Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zelená vládne Evropě, jen ne Česku. Nebo je to jinak?

20. 5. 2021
 9 542
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

No jo no, lid se neosvědčil, ve volbách selhal a je třeba ho vyměnit za lepší. Pak ty zelené výsledky budou jinak vypadat!

Nahlásit
-
16
+

Diskuze

Zelený úděl je náhrada za náboženství.

Nahlásit

-
0
+

Kdybyste nepsal nesmysly. Řepku pěstuje každý statkář (cca 22 až 25 % osevní plochy, je to pro něj výhodné a dotace se vyplácí na ha, jde o tzv. nárokové dotace). Co se týče Čapáku, tak o tom toho už bylo napsáno mnoho. Nikdo ještě neprokázal, že Babiš udělal podvod. To může až verdikt soudu, takže uvidíme. Jinak tady Babišovi fandím, protože zkultivoval zpustlý objekt a vybudoval pěkný a funkční areál. Kolik peněz z dotací se rozplynulo bůhví kde nebo vyplácalo na nesmyslné projekty. Jste jednoznačně zaujatý, já Babišovi nedělám advokáta, ale snažím se vidět věci trochu z nadhledu. A na vládu A. Babiše zapomeňte, ta za pár měsíců skončí. Raději sdělte, co očekáváte od nové vlády, a která politická reprezentace vaše očekávání může splnit. No a také nějaký případný argument by byl dobrý. Už by se mělo přestat s tím "co nechceme", ale jasně říkat "co chceme, s kým a jak".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Fuldismus je to samé v oblasti peněz viz Dominik Štrougal: https://www.e15.cz/nazory/dominik-stroukal-inflace-jako-rozbuska-nerovnosti-1380570.

A tady ještě něco navíc jako bonus: https://pctuning.tyden.cz/hardware/site-a-internet/62391-veci-meny-kryptomeny-do-ceho-vlozit-hodnotu?start=1

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Zelení = bída pro chudé a střední třídu.

Nahlásit

-
6
+

Volebni preference nemeckych Zelenych maji mene spolecneho s Green Deal a vice ze skutecnosti, ze po ctyrech volebnich obdobi s CDU a kanclerkou Merkelovou je volic unaven a chce zmenu. Z toho by normalne profitovala SPD (socialni demokrate), ta se ale ucastnila tri ze ctyrech vlad ve velke koalici. V poslednich nemeckych volbach v roce 2017 meli Zeleni 8,9%.

Nahlásit

-
1
+

Pani Wagenknecht neni 'socialni demokratka'. V Bundestagu sedi za die Linke, coz je strana vznikla z vychodonemeckych komunistu a odpovidajici ceske KSC. Zhruba v tom duchu se nesou i jeji politicke nazory.

Nahlásit

-
2
+

Project Veritas nedávno zveřejnil nahrávky (skrytou kamerou) s jedním z šéfů CNN, který si myslel, že je na rande (nedostal ani pusu ale řekl toho hodně).
Kromě jiného (jak se snažili na 100% zakroutit krkem Trumpovi) řekl, že Kilimatická Krize dostane nový mediální boost a bude se o ní mluvit jako o 'Climate Emergency'.

Nahlásit

-
2
+

Češi opět zklamali. Kéž by, tak jako Němci, rozvíjeli plynové přátelství s Ruskem. A jako celý Západ předali výrobu spotřebního zboží do Číny. A taky nevzali podruhé do vlády Bursíka, který tak skvěle nastavil dotace pro solárníky. A co hůř, umí rozlišit nedýchatelný vzduch od papírového brčka. Vyměnit.

Nahlásit

-
5
+

Česko Zelené nepotřebuje, protože jejich úlohy plní jiné strany. Konec konců republiku máme zas..nou řepkou od Aše po Břeclav díky dotacím pro Agrofert, fotovoltaiku jsme také zvládli díky ČSSD, Green Deal také přijali díky ANO. Stačilo když Babišovi nenápadně odpustili Čapí hnízdo a odkýval, co v Bruseli chtěli. Povolenky jsou tu dobrý byznys. Atd. Atd.

Nahlásit

-
6
+

P.S.
'Němci nedělají malé chyby.'
Ideologickým (idi-tským) odmítnutím jádra napáchali neuvěřitelné škody a de facto se přimknuli k Rusku. S pomocí Bidena si dnes prosadili Nordsteam. Potřebují plyn o to víc, čím víc větrníků (ptákobijců) budou chtít točit.

Vězte, že se doba obrací a z původního 'obnovitelného' nadšení začíná být velké vystřízlivění i v jinak velmi zelených kruzích.
Kdo si myslíte, že nejvíce podporuje solár a větrníky? Gas a uhlí lobby, samozřejmě. Protože ty tak nějak dohánění ty masivní výpadky.

Nahlásit

-
6
+

Zelení jsou melouni. A Češi dobře vědí, že přírodu nejvíc pustoší Socialismus.
V Kapitalismus by jste z každého čmoudila vysoudil kabát. To jen v té Mixed Economy mají ti čmoudilové povolenky od státu.
Navíc víme jak funguje propaganda . A hysterie kolem Změny Klimatu je toho zářným příkladem. Když si pročtete i ty nejhorší možné scénáře z UN Climate Panel, tak je to na hony vzdálené všem těm Greténům a Gore (sic) .
Češi jsou obecně technologicky vzdělaný národ. Vědí, že zelená cesta tzv. obnovitelných zdrojů je slepá ulička a solární tunel.
A jsou alergický na všelijaké Apokalyptické a Utopické vize. Máme s tím svou zkušenost od Táboritů, náboženských válek, Habsburků, PanSlavistů,Nacistů, Komunistů apod.
Proto tady nejsme zvědaví na další, v podobě Islámu nebo rudo-zelenejch primitivistů, kteří se schovávají za "umírněné" tváře.
Pokud vás trápí chmury, začněte meditovat, sázet stromy nebo studovat Tóru nebo Nový Zákon ale pro lásku boží, nechte politiku na pokoji. Nic dobrého z toho nevzejde.

Nahlásit

-
12
+

Je zajímavé, kolik lidí žije ve své virtuální bublině odtržení od reality. Ve skutečnosti politické nebo aktivistické uskupení pod zelenou značkou nemá nic společného s ekologií nebo udržitelným klimatem. Je to velmi podobné, jako proti kapitalističtí aktivisté v bohatých západních zemích, či pseudopravicové a pseudolevicové partaje v bývalém východním bloku. Všichni mávají pěknými slovy, mají milion řečí jak je to třeba řešit. Ale samotného řešení a s tím spojené práce se bojí jako čert kříže. Ono přece stačí jen mlet pantem, a někdo jiný to vyřeší.

Zelení a jejich klony nejsou špatní z principu, viz. Německo nebo Rakousko udělali spoustu dobrého pro běžný životní prostor. Ale časem je to prostě semlelo, podobně jako GreenPeace, a vymýšlí hrozné hlouposti, které naopak té ekologii a klimatu velmi ublíží. Místo odborníků tam řešení navrhují montáci, bez kvalifikace a pokory k důsledkům.

Kdyby voliči u nás, volil jen podle plné lednice a dobré dovolené, pak by marginální partaje bylo mnohem víc uskupení, ne jen čeští Zelení. Ti si za svou bezvýznamnost mohou sami, tím co dělali a dělají. A českým konzumem to nesouvisí.

Nahlásit

-
6
+

No jo no, lid se neosvědčil, ve volbách selhal a je třeba ho vyměnit za lepší. Pak ty zelené výsledky budou jinak vypadat!

Nahlásit

-
16
+