vlevo :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

jen pro úplnost: http://www.streetview.cz/sv/Nemozne-odboceni-do-leva/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Není tam zákaz odbočení do leva, ale přikázaný směr rovně nebo do prava. Takže odbočit v levo nemůžete:(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zakaz odbocit vpravo prave dava smysl pouze kdyz jsou v jednom smeru dva jizdni pruhy, jeden pro odboceni doleva, ktery nebrzdi auta jedouci rovne a pak druhy jizdni pruh pro primy smer se zakazem odboceni doprava.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebyl jsem si jistý, tak jsem to radši prošel na street view. Žádné omezení s odbočením z ulice "Na břehu" není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No ale problém je v tom, že když jste na radnici, tedy cca uprostřed strany trojúhelníka "Sokolovská&quo t;a potřebujete do Freyovy, tak jste namazaní:( Na náměstí, jak víme, se odbočit do prava nedá a co ještě nevíte, tak na křižovatce s ulicí Na Břehu se zase nedá odbočit do leva:(((( A co teď? Já odbočuji do leva, protože tam Policie ČR ani městská NEPOKUTUJE:)))))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zakázat odbočit doprava aby se náhodou nezablokoval průjezdný pruh rovně nedává smysl, když se zároveň doleva odbočit může (a kde pravděpodobnost že bude nutné dávat přednost je výrazně větší).Zato opačně, tedy zakázat ve špičce odbočovat doleva a povolit doprava smysl někdy dává. Takových křižovatek jsem viděl spoustu za sebou v San Francisku, nicméně i tam platil zákaz odbočení doleva jen během špičky.

Nahlásit

-
0
+

Jestli to není tím, že náměstí se dřív jmenovalo Lidových Milicí ;-)

Nahlásit

-
0
+

Uvedenou krizovatku neznam, nicmene mne jeden duvod zakazu odboceni napada. Pokud je ihned za krizovatkou na ulici Freyova prechod pro chodce, auta odbocujici vpravo by musela zastavit a dat prednost chodcum prechazejicim vozovku na zelenou a pokud by tech aut odbocovalo vice (nekdy staci i 2-3 auta), tak by zablokovala pravy pruh na ulici Sokolovska i pro auta jedouci primym smerem. Na frekventovanych krizovatkach k tomu obcas dochazi.

Nahlásit

-
0
+

Ano, toto místo je známé svou nelogičností. Myšlenka je v tom, že pokud někdo jede ulicí Sokolovskou, tak potřebuje-li se dostat na ulici Freyovu, zabočí doprava za nevýrazným mostkem přes Rokytku do ulice Na Břehu. Tím jede po jedné straně trojúhelníku tvořeného ulicimi Sokolovská, Freyova a Na Břehu.Myslím, že toto omezení je tam už několik desítek let.Ovšem o této "zkratce" ví jen staří pražáci nebo ti co dostanou pokutu :-)Policista by Vás v tomto případě měl jen napomenout a vysvětlit uvedenou zkratku. Jenže naše vrchnost tam pošle rovnou pendrkáře a vybírá pokuty.Problém české a evropské demokracie a řízení státu je pricipielně stále v tom, že myšlenkově a postojem vychází z doby panovníků, králů, monarchů, kteří směli vše. Takže i námi volená vrchnost se chová a myslí jako aksolutní vládci, kteří smí vše. Projevuje se to i v takových detailech jako je tento příběh.

Nahlásit

-
0
+

Tohle místo důvěrně znám, můj osobní názor je ten, že hotel Clarion si platí někoho na magistrátu, kdo tímto nesmyslným krokem oklonil dopravu od hotelu, aby hosté měli klid. Jinak totiž toto omezení logiku nemá ... Ale určitě bychom jich v Praze našli víc. U nás v Ruzyni má vilu expředseda ČMFS, pan Chvalovský a kvůli jeho vile vzniklo několik jednosměrek, tak aby mu nikdo nejezdil kolem jeho rohové vily :-). Inu "někteří jsou si rovnější".

Nahlásit

-
0
+