Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč jsou české restaurace drahé aneb Gastronomie je radost, ale...

22. 11. 2023
 5 932
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Tak cena energií půjde dolů. To fakt nevím, jak na to přišel. A restaurace, no možná ty lepší žít budou, lidé potřebují přeci jen někde jíst a občas něco oslavit nebo někoho pozvat na pracovní oběd, obzvláště, když to jde na vrub firmy. Pak hlavně ve městech, tam jsou vyšší příjmy, i když je otázka, jak moc se nechají lidé odírat a jak budou ochotni utrácet za mizerná jídla a špatnou obsluhu. Ale úpadek hospod a hospůdek, které vždy sloužily ke komunitnímu životu, je patrný. Lidé to nahrazují setkáváním doma, na vlastních zahradách nebo v polosoukromých klubech, u nás v "hasičárně, s vlastním krbem a udírnou. A kouřit se tam může, je to věc dohody. Bohužel, já jako nekuřák pak musím větrat ošacení několik dnů. Ale to už je jiný příběh. Obdobná situace bude s pálenicemi. Každý si těch pár litrů kořalky z vlastní produkce vypálí doma. Dělalo se to vždy a jak víme, nikdo neoslepl. Malér nastal až z tuposti a nenažranosti někoho, který použil k pajcování průmyslový methyl. To žádný domácí palič neudělá. Občas mi ale připadá, že stát, resp. státní úředníci a politici jsou podobně hloupí a nenažraní. Výsledkem pak je, že kdo chce víc, nemá nic.

Nahlásit
-
7
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Jen plané řeči …

Nahlásit
-
-6
+

Diskuze

Tak cena energií půjde dolů. To fakt nevím, jak na to přišel. A restaurace, no možná ty lepší žít budou, lidé potřebují přeci jen někde jíst a občas něco oslavit nebo někoho pozvat na pracovní oběd, obzvláště, když to jde na vrub firmy. Pak hlavně ve městech, tam jsou vyšší příjmy, i když je otázka, jak moc se nechají lidé odírat a jak budou ochotni utrácet za mizerná jídla a špatnou obsluhu. Ale úpadek hospod a hospůdek, které vždy sloužily ke komunitnímu životu, je patrný. Lidé to nahrazují setkáváním doma, na vlastních zahradách nebo v polosoukromých klubech, u nás v "hasičárně, s vlastním krbem a udírnou. A kouřit se tam může, je to věc dohody. Bohužel, já jako nekuřák pak musím větrat ošacení několik dnů. Ale to už je jiný příběh. Obdobná situace bude s pálenicemi. Každý si těch pár litrů kořalky z vlastní produkce vypálí doma. Dělalo se to vždy a jak víme, nikdo neoslepl. Malér nastal až z tuposti a nenažranosti někoho, který použil k pajcování průmyslový methyl. To žádný domácí palič neudělá. Občas mi ale připadá, že stát, resp. státní úředníci a politici jsou podobně hloupí a nenažraní. Výsledkem pak je, že kdo chce víc, nemá nic.

Nahlásit

-
7
+

Jen plané řeči …

Nahlásit

-
-6
+