Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: MMF: Oběť vlastního úspěchu

4. 6. 2008
38 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

diky za reakci.. vite, ono je to uplne presne, jak se v tom dokumentu rika (a vsudemozne jinde). kdyz je neco v televizi, v novinach tak clovek zkratka nema moznost si ta data overit.. stejnym zpusobem dokaze zapusobit i toto, navic diky tem kontroverzim to v cloveku hloda o to vic..

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak jsem podíval aspoň na kus té třetí části. Nesmysl za nesmyslem. Třeba tvrzení jako "velkou depresi vyvolali bankéři, aby mohli levně skoupit podniky". Skutečnost: Velká deprese naopak vyvolala přijetí zákona, který bankám zakazoval vlastnit akcie podniků.Jiná, velmi často tradovaná lež: Federální rezervní systém je soukromá banka. Není. Je to státní organizace. Jednotlivé rezervní banky sice mají ve svých řídících orgánech zástupce soukromého sektoru, ale to má třeba Česká televize taky a ještě to z ní nedělá soukromou společnost (bohužel).Kolosální lež: výnosy z federální daně z příjmů se splácí dluh, který má vláda vůči centrální bance. Na tomto dluhu je prý založena americká měna. Skutečnost: věřitelem vlády Spojených států jsou z větší části pojišťovny, penzijní fondy, podílové fondy, zkrátka soukromí investoři. Něco vlastní Social Securitity Administration v rámci rezervy průběžného důchodového systému. A hodně vlastní i zahraniční investoři, včetně centrálních bank. Čínská centrální banka například vlastní asi 6,4 % amerického federálního dluhu.Krátce řečeno, je to všechno propaganda, která má přesvědčit důvěřivce, že Bush je vlastně Hitler.Kdo se chce skutečně poučit o "skrytém vědění nedostupném široké veřejnosti", ať si koupí Finanční trhy od Jílka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

temhle videiim se clovek musi snad jen smat. nebo je to k placi, ted sam nevim. je to vsechno ve stylu Moora a jeho dokumentu. tyhle konspiracni teorie vidi problem za vsim. me pobavilo, jak treba predhodi to, ze az na vyjimku, jsou vsichni clenove Fedu Zidi. vic se tim nezabivaji a v dalsich videiich ukazooujak Zidi ovladaji cely svet a manipulativne nechaji na divakovi aby si udelali usudek sam.je to podobna hovadina jakohttp://www.zvedavec.org/ko mentare/2008/06/2590-velky-naf tovy-podvod.htm?PHPSESSID=u3gt 7vc735ru7564ro2nkfe1j2toje clanek pro pobaveni. zdroji evidente slo o to podat objektivni nazor

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Příčinou Velké deprese byla snaha Fedu udržet zlatý standard v podmínkách rychlé úvěrové expanze. Výsledná inflace peněz vedla Fed ke zvýšení úrokových sazeb, aby bylo možné udržet paritu dolaru ke zlatu.Vyšší sazby měly za následek recesi, řetězový krach několika tisíc bank a nejhlubší systémovou krizi v dějinách světového hospodářství.V kontrastu ke všeobecně přijímané mytologii musím zdůraznit, že pověstný Černý pátek na burze byl jen jedním z doprovodných jevů počínající krize, nikoli její příčinou. Žádné spiknutí v tom nebylo, jen chybně nastavený systém.Na ten dokument se podívám, díky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Presne to som sa chcel spytat aj ja. Specialne od pana Kohouta by ma potesil nejaky clanok reagujuci na tuto temu, pretoze ako ekonomicky laikom so zaujmom mam obrovsky problem sa zorientovat vo vojne medzi zastancami za zlaty standard versus system sucasny.Ake su plusy a minusy toho, ci je mnozstvo penazi v ekonomike dane objemom zlata, alebo objemom tovarov a sluzieb?Neplanujete podobny clanok na tuto temu? Myslim ze ho treba ako sol :)S pozdravomJuraj

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobry den, nevim, jestli znate dokument Duch doby, v pripade ze ano, jak byste jej okomentoval. Predevsim treti cast pojednavajici o vzniku Fedu, pricinach Velke deprese a vlivu financnickych rodin na americkou ekonomiku? Pro ty, ktere by to zajimalo odkaz je tady http://video.google.com/videoplay?docid=-686108267122535204&q=9/11+CZECH+SUBTTITLES&total=1&start=Popravde to ve mne dost hloda, zajimal by me Vas nazor, pochopitelne budu rad i za nazory ostatnich diskutujicich.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Trochu ano, máte pravdu. Vláda se vzdá vlastní měny a měnové politiky, což omezí možnosti zasahovat do hospodářského cyklu. Ale na rozdíl od zlatého standardu odpadne riziko devalvace (snížení zlatého obsahu) a nebudou existovat měnové krize spojené s prudkým nárůstem úrokovoých sazeb. Ty byly dříve dost časté a Velká deprese v roce 1929 začala také tak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Aby bylo možné hypoteticky znovu přijmout zlatý standard, vlády by se musely vzdát měnových a fiskálních politik. Znamenalo by to obětovat stabilitu reálné ekonomiky ve prospěch té měnových kurzů. To však žádná rozumná vláda neudělá, protože měnové riziko je nesrovnatelně menší zlo než výkyvy reálné ekonomiky."Nejsou důsledky přechodu na euro v tomto ohledu dost podobné přechodu na zlatý standard?

Nahlásit

-
0
+
2/2