Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Divoká jízda elektromobilem. Akcie Tesly očima expertů

22. 1. 2021
 16 290
35 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

"Pak lidé, co se v tom nevyznají, ale čtou kde co, se mylně domnívají, že stačí si jen přát a ono se to uskuteční. V tom by problém nebyl, problém nastane tehdy, když ty sny začnou lidé vyžadovat po druhých."

Myslím, že dost trefně napsáno.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
5
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Dotaz na pana Stroukala. On navrhuje v současné době ve světě i v ČR naopak zvyšovat úrokové sazby?

Nahlásit
-
-2
+

Diskuze

Poručíme větru, dešti...

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/elektrina-energie-blackout-evropa-prirodni-zdroje-uhli.A210111_135118_eko-zahranicni_tbr

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Jenže lidé se nejlépe učí chybami. Tak doufám že to blbnutí s elektromobilitou a OZE trochu urychlí kreativní destrukci v našem okolí. Je to jen ukázka ztráty soudnosti, odtržení od odbornosti a snění mnoha amatérů, že dostatečně propagovaná hloupost překoná i přírodní a fyzikální zákony. Dobré je připravit se na to co bude následovat, a zbohatnout na hloupých lidech.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Masová elektromobilita je nesmysl. Akcie Tesly jsou jedna velká bublina. A takových tu už bylo: tulipánová horečka, černý pátek, dot-com, a další.

Nahlásit

-
0
+

Investoři se spekulanty zoufale hledali technologickou firmu střihu Googlu, Applu, Amazonu, Facebooku, s pořádnou vizionářskou osobností v čele, na které by opět zdesetinásobili investici. Hledali až našli.
Tentokrát se však ten příběh stihl odehrát v průběhu jednoho roku namísto jednoho desetiletí.

Nyní je cena tesly nedaleko mety 5.000 USD před splitem 5:1, což musí šortaře, kteří šortovali předchozí propad z tisíce dolarů značně děsit...(jsem mezi nimi..)
Může Tesla vyrůst na 10.000? (Tedy 2 k po splitu..)? Na kapitalizaci 1,8 bil?
Jistě, co by nemohla, v tu dobu by měl Amazon kapitalizaci 3 bln...Vadí?

Může, ale je daleko pravděpodobnější, že se v nejbližší korekci trhu zřítí na polovičku jako prvně. Je jen otázkou, jaká událost to odstartuje, a kdy to bude. Díky nevyzpytatelnosti takové události a nemožnosti časovat vrchol na ATH při hyperbolickém růstu není možné tuto příležitost rozumně využít, zdánlivá jistota, že fundamebt je hluboko pod současnou cenou je k ničemu, když akcie rosto o sto dolarů za den...
Jistě se to někomu podaří, na jednoho takového ale bude připadat deset těch, co na šortu Tesly odevzdali zisky z obchodování za poslední rok, a zavřeli se ztrátou.
Tato bublina však nejde srovnávat s tulipány, je tvrdě racionální, dobře odhadla naladění trhu a chuťě investorů, a je chráněna monetární politikou FEDu. Proti tomu nelze bojovat, to lze jen s respektem pozorovat z povzdálí..:-)

Nahlásit

-
1
+

Dotaz na pana Stroukala. On navrhuje v současné době ve světě i v ČR naopak zvyšovat úrokové sazby?

Nahlásit

-
-2
+
2/2