Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Příští vláda bude zase Babišova. Tomu nezabráníte

23. 2. 2021
 217 177
39 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Babiše volí ten, kdo nemá k této zemi žádný vztah. Nasazovat Pirátům psí hlavu může jen zoufalec, který si nevidí dál než na špičku svého nosu. Znám mnoho rozumných důchodců, kteří touží po změně a hlavně chtějí důstojně dožít v zemi, které nevládne stbácký udavač a podvodník s evropskými dotacemi.
Tato vláda si mastí kapsu jenom pro sebe, Dostala nás do obrovského srabu a neví, jak z toho ven. Dalším neštěstím je to, co nyní vládne hradu. Člověk, který nás žene k diktátorským režimům si nezaslouží žádnou úctu. Pevně věřím, že na podzim zvítězí u voličů zdravý rozum. Pryč s lidmi, kteří nemají žádnou vizi, pryč s lidmi s bolševickými praktikami

Nahlásit
-
109
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Myslím že už toho bylo dost . Bureš půjde od válu ! Já budu volit Okamurovu SPD ! To je jediná schopná strana , která má v plánu dobré věci pro lidi , je proti migraci , je pro vystoupení z unie trotlů a celkově přijatelný program

Nahlásit
-
-190
+

Diskuze

No a co máme jako dělat, že budete volit SPD. Pokud jste si vyhodnotil, že to pro vás a vaší rodinu bude přínos, udělejte to. A sladké tajemství, mě do toho netahejte a volte si koho chcete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Mě fascinuje, jak v názorech diskutérů dominuje pandemie, u které lze předpokládat, že postupně vyšumí. Schází otázky na novou reprezentaci např. jak dál v energetice (kde nám bezesporu hrozí velký malér), kam by měla směřovat česká ekonomika, český průmysl (zatím slyšíme od opozice jen proklamace, bez konkrétních kroků). Nebo jak budeme řešit v některých oblastech fatální nedostatek vody (bláboly o zadržování srážek a budování mokřadů jsem poslouchal už za komančů. Co chcete zadržovat, když bude ubývat srážek. Celé oblasti jižní Moravy trpí dlouhodobě suchem a spodní voda ubývá. Tak co dál? Těch vážných témat je mnoho a žádný burzovní makléř, při vší úctě, nám neporadí, a lidí se hádají o Čapím hnízdě. Za pár let si na to nikdo nevzpomene, ale jestli zaplatíme za elektřinu pětinásobek, a hlavně, v čase největší spotřeby, tak to nás jistě zajímat bude.

Nahlásit

-
7
+

Dobrý slogan: "každý rozumný důchodce volí Pirates". No, to se fakt povedlo. A proč? A jen tak mimochodem, jakou že to mají Pirates vizi? To by mě zajímalo? A vám bych doporučil, nechte to na voličích, a vy si volte koho chcete, to je přeci o svobodné volbě a agitaci si nechte pro své soukmenovce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Babiš je nejlepší premiér, že to je tak, ukáže až čas....

Nahlásit

-
0
+

Já s vámi souhlasím - bohužel byl to ale Babiš, kdo Pirátům připravil pódium.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Nelíbí se vám to, nelíbí? No po volbách si to povíme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Jediný, kdo se v předpovědích blíží volebním výsledkům, je Kantar. Všichni ostatní kromě Kantaru jsou větší či menší odpad.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-16
+

Všechny agentury kromě Kantaru jsou odpad. Kantar je jediný, kdo se nejblíž blíží volebním výsledkům. SANEP nemá žádnou relevanci. Nadhodnocuje ANO a hlavně socany.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-21
+

pekli spolu sušenky :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Zajímavé je, že názor pana Aleše Holuba, měl nejdřív cca 70 pozitivních hlasů. Najednou má mínus 30 a jeho protinázor má +100. Že by se to rozkřiknulo na fóru Pirátské strany a ta stejná stovka lidí, co osolila Alešův post, pak naboostovala protinázor? :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Podstatným znakem firmy je, že se v ní nehlasuje, pokud to tedy náhodou management nepovolí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

>>> "Nasazovat Pirátům psí hlavu může jen zoufalec, který si nevidí dál než na špičku svého nosu."

Obhajovat Piráty může jen komunista nebo někdo, kdo nezná jejich program a netuší, že to jsou noví komunisté. A jakkoliv je Babiš katastrofa, tak Piráti/komunisté nejsou lepší alternativa. Ti jsou jenom jiný druh katastrofy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
13
+

No representation without taxation :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Protestní vůdci, typu Okamura, Sládek, ..... nemají šanci překročit 15%, přiblížit se k té hodnotě mohou jen za předpokladu, že totálně vybouchne KSČM ještě před volbami. Je totiž obrovský rozdíl mezi tím, jaké jednotlivosti se běžným lidem líbí během roku, a tím, jak hlasují ve volbách. To máte stejné jako většina lidí veřejně tvrdí, že chtějí kupovat kvalitní potraviny, ať jim je obchody nabídnou. Ale jak mají otevřít peněženku, tak vítězí sajrajt ze slevového letáku.

Navíc, kdyby se Okamura dostal do vlády, tak vyšumí 90% jeho plánů a slibů, a přijde o většinu voličů. On moc dobře ví, proč se držet v opozici. Tam může jen jalově mlet pantem a lakovat své příznivce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
33
+

Pandemie jen tak neopadne, to v naší zemi není možné rozumně zvládnout. Ovšem očekávám že to Babišovo PR svede na opozici a soudy. Lidská paměť je krátká. Navíc když vidím kolem sebe, jak se lidé co volí ODS, tváří na Piráty nebo TOP, tak máme o podzimní černou komedii postaráno.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Všechny zdravím... V případě, že by se nyní konaly volby, zvítězilo by hnutí ANO Andreje Babiše. Ukázal to průzkum společnosti SANEP, podle něhož se ANO těší přízni 26,8 procenta voličů. Oproti minulému měsíci zaznamenala tato vládní strana v aktuálním průzkumu volebních preferencí do Poslanecké sněmovny PČR pokles o 0,3 procentních bodů. Přesto je v únoru tohoto roku hnutí ANO i nadále favoritem sněmovních voleb. Koaliční uskupení Piráti/STAN by v případě současného konání voleb skončilo na druhé pozici, a to se ziskem 24,9 procentního bodu. Třetí pozici by v současné době získalo koaliční uskupení SPOLU (ODS/TOP 09/KDU-ČSL), a to se ziskem 18,6 procentního bodu. Na čtvrtém místě by v únoru skončila SPD se ziskem 9,4 procentního bodu, což znamená oproti lednovému měření nárůst o 0,6 % voličské přízně. SPD zaznamenává již několik měsíců v řadě vcelku výrazný rostoucí trend voličských preferencí. Na pátém místě by pak skončila ČSSD. Českou stranu sociálně demokratickou by v únoru volilo 5,9 procenta voličů.
Na šestém místě a na hraně volitelnosti, avšak se vstupenkou do Poslanecké sněmovny, se v únoru ocitla KSČM se ziskem 5,3 procentního bodu. Jen coby doplnění stále trvajícího trendu "náklonosti", tedy i mých slov v předchozím příspěvku. Jsem si samozřejmě vědom, že hodnota těchto průzkumů je vždy diskutabilní

Nahlásit

-
25
+

Pokud by epidemie relativně rychle opadla, tak je i docela možné, že Babiš znovu bude skutečně vládnout. Zatím všude po určitém vrcholu epidemie nastal její pád. ČR je zatím taková výjimka, ale dost možná to nakonec i zde spadne. Do voleb je ještě dost daleko. Navíc Babišovi se podařilo v podstatě do toho nově vtáhnout i opozici, která má například většinu hejtmanů a vlastně mu schválila i pandemický zákon. Rozhodně se nedá říci, že Babiš by byl out. A i kdyby prohrál, tak má pořád naději uspět příště. Roztříštěnost opozice je veliká a pravděpodobnost předčasných voleb tím pádem také. Nečas 2013 je docela pravděpodobný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Tak, to že lidi volí často jen menší zlo, je tak něják obecně známo. Oni ty demokratické volby málo, co jiného umožňují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
13
+

Babišovo PR se rozpadlo, jak domeček z karet, myslím že nakonec bude výsledek ještě horší než ukazují průzkumy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

Ááá, tady má někdo patent na rozum.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Je ještě další možnost. Ústavní žaloba na Zemana. K tomu je potřeba, aby bloky Pirátů a SPOLU měly v PS ústavní většinu, tj. alespoň 120 hlasů. Senát mají bezpečně jistý. Jejich ústavní většina v PS však není moc pravděpodobná. Aspoň podle mého názoru. Socani se (doufám) nedostanou. Komunisti možná ano s odřenýma ušima. Agrofert bude mít snad max kolem těch 26.5%. Možná bude mít i o hodně méně, třeba jen 18-20%. Myslím si totiž, že velkým černým koněm voleb budou Okamurovci, kteří mohou odčerpat hodně hlasů i Burešovi. Okamurovci jsou totiž vlastně úplně jediná protestní strana. Je vyloženě absurdní, že aktuálně jsou jediní, kdo jsou proti protiústavnímu nouzovému stavu. Jako jediní sbírají hlasy pro jeho zrušení. Tzv. demoblok je ze svého mediálního COVIDového obrazu ještě pos****ější než Babiš a radši nechávají Bureše diktátorem (podle striktního výkladu ústavy), než aby ho zrušili a Babiše za to poslali do kriminálu (minimálně překročení pravomoci veřejného činitele v nejvyšší vazbě, což je tuším 12 let, podle striktního výkladu i takové chuťovky jako vlastizrada, sabotáž, rozvracení republiky atp). Nejhorší je v tomhle profesor Fiala. Ten kdyby měl 3x větší drdol než March Simpson, tak by byl celý po***ý, jak moc se bojí zhoršeného mediálního obrazu. Myslím si, že ekonomické problémy a nas****t lidí z COVIDových opatření bude tak velká, že se to promítne do opravdu vysokých preferencí Okamurovců (15-20%?). Možná je bude volit i část bývalého elektorátu ODS (hlavně malí živnostníci), protože budou velmi rozzuření z toho, že ODS je v otázce COVIDu vlastně v jedné Národní Frontě s Agrovládou. Malým živnostníkům jde o jejich živobytí a doživotní likvidaci jejich ekonomické existence a Okamurovci jsou jediní, kdo jsou (aspoň trochu) na jejich straně.

Nahlásit

-
-21
+

Myslíte politik, který vede parlamentní partaj. Protože jinak jich je poměrně dost, a při započtení těch neparlamentních přímo celý cirkus. Třeba takový klaun Cibulka :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jakýkoliv průzkum, je pro většinu lidí jen další zábavný test z internetu. Oni se i v běžných věcech nevyjadřují rozumem, ale jen podle aktuální nálady a emocí. Navíc velmi záleží jak jsou položeny otázky a jak je lze pak interpretovat. Stačí se podívat do diskuze, kdy se spousta lidí dohaduje o hloupostech a tvrdí virtuální realitu, přitom jsou přesvědčeni, že nelžou. Stačí jedno slovo na kterém se kousnou, a zatmí se před očima. S volbama je to stejné, zde se nehlasuje sobecky, podle vlastních potřeb a zájmů, ale především podle emocí, koho kdo nesnáší a kdo komu slibuje nakopat zadel.

Česká politika je pouze speciální druh podnikání kde se fasuje několik miliard ročně, tudíž se o to perou predátoři. Takže jediné funkční řešení je omezit ty zisky pro politiky a lidem umožnit hlasování pouze s podmínkou investice peněz. Např. parlamentní volby = vklad 2000 Kč, po 4 letech se pouze na základě statistiky, buď peníze vrátí, nebo propadnou na pokrytí chybných rozhodnutí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
13
+

Pitomio je jediný politik na české politické scéně, který je ještě větší populistickou karikaturou politika než Bureš...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
21
+

Výsledky průzkumů jsou pro mě upřímně řečeno malou záhadou. Dnes jsem se dočetl, že dle průzkumu je 9 z 10 lidí pro návrat dětí do škol a covidu se obává čím dál méně lidí. Politici mají naopak choutky spíš nikým nedodržovaná opatření ještě zpřísňovat a děti do škol pustit leda "až naprší a uschne". Odráží se to nějak na preferencích stran? Nezdá se.

Nedávno ve sněmovně došlo k odmítnutí nouzového stavu a následně jeho pochybnému znovuzavedení vládou, doprovázeného snahou o jeho nahrazením "pandemickým stavem", který nutnost po(s)tupného prodlužování odstraní a odepření vzdělání dětem umožní rovnou na neurčito. Proti se postavily v podstatě jen SPD a KSČM: https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=75413

A teď mi někdo řekněte: bude snad oněch 90% lidí, kteří jsou pro návrat dětí do škol, volit SPD a KSČM? No nebude, zase to tam nahážou stranám, které o tom budou hezky mluvit, ale v praxi jsou proti. Lidé budou spíš volit svého oblíbeného STBáka nebo neokoukaného sympaťáka s dredy, protože jim díky pečlivě budovanému PR přijdou mnohem přijatelnější - aniž by příliš řešili, že se oba zmínění pánové reálně dostali nalevo od KSČM, což by jim takto explicitně vyjádřeno vůbec přijatelné nepřišlo.

Bylo by nesmírně zajímavé vidět, jak by lidé hlasovali, pokud by mohli po švýcarském vzoru rozhodovat o podobných otázkách v referendu. Volby jako bianco šek na 4 roky mají pro dnešní turbulentní dobu očividně značné mouchy.

Nahlásit

-
11
+

Nedá. Když jsme s Appkami "Bez Babiše" přestali kupovat jeho produkty, a příjmy jeho firem z reálného byzbysu šly do kelu (bez dotací má vše dramaticky ztrátové), dal "české" potraviny do zákona. Pod ním se dá žít jen jako pod komanči - s vnitřním zhnusením, frustrací, a pocitem celoevropské ostudy. To je hnus, velebnosti. Ale zkusím věřit, že jste to napsal v óbrovské nadsazce...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
17
+

To si jen namlouváte. Zoufalá opozice Vás neodrazuje méně než mě. Volit ale mafiána, lháře a zloděje, kvůli jeho pracovitosti (díky které se dotační příjmy Agrofertu, který samozřejmě nevlastní, za dobu jeho premiérování ztrojnášobily), to je jako volit Hitlera za jeho pracovitost. Tuto volbu vám umožnil nedostatek logiky ve vašem uvažování, která by vám jinak spolehlivě ukázala, jakou habaďůru tu na vás tenhke člověk skoulel, a absence morálních hodnot (volit parchanta jen proto že maká???). Ale taková spousta lidí volila Adolfy, Komanče a ostatní parchanty, polovina lidí z populace je statisticky podprůměrné inteligence, na tom se nikdy nic nezmění...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Vy vážně nevíte, jak k ní přišel??? Vždyť jsou všechna fakta o té louoeži století známá...??

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-8
+

Tady někdo objevil sušenky nebo co?

Nahlásit

-
2
+

Babiše volí ten, kdo nemá k této zemi žádný vztah. Nasazovat Pirátům psí hlavu může jen zoufalec, který si nevidí dál než na špičku svého nosu. Znám mnoho rozumných důchodců, kteří touží po změně a hlavně chtějí důstojně dožít v zemi, které nevládne stbácký udavač a podvodník s evropskými dotacemi.
Tato vláda si mastí kapsu jenom pro sebe, Dostala nás do obrovského srabu a neví, jak z toho ven. Dalším neštěstím je to, co nyní vládne hradu. Člověk, který nás žene k diktátorským režimům si nezaslouží žádnou úctu. Pevně věřím, že na podzim zvítězí u voličů zdravý rozum. Pryč s lidmi, kteří nemají žádnou vizi, pryč s lidmi s bolševickými praktikami

Nahlásit

-
109
+
1/2