Články na téma: potravinářský průmysl
Další články na téma potravinářský průmysl najdete na Peníze.cz.
Becherovka bude polská, úřad svolil ke spojení české značky s nápojářským gigantem
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil ve zjednodušeném řízení spojení společností Maspex a Jan Becher – Karlovarská Becherovka. Tradiční česká značka tím z francouzských rukou kompletně přechází pod polský nápojářský gigant.
Jídla je přehršel, část světa ale dál hladoví. Jak zlevnit potraviny pro všechny?
Jedním z největších úspěchů lidstva v minulém století bylo obrovské navýšení produkce potravin. Mezi lety 1900 až 2000 se zvýšily sklizně plodin šestinásobně, zatímco světová populace narostla jen o necelý čtyřnásobek. To znamená, že lidé dnes mají v průměru o padesát procent víc potravin než jejich prapraprarodiče. Přesto část světa stále hladoví.
Ostrý byznys plný bolesti. Znáte nejpálivější papričku světa?
Nákaza se nedala zastavit: po příchodu Evropanů se pálivé chilli papričky rozšířily z Ameriky do kuchyní celého světa. Bolest nám zachutnala a pořád jí nemáme dost: šlechtíme ostřejší a ostřejší odrůdy a vytváříme nelidsky pálivé omáčky. A protože ostrý byznys potřebuje ostrou šou, před publikem si pálí chřtány lidé z lidu i celebrity v jedné z nejsledovanějších talkshow na webu.
Nejcennější značky světa? Google a Apple. Na jak dlouho?
Společnost Interbrand zveřejnila aktualizovaný přehled nejcennějších značek na světě. Podívejte se, jak si vedou akcie společností, které tyto značky vlastní.
Umíte péct a vařit? Zkuste štěstí s podnikáním
Jennifer Lewisová radí, jak si přivydělat prodejem rukodělných lahůdek. Chce to spoustu pokusů, krásný obal, poutavý příběh a byznysplán.
Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí
„Možná pomůže, až se pan Babiš a podobní podnikatelé, kteří vlastní všechno, na co si vzpomenete, rozhodnou pro nějakou dobrou věc. Až dospějí ke svým obchodním a finančním cílům a řeknou si, že je čas, aby si vylepšili jméno investicí do něčeho poctivého, tradičního a opravdu kvalitního,“ říká na adresu českého potravinářství restauratér Tomáš Karpíšek v druhém díle exkluzivního rozhovoru.
Proč jíme odpad a je nám to jedno?
V obchodních řetězcích se prodávají potraviny pochybné kvality. Podle řady odborníků jsme odpadkovým košem Západu. Českému spotřebiteli to ale – zdá se – nevadí. Hlavně že je to v akci…
Nejnovější podcasty