Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Lži přetavené v absurditu. Brexit ukázal Britům sílu manipulace

28. 1. 2021
 59 824
51 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Globalistická media jejímž zástupcem je i autor článku, jsou silně pobouřena, že si dovolil s voliči manipulovat někdo jiný než oni. O čem byl Brexit ve skutečnosti? Evropskou unii již 20 let ovládají rudo-zelení němečtí a francouzští socialisté, kteří diktují politiku a agendu EU tak, aby to bylo pro Německo a Francii výhodné. Velkou Británii, kterou tato nová Franská říše snadno přehlasovala, to přestalo bavit ji tento dýchánek platit 13 miliardami eur (338 miliard CZK) ročně. A to je oč tu běží.

Nahlásit
-
58
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Je srandovní, když někdo z drtivě levicové ČR řeší socialistickou politiku vyspělých zemí EU. Oni, na rozdíl od nás, s tím nebudou mít problém.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-16
+

Diskuze

Hehe, myslel jsem to spíš jako popíchnutí. Věta "Já jsem pravda." je přece typický relativistický či postmodernistický blábol.

Máme v zásadě dvě možnosti. Buď chápeme logiku jako základ lidského myšlení nebo se odevzdáme slepé víře, která je s logikou neslučitelná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pane Kusáku,
můj dědeček byl šéfinženýr v Tatře Kopřivnice. Dnes už trochu zapadlo, co tato firma před válkou reprezentovala, a co všechno dokázala.
Za bolševika to skoro krachlo, jak jinak....
Takoví lidé jako v Tatře makali v Tesle, i v těch Břežanech. Byli to fakt machři v oboru, ale - odřízlí od světových trendů a informací.
Jak je možné, že v Teske nic světového nevyvinuli? (Kromě radiolokátoru Tamara)

Protože bolševik, protože kafíčka, obídky, rozkrádání socislistického majetku, kutění věcí pro domácnost.

Kdyby nebylo bolševika, Tesla by dnes mohla být na úrovni Panasonicu, LG, Sony...

Vám přeji úspěch v podnikání, ale, k čemu? Nakonec Vás stejně koupí číňani za vytištěné Juany, jen aby si ohlídali konkurenci a mohli to sem valit ve velkém...

Ale furt jste pokladem téhle země, zaplať pánbůh za lidi jako jste vy...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

„Co je pravda? V náboženství domněnka, ve vědě poslední senzace a v umění naše poslední nálada.“ — Oscar Wilde

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Touché!

Opravdu tady nikomu nepřijde bizarní tenhle boj proti "fejkňús", populismu, alternativním faktům a podobně? Po více než padesáti letech relativismu, boje proti objektivní pravdě a morálce, po všem tom "kritickém myšlení", "učme děti samostatně myslet", "neboj se říci vlastní názor" - je to všechno nakonec ruská hybridní válka? Křeče postmoderní společnosti jsou zábavné - a zároveň smutné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

To je sice hezké, ale zkuste to aplikovat v tom kontextu s Pilátem, kdy Ježíš říká "Já jsem pravda." :-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jsem spoluvlastníkem strojírenské firmy. Pro praxi jsem slušné vybaven, kromě dvou VŠ (ČVUT a VUT) mám znalost tří cizích jazyků a zkušenost se zaměstnáním v SRN. Mimoto jsem vyučen nástrojařem.
A k těm vašim zkušenostem z Tesly, no nevím, nechce se mi věřit, že by se tam všichni zas až vlákali. Asi jak jsem řekl, jak kdo a jak kde. Chléb se sám neupekl, krávy se samy nepodojily atd. Pracovní morálku za sociku nijak neobhajuji, aby bylo jasno, jen jsem proti paušalizaci. A věřte, že jsem byl udiven, jak mizerná je pracovní morálka třeba u firmy Siemens a kolik socializmu tam vládne. Až po nějaké době jsem pochopil, že bohatství kapitalismu závisí na svobodném rozvoji lidí, a hlavně v efektivitě práce. Proto se mohli dělníci ve fabrikách třeba při výrobě toaleťáku strhnout a stejně na trhu chyběl. Ale to asi všechno víte a nechci vás školit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

pane Kusáku,
Sdělíte mi, kde pracujete dnes?
Víte, v komoušské Tesle, kde pracoval otec ve vývoji se ráno začli trousit lidi na kafe, od deseti se domlouvali na oběd, a ve dvě se losovalo, kdo štípne ostatním píchačky. Ten podnik na mě vždy působil jako pustý dům hrůzy...Nebyla to selanka, vždy byl jen rok času na to vyvinou to, co soudruzi skoukli na výstavě v dojčlandu, a když pŕi tom musel člověk stihnou stopit nějaký ten firemní matroš na verandu na chatě, a ještě musel poladit ten termostat do Tatramatky, aby máma mohka v neděli vyprat, přišel domů sedřený jak Novotný z Mácháče ...
Ve výzkumáku v Břežanech, kde kolega spal na okulárech mikroskopu a v pracovní době si stihl napsat docentůru, vyměnit motor v trabantu a ještě postavit gramec s tangencialním ramínkem to byla taky dřina, když nějaký týden neměl nikdo svátek ani narozky, chlastalo se na úspěšné splnění pracovních kvót...A před odchodem domů ještě naloupat dlaždičky z Heydrichova bazénu, aby doma furt nečuměli na ten pitomý umakart...

Ale máte pravdu, nékdo makal, jeden inženýr z Tesly jezdil po práci na vedlejšák leštit podlahy do Kotvy, a odtud zase rovnou do Tesly. Ten toho musel vyvinout!...Celá fabrika z něj měla prdel.
Nebyl jste to Vy? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

??? Co vám přide nepravicového na tom, že se v krizi automotive průmyslu zaměstnanec bojí o práci?
To jako zaměstnanec nemůže být pravičák?
Vy jste vážně povýšenecký cinik...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Stane se. Jsou horší věci na světě. A oceňuji (určitě nejen já) vaši ochotu uznat chybu. Palec nahoru.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Můžete k tomu tvrzení uvést nějaký pramen?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Jestli to nebude tím, že neřeším nějaké knižní definice ideologií, ale reálné chování chování lidí. Když vezmu příklad z mého okolí, tak kamarád se neustále prohlašuje za pravičáka, a má mraky řečí o svobodě a minimálním státu. Jenže jak dojde řeč na jeho šéfy v práci (je řadový zaměstnanec ve velké fabrice), tak je jeho pravičáctví v háji. Aktuálně nadává na Turky a řeší, že mu hrozí vyhazov, protože jejich velký zákazník z automotive osekal objednávky a objednává v Turecku. Stejně tak když přijde řeč na české socialistické zdravotnictví, tak ho může klepnout, když mu říkám, že bude u doktora platit jak mourovatý. Mě vyčítá, že platím malé daně, že jako OSVČ, že se to vše táhne z daní zaměstnanců.

Prostě mletí pantem nepovažuji za reálné pravičáctví, a stačí se rozhlédnout, jak je na tom většina české populace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Nezmění, stejně tak se v tomto nezmění USA, Čína, Rusko, Brazílie, ........ Vždy bude košile blížší kabátu a místní voliči důležitější, než přespolní občané. Proto je asi problém s tím jak se dívám na dění kolem nás. Nejsem už mladej kluk co věří v ideální svět, nedemonstruji za lepší zítřky, beru to jak to je, jako životní realitu. A v té se snažím co nejlépe uspět. Nemudruji co dělá EU špatně, protože vidím českou politickou realitu, kterou nedokážeme dát do pořádku. Natož měnit Francouze či Němce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Tak to zavolejte do Bruselu, aby šli příkladem a zrušili ochranářská opatření navenek.
Proč Brusel chce po Norsku, Švýcarsku či Británii nějaké ústupky, platby, atd... výměnou za volný obchod? Volný obchod je z principu výhodný pro obě strany, takže bruselské podmiňování bezcelního obchodu s Británií nesouvisejícími kravinami byly jen obstrukce a naschvály.
Proč Brusel vymáhá cla a kvóty na dovoz (např. potravin) z Jižní Ameriky a Afriky?
A proč Brusel deformuje světový trh s potravinami svou socanskou "Společnou zemědělskou politikou"? Co Bruselu brání na potraviny zrušit cla a zároveň zrušit i dotace zemědělství? Věříte, že se Brusel v tomto někdy změní?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Finsko nikdy nebylo součástí RVHP, mělo pouze statut pozorovatele. Je ovšem pravda, že východní trhy byly pro Finsko mimořádně důležité a s Rusy obchodovalo s clearingovým rublem. Sovětský svaz jim ovšem nebránil v rozvoji tržního hospodářství, takže finský průmysl se znamenitě rozvíjel. Ano, rozpad RVHP a SSSR byl kolaps, ale Finové se z toho dostali nesrovnatelně lépe než my. Oni byli konkurenceschopní, my nikoliv. Takže z československého průmyslu nezůstal kámen na kameni. Jen hlupáci si myslí, jak dobří jsme byli před pádem totality. Nerado se mně to říká, ale nebýt hlavně Němců, pak nevím, jak by naše ekonomika vypadala. A těch pár startupů by to nezachránilo. A nic proti nim. Aktivní lidé jsou nezbytní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tedy, že by se za totáče méně makalo, je lež. Tedy přesněji, jak kdo. Abych si mohl koupit běžné věci a uživit rodinu, tak jsme s manželkou měli další zaměstnání. Já dokonce občas i dva "vedlejšáky". Jako konstruktér ve fabrice, čerstvý vysokoškolák, jsem měl tak malý plat, že nám to nestačilo ani na pokrytí nákladů na bydlení v paneláku. Různé blbosti, jako akce "Z" nebo několikrát ročně povinně na bramborovou brigádu, jsme se museli všichni, a zadarmo. Chalupu ani chatu jsem neměl, kde bych na to vzal. O tom, že všichni vzpomínají na reálsocík, je šílená blbost. Navíc, systém už mlel z posledního a i ten Sovětský svaz nám prodával ropu za dolárky, systémem klouzavých pětiletých cen. A o naše výrobky taky nestál, raději nakupoval kvalitu na západě. Takže, jediného čeho se bojím, je ztráta svobody a nástupu pomatených levicových liberálu, právě z mladé, humanitně vzdělané generace.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy si myslíte, že Česko je víc levicové než některé jiné západní státy? Jestli ano, pak máte chatrné znalosti o ideologii, která západní, a bohužel, už i tou naší společností, cloumá. Nadáváme Číně a Rusku do komunistů, ale nic není vzdálenější od této ideologie, než ony dvě země. Rusko je extrémně nacionalistické a ortodoxně pravoslavné a Číně vládne takový konzum, že se nám o tom ani nezdá. Totalita neznamená jen komunizmus a kapitalizmus nemusí být nutně ten demokratický. Ovšem, kde je právě ten demokratický kapitalizmus, alespoň v té podobě, jakou bych si já představoval, tak to nevím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Omlouvám se, napsal jsem kravinu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Máte pravdu, omlouvám se vám, tupě jsem to opsal ze stránek BBC, ty jednotky jsem napsal mimo. Ale co se týká emocí, ty v příspěvcích minimalizuji. Dívám se na to z hlediska svého podnikání. Jsem globalista, nejlepší by bylo kdyby celá planeta byl jeden společný trh a jedna zóna volného pohybu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V krátké době druhý manipulativní článek autora, tentokrát na téma jemu evidentně blízké. Aspoň že má ta snůška polopravd, klišé a zbožných přání díky kouzlu nechtěného vtipný titulek. Řečeno sportovní terminologií: Kašpárkův tým přivedl v zimním přestupovém období opravdu cennou posilu. :D

Nahlásit

-
4
+

Nám komunistom sa vyčítalo, že vraj chceme odstrániť osobne nadobudnuté, vlastnou prácou získané vlastníctvo, vlastníctvo, ktoré je základom všetkej osobnej slobody, činnosti a samostatnosti.
Prácou dosiahnuté, riadne nadobudnuté, vlastnými silami získané vlastníctvo!
Marx, Komunistický manifest

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

To tedy fakt nebude, jen to zchudnutí o importované bohatství, to se britům také líbit nebude, to čekají Borise horké chvilky...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Mentální levičáctví není ideologické?
Asi zase pohoříme na tom výkladu pojmů...:-(
Na západě (Německo, Francie) už neexistuje náš pravolevý konflikt - nízké daně a menší mira přerozdělení x vysoké daně a vysoká míra přerozdělení, tam už existuje jen levičáctví...

Jinak kolem sebe máte tedy sortu lidí k pohledání...
Okolo mě se pohybují lidé, kteří věří ve své schopnosti, ví že se dobře uživí, ať už tam či onde, stávají se společníky ve firmách kde pracují, ani dnes se nebojí rozjíždět nové projekty, zakládají technologické startupy, aktivně vyhledávají atraktivní investice...Zrušení stravenkového oaušálu jsme si vymodlili, kdo měl furt běhat do edenredu...Buď to byli známí z vaší politické kyriéry (to by mi mentálně sedělo nejlépe), nebo jste měl fakt velikou smůlu...

Podle mě tu je skupina odeologických levičáků jako nikde na západě..Nechtějí si vyhrnovat rukavy, což ale nechtěli ani komouši - ti také chtěli velet zpoza kancelářského stolu s razítkem, makat má inteligence, kterou od těch stolů naženou k lopatě...
Přesně proto babišovci podporují toho mafiosa - nevadí jim, že ničí podnikate jak na běžícím pásu, že ho nekousne inteligence z velkých měst - však dobře jim tak, bastardům vykořisťovatelským, na které jsme makali ve fabrice, teď mají co zaslouží...
To je levicová nenávistná ideologie, kterou je to tu prolezlé skrz naskrz...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Zrovna těhle sektorů žádná škoda nebude.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdo mohl ve Finsku v roce 1991 vědět, jaký rozvoj zažije Nokia? Rozpad RVHP a východních trhů nebyla legrace pro nás ani pro Finy, a přece jsme to zvládli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Pak se nabízí latina. Italové a Španělé by měli výhodu, ale stejně...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Náš systém kolabuje a čelí soft totalitě, proto jsou pro mě východoevropští disidenti inspirací, říká americký novinář.
"Když jsem tam(na Slovensku) byl naposledy, tak mi jeden z dotazovaných někdejších disidentů řekl, že je vlastně strašně zajímavé sledovat, jak k nim teď Američan přijíždí pro radu, zatímco během časů totality to byli disidenti, kdo vzhlížel k Západu, aby načerpal inspiraci."
Rod Dreher

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

ČECHOM SME KÁZALI O DEMOKRACII
R. Mickey v deväťdesiatych rokoch strávil rok vo vtedajšom Československu a Spojené štáty sú podľa neho v niečom podobne mladou demokraciou ako dnešné Česko: "Je v tom istá irónia. V deväťdesiatych rokoch sme my Američania jazdili k vám do Prahy a kázali Čechom o budovaní demokracie, ktorú, ako sme hovorili, máme od roku 1776, bez toho aby sme dohliadli, že v našej vlasti dochádza k rastúcej rasovej kríze, ktorá sa naplno prejavuje až teraz. Sme v tomto smere vlastne tiež mladá demokracia, pretože veľká časť našej populácie má volebné právo iba pol storočia, a to nehovorím ešte o tak zastaraných a nedemokratických inštitúciách ako je systém voliteľov, "hovorí profesor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Pravda je zhoda medzi tvrdením a realitou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Nerozlišuješ osobné a súkromné vlastníctvo.
Marxisti nikdy nehovorili o zrušení osobného vlastníctva - práve naopak.
Musíš ešte veľa čítať!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-8
+

25% slov hovorovej angličtiny etymologicky ukazuje na pôvod zo slovanských jazykov.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+
1/2