Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Úvěry: večírek skončil

25. 8. 2008
35 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Take se obavam, ze to jeste nejakou dobu potrva, nez se vyrovname s nasledky vecirku. Nekdo bude muset po vecirku uklidit a evidentne se do toho zatim nikdo netlaci. A ti, kteri to s pitim prehnali, maji nejhorsi fazi kocoviny teprve pred sebou a take to jeste nejakou dobu potrva, nez zcela vystrizlivi.Jedno je kazdopadne evidentni, z prehnane likvidity jsme se dostali do nedostatku likvidity. Je to vcelku logicka a adekvatni vyrovnavaci sila. Neni to konec sveta, naopak zde z dlouhodobeho hlediska vznika mnoho zajimavych investicnich prilezitosti, ale nejakou dobu to potrva, nez "prestane bolet hlava".P.S. Na clanek se velmi tesim. ;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

myslím, že se autor mýlí, a to skoro ve všem podstatném, jen si vzpomeňte jak zareagovali kurzy českých akcií po krachu na burzách v roce 2000 a 2001, a ti co měli např. Pioneer Trust (nyní dynamický) by Vám mohli hodně vyprávět. A nynější krize zase nemá s námi co dělat, naši developeři ztrácí protože ekonomika zpomaluje zvyšují se úrok. sazby. A naše banky neinvestují do CDO atd. ani nenabízejí hypotéku "lhářů".

Nahlásit

-
0
+

Problémy bank nejsou podle mého názoru u konce. Jsou před námi ještě minimálně 2-3 roky výrazných (stamiliardových) ztrát bank, banky budou nucen vtahovat zpět do rozvah další bilióny aktiv (mluví se až o 5 biliónech USD).To bude enormní tlak na jejich kapitálovou přiměřenost.Reakce by svým rozsahem výrazně přesáhla přesáhla povolený limti 1500 znaků.Budu reagovat tedy formou článku, který mám rozepsaný a který uveřejním na svém webu, nabídnu ho k publikování i zde (nebo zveřejním odkaz).

Nahlásit

-
0
+

Podle mne také není problémům bank konec. Subprime ztráty už tam jsou asi skoro všechny, to je mežné. Teď jsou ale na řadě Alt-A hypotéky. U nich lze předpokládát ztráty minimálně na úrovni subprime hypoték...K již zmíněném profesorovi Rubinimu bych přidal třeba Billa Grosse, který také již mluví o bilióu ztrát.Jak jsem již jednou napsal zde do diskuse, hlavní chod ztrát je teprve před námi.Výroky členů vládní administrativy či vedení firem bych nebral zcela vážně. Podívejte se třeba na posloupnost výroků CEO Merill Lynch a skutečné činy.http://bespokeinvest.type pad.com/.shared/image.html?/ph otos/uncategorized/2008/07/29/ merrill_ceo_comments_3.pngTona důvěryhodnost výroků nepřidá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z čeho prosím vychází Vaše tvrzení, že konec 1Q byl již dobou, kdy se do bilancí amerických bank promítla většina následků hypotéční krize ?Možná by to mohlo platit o odpisech z subprime hypoték, ale ty již nejsou jediným nositelem současné krize. Připočtu-li řadu účetních a metodických kouzel, které banky používají pro oddálení špatných zpráv ve svých bilancích, mám obavu, že kocovina z večírku je teprve v počátečním stadiu.Řekněme, že např. prof Roubini by mohl být jedním z nositelů hrůzných zvěstí. Problémem je, jak se ukazuje, že on se v nedávné minulosti dost trefoval, takže zlehčovat např. jeho dnešní názory na další vývoj je dost problematické, na rozdíl od jiných,opakovaně neplatných, optimistických stanovisek.

Nahlásit

-
0
+
2/2