Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kovanda: Česko musí začít dopovat, úroky závidíme už i Řecku

18. 3. 2021
 41 310
140 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Říkám to dávno: centrální banky budou zavádět stále šílenější opatření, aby tomu zvrácenému systému prodloužily život (o stále kratší kus). Šílenosti se tak budou stupňovat a přicházet stále rychleji. Až se jednou ucho utrhne...

Ani nechci domýšlet, s čím přijdou příště a přespříště.

Jediná šance je s nimi tuto hru nehrát. EXIT!

Pak ať si klidně dělají nesmysly - jak píše Kovanda. Pak nám to bude moci býti jedno, resp. na tom ještě vyděláme. A tuplem na tom vyděláme oproti mase běžných Joudů, kteří nevidí a nechápou, co se děje a nadále spoléhají na korunu, státní dluhopisy, státní penze, atd...
__________

Dnešní novinky:

Banka Morgan Stanley umožní svým movitým klientům střídmě investovat do bitcoinu

https://finmag.penize.cz/diskuze/425192-kovanda-cesko-musi-zacit-dopovat-uroky-zavidime-uz-i-recku#comment_363335
__________

Dalio: V téhle době stupidní dluhopisové ekonomie kupujte cokoli

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4629618/dalio-v-tehle-dobe-stupidni-dluhopisove-ekonomie-kupujte-cokoli.html
__________

Jak nakupovat (nejen) bitcoin a nebát se vysokých cen?

https://www.investicniweb.cz/investice/alternativy/jak-nakupovat-nejen-bitcoin-nebat-se-vysokych-cen
__________
Pro ty, které zajímá, jak se bitcoin vyvíjí a kam (také) směřuje:

https://www.alza.cz/lightning-network
__________
Poradca najbohatšieho Slováka: Bitcoin je nad zlato. Ak neinvestujete, pohltí vás inflácia

https://www.forbes.sk/bitcoin-je-digitalne-zlato-a-najhorsou-investiciou-je-hotovost-hovori-investicny-manazer/
__________
DeFi pomalu dobývá Wall Street

https://kryptomagazin.cz/defi-pomalu-dobyva-wall-street/
__________
Sledovani cvrkotu:

https://bitbo.io

https://mempool.space/cs/

https://jochen-hoenicke.de/queue/#BTC,1w
__________
Posilování soukromí:

https://btctip.cz/co-je-plausible-deniability-a-jak-pouzivat-passphrase-v-hardwarove-penezence/
__________
Už to zakazujou :-) :

https://legiscan.com/WY/bill/SF0038/2021

Wyoming chce uzákonnit DAO jako společnosti
Významný mezník v krypto legislativě je na dosah. Americký stát Wyoming bude rozhodovat o schválení zákona, který uzná decentralizované autonomní organizace (DAO) jako společnosti. Návrh zákona o uznání DAO jako společností prošel schvalovací fází Senátního výboru ve Wyomingu a zamířil do tamnější Sněmovny reprezentantů.

DAO jsou společnosti, jejichž správa je postavena na inteligentních kontraktech a kde je rozhodování decentralizováno kolem organizace, která nemá nadřízené či ředitele. Jedná se o revoluční koncept, který umožňuje zakládat DAO jako společnosti s ručením omezeným (LLC) v právním světě, kde je každá organizace považována za spravovanou alespoň jednou osobou.

V případě schválení by byl Wyoming prvním státem v USA, který přijal takovou legislativu do práva. Wyoming je považován za poměrně krypto friendly území, kde už regulační vstřícnost mimo jiné umožnila vznik prvních kryptobank.

Nahlásit
-
19
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Ale tady přece nejde o žádný doping. Tady jde spíše o doplnění kalorií vysílenému maratónci, tak aby mohl dál běžet. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-8
+

Diskuze

Váš problém je, že píšete o něčem, o čem nemáte nejmenší tušení. Současné peníze mají zcela jasně principiálně danou hodnotu. Nejsou to nějaké bezcenné papírky, jak se nesprávně domníváte.

Každou korunu, kterou někdo vlastní, někdo jiný bance dluží. Takto zkonstruované peníze mají v sobě zabudovaný velmi efektivní systém, který zajišťuje, že společně se vznikem těchto peněz, se na světě zpravidla objeví i dlužník, který ty peníze dluží a který, aby je mohl bance vrátit, musí vyvinout dodatečnou ekonomickou aktivitu, kterou ty peníze získá, tak aby mohl svůj dluh splatit.

Tímto principem žádné jiné "peníze" nedisponují. Přechod na tyto peníze je z ekonomického hlediska jednou z nejprospěšnějších věcí, která lidskou civilizaci potkala. Rozumím tomu, že toto nedokážete ocenit, když vůbec ani nevíte, jak současné peníze fungují. :-)

Ty Vaše "přírodní zákony", v tomto případě opravdu nefungují tak, jak si nesprávně myslíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

No, no, no, to jsou mi silná slova. Že se nestydíte. Omlouvá vás jen vaše ignorance.
Medikové utíkají, protože nejsou dostatěčně zaplaceni.
Protože jsou z nich de facto státní zaměstnanci, pracující za tabulkový, uměle stanovený plat bez ohledu na to, jak jsou dobří nebo žádaní.
Kdyby bylo zdravotnictví privátní, tj. ne v rukou byrokratů, tak by dostali zaplaceno adekvátně k poptávce a nabídce.
A pacienti by si mohli dovolit zaplatit jim třeba víc, když by polovinu jejich platu nezhltnul erár.
Školy by nebyly pod kontrolou bílé mafie a byrokratů a produkovaly by tak dostatečný počet mediků nebo certifikovaly ty imigrující ochotněnji než nyní.
A my pacienti, by jsme na tom také byli lépe. Konečně by z nás byli zákazníci a na naší spokojenosti by začlo opět záležet z principu vztahů. Ne tak jako nyní, že se modlíte za nevyhořelého lékaře nebo jim strkáte tlusté obálky. A vpřípadě, kdy vás poškodí, se soudíte o náhradu vlastně sám se sebou, pokud jste daňový poplatník.

Pojišťovny by začly preferovat prevenci a stejně tak lidé, pro které by zdraví škodlivé návyky ono pojištění prodražily.
Pojištění by nejspíš krylo jen vážné události. Tím by se ceny za triviální úkony značně snížily. Kolik si myslíte, že by stála výměna oleje, kdyby byla krytá v pojištění vozidla? Víc nebo míň? Nejspíš o hodně víc, když je to zákazníkovy jedno. A stejně tak dnešní pojišťovny platí za banální zákroky násobně víc. A někde zay méně, jako třeba žádaným doktorům.

Ale to vám socialisti, v socialistickém školství nenaučí. Takže vaše ignorance, není vaše chyba a já se na vás nezlobím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Zajímavý precedens - stát nabízí k prodeji BTC za půl milionu. Pokud jde o odmítnuté dědictví nebo státu propadlý majetek, protože nebyl dědic dohledán, pak snad OK. Ale i tak je zajímavé vidět, jak stát poticu akceptuje BTC jako uchovatele hodnoty. Pokud ten BTC koupíte a jeo cena spadne k nule, šikovný právník ze státu ty peníze dostane zpět - uvedení v omyl, podvodné jednání, asymetrie informací...
Pokud jde o majetek z trestné činnosti, stát jej na vlastní náklady vypral. Zajímavý přístup ANO, které tvrdilo, že bude bojovat proti korupci.
Zřejmě tím, že bude prát nelegální majetek.

https://twitter.com/LukasKovanda/status/1373374766539677696

Nahlásit

-
1
+

Pane Bowmane, vy jste krasna ukazka pitomce. Jen do zdravotnictvi by, podle soucasne urovne, dostupnosti v CR, melo pritekat rocne 10% HDP... priteka tam 7,6% HDP. Proto vam taky mladi po skole hromadne zdrhaji ven, protoze vy a vam podobna zviratka jste odmitli je adekvatne platit, ze? Vzpominate na Dekujeme, odchazime?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

To nevim. Je Šlachta Minarchista, který chce zavést dobrovolnou službu jako kritérium pro získání volebního privilegia?
Pochybuju.
Spíš vsadil na špatnýho koně a tak se snaží, i se svym kufříkem kompro materiálu, vzít věci do vlastních rukou. Naneštěstí pro něj, těch několik let čekání na protikorupční program od ANO, jeho kufřík učinilo neaktuálním.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zeptám se - není to agitka za Šlachtovu Přísahu?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasíte, že omezení volebního privilegia je nutné pro zaručení stability Minarchie, aby se neproměnila v Demokratický Socialismus?

Souhlasíte, že obyvatel, který je ochoten riskovat až život, za ochranu komunity, kde žije, je lépe situován rozhodovat o věcech veřejných, než ten kdo není ochoten nasadit život ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Obávám se, že my dva nediskutujeme. Vy nereagujete na moje argumenty a místo toho vyhlašujete ničím nepodložené teze. To není diskuse, ale dva mimoběžné monology.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, co jste si vysnil o čem já sním.
Asi nic hezkého.
Doufám, že Vaše sny o tzv. civilní populaci jsou hezčí, protože realita je smutná viz volební preference.

Sní sem, sní tam.
Až z toho mám hlad.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Dnešní stát má pořád dostatečnou "legitimitu", protože se na korupci podílý dostatečná většina lidí (transfery sociálního státu), díky všeobecnému volebnímu právu.

Kritéria pro vstup do politické soutěže dnes existují ale těžko je považovat za kritéria morální odvahy. Obvykle je to jen o prezentaci, rétorice a známé vychc-nosti.
Kritéria pro účast ve volbách prakticky neexistují a neustále se snižují, včetně věku a trestní bezúhonnosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Pokud ona instituce podlehne korupci, tak ztratí legitimitu, přestanou se tam hlásit lidé a ona instituce ztratí man-power"
Stát podlehl korupci, lidi na zákony/nařízení často kašlou, daně nechtějí platit a na politiky nadávají, což je doklad ztráty legitimity. Ale lidé se tam pořád hlásí a síly má stále na rozdávání.
Síto vojenské služby by mělo stejný výsledek. Dneska máte taky síto práce pro stranické organizace, než vás pustí/než se proloktujete výš a cestou se nějak poztrácí ta idea služby pro lidi...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jestli to je fabulace nebo ne, neurčuje médium ve kterém se to poprvé objevilo resp. popularizovalo.
Marxismus vydaný pod hlavičkou Vědecký, je větší nesmysl, než Hra o Trůny.

A proto tady diskutujem, aby jsme rozhodli, zda je to k-kotina nebo ne.
Zatím jste mě nepřesvědčil, že je to vadná myšlenka.
Vojenská diktatura to není - aktivně sloužící tam nemají právo ani volit.
A riziko, že se to ve Stratokracii zvrhne je podle mě daleko menší než v běžné demokracii s profesionální armádou viz Chile nebo Řecko v 50. letech, či dnes.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud ona instituce podlehne korupci, tak ztratí legitimitu, přestanou se tam hlásit lidé a ona instituce ztratí man-power tj. ztratí možnost se bránit, udržet se u moci daleko rychleji než je tomu v současném systému.

Jistě, spousta čestných, dobrých lidí netoužící po moci, bude radši např. podnikat a tak ztratí možnost házet hlas do urny. Stejně tak ale i spousta lidí, kteří touží po moci ale nejsou ochotni pro to nic obětovat (čas, energii nebo dokonce zdraví/život).

V Heinleinově systému aktivně sloužící nesmějí volit ani kandidovat, takže to ve vojenské diktatuře může skončit jen vojenským pučem. A to je u čistě profesionální, uzavřené armády tj. nyní, daleko pravděpodobnější.

Lidé, kteří jsou ochotni nést osobní zodpovědnost za ochranu společnosti, lze považovat v průměru za charakterově silnější.
Jistě je spousta jiných o mnohem lepších kritérií ale bez přístroje na čtení myšlenek, lze těžko ověřit, zda je daný jedinec skutečně má.

Kdo má touho vládnout, ať laskavě nejdřív prokáže , že je pro to ochoten něco obětovat.
Zbytek, ať si klidně sepisuje petice, demonstruje nebo v relativním klidu podniká nebo žebrá.

Pokud chcete podnikat v absolutním klidu tj. bez daní a státních zákonů. tak to naprosto chápu ale jistě uznáte, že je lepší, když ty zákony schvalují lidé, kteří prokázali alespoň nějakou míru osobní zodpovědnosti. Narozdíl od dnešního stavu všeobecného volebního práva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Snílek vám říkám, protože jste si vysnil fiktivní vojáky, jací v realitě neexistují a ani existovat nemohou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

>>> "Všechno byla nejdřív fabulace, umělá myšlenková konstukce. I ta pitomá židle nebo kolo nebo Deklarace Nezávislosti nebo Non-Aggression-Principle."

To máte pravdu. Jenom vám jaksi uniká, že jsou užitečné a realizovatelné myšlenky a potom nejrůznější výmysly od fantasy literatury po vynálezy perpetua mobile až po nesmysly jako třeba marxismus. Vojenských diktatur už bylo v historii dost na to, abychom se mohli poučit, jak fungují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, kam na takové od reality odtržené myšlenky chodíte. Asi pořád ta sci-fi. No, neříká se tomu fikce nadarmo. Všichni přece víme, jak by to dopadlo. V armádě by vznikly jednotky, které by připomínaly plzeňská práva neblahé paměti. Budoucí politici by tam získali frčky za docházku dvě hodiny za měsíc nebo něco podobného a nejspíš by ani nepotřebovali uniformu. Vyšší frčky by stály víc nižší méně. Výsledek by byl takový, že armádu by absolvoval KDOKOLIV, respektive kdokoliv by dal dostatečný úplatek, říkalo by se tomu třeba zápisné nebo nějak jinak, aby to znělo přijatelně.
Takže v lepším případě část armády bude vyrábět politiky a zbytek vojáky, v horším případě zdegeneruje celá armáda.
Ti co touží po moci, se k moci vždycky nějak dostanou, dokud budou existovat instituce, které lze ovládnou a prostřednictvím nich ovládat obyvatelstvo. Bude-li třeba strávit nějaký čas v armádě, tak ten čas obětují jako dobrou investici a pak už budou moci vládnout zcela bez zábran, protože přece prošli vaším/Heinleinovým armádním testem.
Také nevím proč si myslíte, že čestní a charakterní lidé ať už z armády nebo bez ní, budou chtít vládnout. Čestní a schopní lidé existují i dnes a nekandidují. Proč si myslíte, že je k tomu armáda přinutí? A proč by do ní vůbec chodili, když stejně do politiky nechtějí?

A stejně jako předevčírem mně z toho, co tu popisujete, vychází vojenská diktatura. Některé věci můžete okecávat pořád dokola, ale podstatu tím nezměníte. Mimochodem, na základě čeho jste přesvědčen, že v armádě jsou lidé charakterově na vyšší úrovni než mimo armádu? Můžete to nějak doložit, nebo tomu věříte jenom proto, že to napsal Robert A. ? Obecná zkušenost je spíše opačná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Heinlein byl NAVY, pokud vím. Byl Libertarián, Minarchista a soudě dle jeho ostatních knížek, dost možná anarchista.
Jak jste sám naznačil dříve, u lidí, co sloužili v armádě, je šance na její idealizaci, velmi nízká.
Hvězdná pěchota je de facto politický manifest.

Všechno byla nejdřív fabulace, umělá myšlenková konstukce. I ta pitomá židle nebo kolo nebo Deklarace Nezávislosti nebo Non-Aggression-Principle.

Realizivatelnost je omezená, to uznávám. Ale nebudeme přeci házet flintu do žita. Vy tady taky zhusta prezentujete koncepty, které mají do realizovatelnosti ještě dál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Voják - nerovná se - veterán dobrovolné, časově omezené služby.
To jsou dva rozdílné koncepty. A jejich motivace jsou na míle vzdálené. Stejně tak budoucí zájmy ohledně fungování státu.
Jeden se snaží mít pohodlnou kariéru na účet daňových poplatníků, druhý nikoliv.

Nikdy jsem si nemyslel, že mě AnCap bude nazývat snílkem. LOL

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak znova.
Armáda jako kariéra láká jiný druh lidí než dobrovolná časově omezená služba, kde až po jejím UKONČENÍ máte právo volit a být volen.

DNES může do politických stran vstupovat, volit nebo být volen tj. podílet se na moci, tj. vládnout doslova KDOKOLIV, bez jakékohokoliv filtru. Ti co touží po moci, chtějí vládnout ostatním, nejsou nuceni nic obětovat tj. prokázat, že jsou ochotni sloužit - jenom o tom kecaj, jak se obětujou a sloužej národu. Kecy.

V Heinlenově systému (Minarchismus s filtrem služby) musí přijmout kohokoliv (svéprávného). Takže to nebude žádná úzká skupinka vyvolenejch.

Výsledkem bude na míle lepší stát než nyní, kdy je moc zdarma. A o to jde. Nebude to lepší než ideál Anarchismu tj. bezvládí ale v současné situaci (mentalita lidí) je to reálnější cíl.

Pokud Vás deptá, že pacifisté budou mít ohledně vládnutí smolíka, tak to jo. Ale v součtu mají smolíka i dnes, protože war-hawks, kteří svým postojem nic neriskují, pacifisty v klidu přehlasují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

PANE BOWMANE, vy si neuvědomujete jednu věc. Pokud bude armáda výtahem k moci, tak budou do armády vstupovat lidé toužící po moci, podobně jako dnes vstupují do politických stran. Výsledkem nebude lepší stát, ale horší, zkorumpovaná a nefunkční armáda.

Nahlásit

-
1
+

>>> "Celej ten nápad má za účel zachovat stát v minimální konfiguraci tj. aby lidi soustavně nehlasovali pro rozrůstání státu tj, buzerace a okrádání produktivní menšiny."

Už jsem vám přece vysvětlil, že minimální stát nemůže existovat z principu věci. Vaše představa, že nějací vojáci nebudou hlasovat pro vyšší daně, aby si mohli zvýšit svoje platy, přihodit další zakázky spřáteleným oliarchům, pro svoje osobní priveligia a podobně je naprosto mimo realitu. Jste buď sci-fi snílek nebo blázen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

>>> "Já navrhuju dobrovolnou službu."

Ale pan Altman přece píše také o dobrovolné službě, když píše: "Tyto složky jsou plné lidí, kteří by to v soukromém sektoru dotáhli maximálně na podržtažky (či pomocné dělníky) a tak jdou do státního, za 2-5x větší plat (+ doživotní výsluhy), něž jaká je tržní hodnota jejich práce. Jsou to lidi, kterým kvér či pendrek kompenzuje nízké sebevědomí a dodává pocit nadřazenosti a moci."

Asi jste v armádě nikdy nebyl a znáte jí jenom z toho Heinleina.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A k čemu to bude? Heinlenin byl mariňák, takže si armádu asi zidealizoval. Každopádně jde o sci-fi , o fabulaci, umělou myšlenkovou konstrukci, od které se nečeká žádná vazba na realitu

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Celej ten nápad má za účel zachovat stát v minimální konfiguraci tj. aby lidi soustavně nehlasovali pro rozrůstání státu tj, buzerace a okrádání produktivní menšiny.

Nejdřív odeberete hlasovací privilegium všem ve střetu zájmu tj. ty co jsou placený z daní nebo dělaj pro firmu, co žije ze státních zakázek.

Ale těch zas tolik nebude, když je stát minimální.

Takže musíte odfiltrovat ještě všechny ty sluníčkáře, co chtěj šířit demokracii z pohodlí gauče nebo zachraňovat svobodný matky za cizí peníze. Tj. povětšinou lidi bez osobní zodpovědnosti, co nevědí, že nic není zadarmo.

Prostě filtr. Ne dokonalej, samozřejmě. Spousta blbů proklouzne ale bude to kvalitativně a kvantitativně nebe a dudy oproti dnešnímu stavu. A moc spravedlivější, plurální než třeba, že jen vlastníci půdy můžou hlasovat jako to bylo dřív.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Suma odvedených daní by přivedla volby během 5-10 let k tomu, že by volilo jen pár stovek lidí a 10 lidí by dalo dohromady většinovou koalici. Tudy cesta nevede, domnívám se.
Za mne by stačilo vyloučit z volebního privilegia všechny ozbrojené složky, lidi se záznamem v trestním rejstříku a čistokrevné státní úředníky (tj s výjimkou učitelů a zdravotníků, řekněme). To samo o sobě by dostatečně kultivovalo politickou kulturu ve smyslu rozumnějšího hospodaření. K tomu nějaká silná finanční ústava a snad by se dalo lépe dýchat (tj s výjimkou AnCap). Nereálné, škoda nad tím mařit čas.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

A zdá se, že lidi radši virtuální bažanty.
Já jsem jednou bažanta vyhrál na plese - a pak jsem ho vyhodil. Neměl pro mě užitek, respektive ta práce s kucháním a pečením mi za to nestála.

Ta Visa je důležitý milník. Samozřejmě, že na tom chce vydělat. Ale už dřív tady tuším pan Altman předpokládal, že díky EET má teď každý krámek zařízení na příjem bezhotovostních plateb a je tak velmi jednoduché si tam nainstalovat BTC peněženku. Teď přichází Visa a až to zprovozní, tak všechny Visa terminály (snad jen po aktualizaci SW) budou schopné přijímat BTC sesynchronizované s účetnictvím. Sice se tím nedodrží ancapácké ideály krypta proti státu, ale ta adopce bude ohromná. Ať by to bylo třeba přes směnárnu.
A MasterCard nezůstává pozadu.
https://www.mastercard.com/news/perspectives/2021/why-mastercard-is-bringing-crypto-onto-our-network/

A vedle toho Strike posílá fiat přes bitcoinovou síť. Bažanti jedou!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč pořád argumentujete lampasákama apod.? Já nic takového nenavrhuju. To by pak byla Stratokracie tj. vojenská diktatura.

Lampasák atd. je kariéra. Já navrhuju dobrovolnou službu. A mimochodem ti lampasáci a rádoby-lampasáci vám dneska taky volí, spolu se všemi, co by chtěli druhé komandovat a okrádat ale na vojnu by dobrovolně nikdy nešly.

Suma odvedených daní jako kritérium je dobré měřítko ale pokulhává za kritériem služby:
A) Těžko se počítá kolik z toho byla malá domu od státu tj, jsou ve střetu zájmů podobně jako státní zaměstnanci
B) Nic to nevypovídá o morání odvaze. Nic navíc neriskují, neobětují. Nic je to navíc nestojí.
C) Privilegium volit by pak měli i lidé, kteří prostředky prostě zdědily.

Demokracie < Republika, kde jen vlastníci půdy volí < Net Taxpayer kritérium voličů < Heinleinův Minarchismus, kde služba určuje právo volit < Anarchismus

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Indikátorem morální odvahy je stát se lampasákem, esenbákem, městapákem, či celníkem (vše jedna sorta lidí žijících z cizích peněz proti vůli hostitelů, vše členové represivního aparátu nelegitimního a amorálního státu)?

Tyto složky jsou plné lidí, kteří by to v soukromém sektoru dotáhli maximálně na podržtažky (či pomocné dělníky) a tak jdou do státního, za 2-5x větší plat (+ doživotní výsluhy), něž jaká je tržní hodnota jejich práce. Jsou to lidi, kterým kvér či pendrek kompenzuje nízké sebevědomí a dodává pocit nadřazenosti a moci.

Byl jste na vojně? Pokud ano, to jste celou dobu měl pásku přes oči a špunty v uších?!

Jestli by mělo smysl od něčeho odvozovat sílu hlasu, tak ze sumy odvedených daní (pak by ale státní zaměstnanci museli mít hlas NEGATIVNÍ, protože daně neplatí, naopak z nich žijí). Známý a osvědčený princip akciovky - kolik jsi vložil, v takové míře rozhoduješ.

Jenže ani tento princip není správný a asi by ani nebyl funkční.
Aby to dávalo alespoň trochu smysl, tak to hlasování (s vahou hlasu odvozenou od sumy odvedených daní) by se smělo týkat POUZE rozdělování těch daní (jenže to by pak ty peníze mohli dle svého uvážení rozdávat individuálně a napřímo). Rozhodně by se nesmělo týkat práv a majetku osob - je nepřijatelné, aby někdo omezoval MÉ svobody či zasahoval do MÉHO majetku jen proto, že odvedl nějaké daně. Neprosil jsem se ho o to a nikde jsem nepodepsal, že ho budu poslouchat.

Pokud si někdo založí akciovku a vloží do ní nějaké své peníze, tak z toho nijak neplyne, že by měl mít moc nad lidmi, kteří do akciovky nevstoupili (či si chtějí založit jinou)!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Přečtěte si Hvězdnou pěchotu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

V podstatě máte pravdu.
Feťák také primárně potřebuje dávku proto, aby se dostal do říše alternativní reality. Zruinování rodinného rozpočtu a zhuntování vlastního těla je POUZE vedlejším efektem, který původně vůbec nezamýšlel...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+
3/5