Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vláda si dělá z rozpočtu trhací kalendář. A to ho ještě nemá

2. 11. 2020
 13 162
168 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Boží, vy toho oligarchického estébáka budete bránit do roztrhání těla, i kdyby celá země měla vymřít na covid a zbankrotovat.

Vrána k vráně sedá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
13
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Gladiš, zastánce Rašínovského "pracovat a šetřit". :-) V jeho textu je spousta známek toho, že pan Gladiš nemá moc informací o tom, jak dnešní peníze a ekonomika funguje. :-)

Rašínovské pracovat a šetřit mělo kdysi v dobách zlaté kotvy (spíše však zlaté svěrací kazajky) v dobách převládající mentality chudoby své opodstatnění. V dnešní svobodné době nespoutaných účetních peněz je však heslo o šetření velmi nepraktické. Pro dnešek je vhodné heslo PRACOVAT A SPOTŘEBOVÁVAT, protože šetřit vydělané peníze už není třeba, jako tomu bylo dříve, kdy úspory spotřebitelů byly potřebné pro investice producentů. Toto veskrze nepraktické omezení už naštěstí neplatí, proto je i třeba začít se podle toho (svobodněji) chovat. Dnešní nespoutaná doba umožňuje mentalitu dostatku a bohatství, a je zcela neaktuální trápit se přísnou kdysi snad opodstatněnou Rašínovskou mentalitou nedostatku a chudoby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-17
+

Diskuze

Krást se nemá! Jen pokud mi kradete maxímálně dvě třetiny příjmu a nazýváte se demokratickým právním státem, tak můžete.
Jo a občas postavte nějakou tu silnici. Nebo zařiďte dotace na výrobu toustového chleba.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Aha. Tak to prokažte, když tvrdíte, že to slovenský soud prokázal. Dejte sem odkaz na ten rozsudek. :-)

Aplikace principu, že když někdo o někom spekuluje, tak by měl své spekulace prokázat, je trapná vytáčka? To fakt? Proč mě to zrovna u Vás nijak nepřekvapuje. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Taková celkem trapná vytáčka. Nikdy jste nic nedokázal, nikdy jste nic nepotvrdil, jenom permanentně zaplevelujete diskusi grafomanskými nesmysly na entou, nemluvě o podpoře agenta 25085 (a to slovenský soud prokázal a ne že ne).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To byste mohl argumentovat taky KLDR. :-) Já zde celou dobu píši o konceptu moderního demokratického právního státu. :-) S feudálama ani totalitama (fašistickými, komunistickými, či jinými) na mě nechoďte. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

"Stát neznásilňuje. To zákonodárce vytváří zákonné práva a povinnosti. Rozdíly tam nevidíte Vy."

Feudalismus: stát neznásilňuje, to jen zákonodárce uzákonil nevolnictví

A s čím zákonodárce přišel v USA 1933, Německu 1943 či Československu 1953, atd... škoda hovořit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Omyl. Nežádá! Já nejsem povinen prokazovat má tvrzení zpochybňující Vorlíčkovy blábolivé spekulace. :-) Vorlíček nechť prokáže svoje lživé spekulativní bláboly. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Pokud skutečně novela omezí ústavní práva nepřípustným způsobem, může ji Ústavní soud zrušit, což se právě v takových případech děje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A to právě ne. Vy a drtivá většina občanů daného státu nemají žádnou svoji ekonomiku. Vy a ostatní občané fungujete v ekonomice daného státu a tato ekonomika je pro Vás a občany státu relevantní, co se důchodového zabezpečení, zdravotní péče a jiných sociálních systémů týče. Vy sám žádnou ekonomiku netvoříte. Ekonomika je o interakcích, transakcích a dělbě práce v rámci nějakého systému pravidel. Je to sociální pojem. Nic jako individuální ekonomika neexistuje. Pletete si pojem moje ekonomika s pojmem moje hospodaření. :-) Zase to nerozlišování. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Jasně, že mi moje názory nikdo nebere. Ono to ani nejde. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

"pro ně BTC užitečný tím, že na jeho nákup vydávají svoje eura, dolary, rubly, juany, koruny, ..."

A co jako? Koupili si BTC pro jeho "užitečnost", jako si někdo jiný koupí pro "krásu" úplně nepotřebné pro většinu lidí zcela hnusné věci. V obou případech si mohou jen klepat na čelo. V obou případech na tom mohou vydělat nějaké peníze, protože přesvědčí někoho jiného o tom, ty zjevně neužitečné a hnusné věci jsou velmi užitečné a krásné. Ale to je tak celé. To, že je někdo uveden v omyl, bitcoinu žádnou skutečnou užitečnost nedodá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

"Pak opravdu konkurenci zbývá jen to žvatlání o StB, koho to po tolika letech zajímá, že?" Tak já takovou informaci považuji za velmi zajímavou. :-) Hlavně v tom ohledu, že polistopadové loupeživé klace se relativně úspěšně mohl postavit pouze miliardář, který je (možná oprávněně) podezříván ze spolupráce s STB. Všichni ostatní byli smeteni nebo se o změnu těchto poměrů radši ani nepokusili.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

https://echo24.cz/a/Sf9NR/novy-krizovy-zakon-tvrde-zasahne-do-ustavnich-prav-vice-omezi-ziskani-informaci-ci-nahradu-skod

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To si žádá důkaz!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A vzpomeňte i na vrahy z volstrýtu. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

V tomto jste stejný jako kovaní fanatičtí bolševici. :-) Ti taky tvrdili, že kapitalisti jsou zloději a vrazi, co okrádají své dělníky. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

"Ale stát to dělá! Krade (odebírá majetek vlastníkům bez jejich souhlasu), vraždí (nebo jeho vojáci a policisti snad střílejí do vzduchu?), lže (zrovna u toho vašeho estébáka se najde hromada příkladů), znásilňuje (nahnání lidi proti jejich vůli do průběžné pyramidy, branná povinnost, atd...)."

Ale to jsou zase jen Vaše fanatické ničím nepodložené absurdní soudy. :-) Stát nekrade, stát vybírá daně. Stát nevraždí, to vojáci zabíjí nepřátele a policisté zasahují proti zločincům. Stát nelže. Občas nějací politici zalžou. Stát neznásilňuje. To zákonodárce vytváří zákonné práva a povinnosti. Rozdíly tam nevidíte Vy. Tato nedostatečná schopnost rozlišovat Vás v podstatě definuje. :-) Podlé Vás vlastně ani žádný stát neexistuje. :-) Existuje zde jen jakýsi imaginární prolhaný zloděj-vrah-znásilňovač. :-) Vy vlastně nemáte proti komu bojovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Já mám také svojí ekonomiku.
Svoje příjmy a náklady.
Lojza Vonásek z Bruntálu má nárok být její součástí asi jako ten Somálec.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Vždyť vám vaše osamocené názory taky nikdo nebere!
Osamoceně si sám zůstaňte v průběžné penzijní pyramidě, osamoceně si sám používejte státní potištěné papírky.
Good luck & good bye.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ze lži vás usvědčují ty tisíce lidí žijících v EU, USA, Rusku, Číně, ... které DEMONSTRUJÍ FAKT, že je pro ně BTC užitečný tím, že na jeho nákup vydávají svoje eura, dolary, rubly, juany, koruny, ...

To je jako byste tvrdil, že lednička, pračka, mobil a automobil NEJSOU řešením potřeb lidi v EU a USA - přestože DEMONSTRUJÍ OPAK tím, že je kupují.
LOL
To je to vaše arogantní etatisticko-socanské přesvědčení, že jen vy (strana) víte, jaké jsou potřeby lidí a jak je nejlépe uspokojit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ale stát to dělá! Krade (odebírá majetek vlastníkům bez jejich souhlasu), vraždí (nebo jeho vojáci a policisti snad střílejí do vzduchu?), lže (zrovna u toho vašeho estébáka se najde hromada příkladů), znásilňuje (nahnání lidi proti jejich vůli do průběžné pyramidy, branná povinnost, atd...).

Když si král, fýrer či šéf CosaNostry napíše papír, že když on lže, krade a vraždí, že se to jmenuje jinak a je to v pořádku, nic to na věci nemění.

A objektivní povaha trestného činu? No poškozených jsou ohromná kvanta, není problém vám je ukázat, mnou počínaje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Je pro někoho smutné, že nám vládne člověk kterého odpůrci podezřívají ze spolupráce s StB, nebo že byl komunista. Ale nejsmutnější je na druhou stranu, že po letech důkladného pátrání se v jeho, hádám desetitisících obchodních případů, nalezl jen jeden případ možného porušení zákona, slavné Čapí hnízdo. Buď je Babiš nejpoctivějším podnikatelem v republice, nebo ho honí neschopní břídilové. Pak opravdu konkurenci zbývá jen to žvatlání o StB, koho to po tolika letech zajímá, že?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako obvykle jsou Vaše spekulace o mé osobě zase úplně mimo. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Mluvíte o soukromé právo? To tu máme. :-) Upravuje práva a povinnosti ve vztazích mezi jednotlivci. A pak je tady veřejné právo.

Pokud dodržování zákonů hlídá stát, pak je to v naprostém pořádku. To je jeho hlavní funkce. Hlavní důvod pro jeho existenci.

"tak co tedy, přirozená práva, práva občana nebo svrchovanost zákona?"

Rozbor preambule LZPS by mohl vydat na velmi rozsáhlou knihu a Vy byste to rád probral v diskuzi pod článkem. :-) Nicméně Vaší otázkou jste se dotkl základní vlastnosti jakéhokoliv právního systému a tím je konkurence, resp. střetávání se práv. Otázkou není, co z těch tří možností si vybereme jako jedinou. Potřebujeme všechno, přirozená práva, práva občana i svrchovanost zákona. Správnou otázkou je jak vzájemně si konkurující práva vyvážit. A to fakt není úplně triviální. :-)

"Článek 7 (1) Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena. Omezena může být jen v případech stanovených zákonem." Žádná práva nejsou absolutní nijak neomezená. Ani právo na život není absolutním a nedotknutelným právem, když v některých právních systémech existují tresty smrti. To, že základní práva mohou být omezena zákonem není žádným překvapením a vzhledem ke konkurenci práv a různých zájmů je to dokonce mnohdy nutné.

Právo na vzdělání a povinná školní docházka vypadají být zdánlivě v rozporu, ale nejsou. Právo na vzdělání se týká širší oblasti, než, které se týká povinná školní docházka. Účelem povinné školní docházky je pak chrání děti, kterým by bylo zamezováno ve využití jejich práva na vzdělání rodiči. Jediná sankce, která se týká porušení povinné školní docházky je ukládána totiž rodičům dítěte, které neplní povinnost školní docházky. Rozumím tomu, že koncepčně je to značně krkolomné řešení a že by to asi šlo řešit jinak, lépe. Stát a právo ale nikdy nebyly a nebudou dokonalí. Jsou to jen lidské konstrukty, navíc produkty kolektivního rozhodování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Proč píšete o Somálsku? Tam mají svoji ekonomiku. Mě zajímá primárně to, jak to funguje zde. Somálcům do jejich důchodového systému nehodlám nijak intervenovat. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Já jsem osamocen s mnoha mými názory. To ještě neznamená, že jsou nesprávné. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Ano, přesně. Pro Venezuelu, Irán, Zimbabve je BTC pro určitý zlomek populace jakýmsi řešením některých potíží. Tím to ale končí. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Členství v KSČ, ok za to si ho kritizujte. Estébák? Možná byl. On tvrdí, že ne a soudy se vykrucují z toho, aby o tom rozhodly. Přes uvedené vady je pořád lepší než spousty antikomunistických tradičních loupeživých politiků. :-) Je to smutné, ale přičítejte si tento stav těm, kteří ho způsobili - tradičním loupežníkům. :-) Ne Andrejovi, který toho sice využil, ale ty loupežníky odstavil od koryt. To bylo nejdůležitější. Zbavit se těch rozpočtově "odpovědných" vykradačů státního rozpočtu, kteří důsledky svých zlodějin svedli na zneužívače sociálních dávek. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Další fanatické ideologické bláboly. Jaký trestný čin máte na mysli? :-) Uveďte skutkovou podstatu a prokažte subjektivní a objektivní stránku daného trestného činu a že to jednání má dostatečnou míru společenské škodlivosti a že se nejednalo o jednání v krajní nouzi. :-)

Navíc, když si založíte banku, která bude nakupovat Vámi dříve jiným subjektům prodané dluhopisy, bude vše naprosto legální, přece. :-)

"Obdobně podle vás stát smí krást (vyvlastňovat, zabavovat zlato, ...), vraždit (války, ...), zotročovat (branná povinnost), lhát (politika, předvolební kampaně, ...) a znásilňovat (povinná účast v různých státních ponziho systémech)."

Vůbec ne. To přece tvrdíte Vy, že stát smí krást, vraždit, zotročovat, lhát a znásilňovat. Tohle jsem já nikdy nenapsal. To tady píšete pořád jen Vy a Vám podobní fanatici.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Takže podle vás platí: "Julda nepošle polovinu svého příjmu do Somálska => Julda může za genocidu tamního obyvatelstva hladem" ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Odpovím Vám za Fuldu.
30% portfolia tvoří penzijní spoření, zainvestované do fondu peněžního trhu.
30% tvoří stavební spoření podporované státem.
30% činí investiční statní dluhopisy - Kalouskopisy.
Zbylých 5 tisíc korun je zainvestováno do výročního vydání známek Karla Marxe s Vladimirem Iljičem.

A jak to vím? No přeci Fulda nepije víno a nekáže vodu, ne? :-)))
Je jasné, že se vám tu s tímhle nebude chlubit...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+
3/6