Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vyšší pokuty, jednodušší body. Novela silničního zákona očima expertů

27. 9. 2019
 13 370
86 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Nehodovost jde z velké části za státem:

- je známý fakt, že na dálnicích je nehodovost nižší, než na okreskách - a stát na stavbu dálnic kašle (přestože na to vybírá nekřesťanské daně)

- silnice jsou v žalostném stavu

- jsou známá místa častých nehod, je zjevné, že jsou špatně navržena a postavena, že by se stavební úpravou nehodovost snížila, ale nikdo to neřeší (protože přednější výdajovou prioritou je nákup voličských hlasů penzistů z státních zaměstnanců)

- stát (a státní dráhy a státní Správa železnic) neřeší nebezpečné nechráněné přejezdy

- stát vpustil na naše silnice konvoje kamionů, zároveň ale nevybudoval odstavná parkoviště pro kamiony (přestože na mýtném stát vybírá ranec) - a při tom za velkou částí fatálních nehod jsou právě kamiony.

- státní socialistické České dráhy se chovají socialisticky a ne tržně kapitalisticky. Kdyby stát dráhy zprivatizoval, do železniční dopravy vpustil skutečnou konkurenci a přestal poměry v dopravě deformovat dotacemi, tak by se železniční společnosti musely začít chovat tržně, musely by hledat podnikatelské příležitosti a dost pravděpodobně by značná část kontainerů skončila na vlacích a ne na kamionech

Pokud za výše popsané situace stát, místo aby se kál za svůj podíl na nehodovosti, hodlá jen zvyšovat represi řidičů, tak to je nebetyčná drzost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
29
+

Nejméně oblíbený příspěvek

To co píše pan Altman je jakási aproximace tržních pravidel až do absurdních mezí. Ty silnice jsou státní a na státních pozemcích. Ten stát je tu víc než tisíc let. Tak proč by nemohl určit pravidla. Evidentní fakta to tedy nejsou. To, že jsou za pravidla hloupá to je věc druhá.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-11
+

Diskuze

Opravdu humorné, je že argumentujete asi jednou tisícinou promile výměry státních pozemků. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Panu Altmanovi věci, které tak nějak přirozeně chápou normální lidé nevysvětlíte. Je to primitivní fanatik a ti řeči normálních lidí nerozumí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsou to nepodložená tvrzení, která lze vyvrátit pouhým verbálním popřením, což jsem učinil a je úplně jedno, kolikrát je budete opakovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Skrz naskrz jedna vychcanost za druhou.

Jen pro ilustraci: "je dobré mít mnoho různých pasů různých zemí, které poskytují různé privilegia." Brojí proti státům ale privilegia těmito státy poskytovaná mu nesmrdí. To je přesně ten příklad, který dokládá, že ti anarchokapitalisti, co se stále ohání svobodou jsou v jádru jen primitivové s mentalitou parazitů. A to mají tu drzost nadávat lidem, kteří pracují a jsou placeni z daní, do parazitů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

To nejsou blbosti. Petr Novák má v tomto pravdu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

"Trestání zločinů, krádeží, vražd přišlo až se státem." To není pravda. Zjistěte si něco o indiánech.

A že silnější bere? Přesně to je stát.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

To jste se nějak přehlédl.
Protože sám ten stát je ZDALEKA největší zločinec (zloděj, utlačovatel a vrah).
Stát dnes a denně okrádá své poddané. Dnes a denně porušuje jejich vlastnická práva. Dnes a denně je připraven své občany zabít (kdyby před ním svůj majetek bránili) či je poslat zemřít někam jinam (branná povinnost, války, ...). A taková organizace má být ochráncem práv? Někdo, kdo mi sebere půl výplaty a denně mě ještě okrádá o DPH a spotřebky má být ten, který mě jednou za rok (ne)uchrání před přepadením a okradením v parku? Reálně neuchrání, maximálně ex-post přijde sepsat škodu. Cítíte se více bezpečně v státem hlídaném parku před Hlavákem, na státem hlídaném Václaváku, nebo v soukromou ochrankou hlídaném nákupním středisku??

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

To jsou blbosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Diskuze se rozvětvila tak, že odpovím sem, úplně jednoduše, aby moje myšlenky byly zřejmé.

V pravěku (tedy před vznikem státu) platilo silnější bere.
Ve starověku vznikaly státy a důsledkem toho bylo vytvoření zákoníků, vlastnických práv, atd. Samozřejmě to byl proces komplikovaný a plný slepých uliček a nesmyslů. Ale systém států zůstal do dneška a celá planeta je v podstatě rozdělena na státy. Je to systém poměrně stabilní.

Co tím chci říct. Všechno to, co považujete za legitimní a přirozené takové nebylo než vznikly ty státy.
Vzniklo to až se vznikem státu a jeho postupným vývojem. Násilí je pro nás nepřijatelné, protože v takovém prostředí žijeme. Trestání zločinů, krádeží, vražd přišlo až se státem. Ano přišly s ním i daně. Ale jednoduše nemůžete oddělit jedno od druhého. Neexistuje něco jako přirozené právo na život, na svobodu, právo dělat si se svým tělem, co chceme. To vše jsou jen nějaké výdobytky té společnosti ve které teď žijeme a souvisí to se státem.

Volný trh, práva, vlastnictví vzniká uvnitř toho státu. Středověká analogie, kdy trh byl v opevněném městě, které hlídali vojáci a samozřejmě se zato platilo. Pokud byste ten trh přesunuli mimo ten hrad, tak sice nebudete platit, ale možná by ten trh ani nemohl fungovat.

Nahlásit

-
-4
+

No jo, jenže těch 10 lidí (kteří celý ten cirkus financují) může být ve výsledku podstatně důležitějších než těch 1000 co odradí. Pokud těch 10 přesvědčíte, a těch 10 existuje ze systému, může těch 1000 hlasovat jak chce, přijímat zákony jaké chce, a systém se stejně zhroutí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Přesvědčíte 10 lidi, že daně jsou loupež a zbývajících 1000 naprosto odradíte. Pro spoustu lidí jsou daně něco zcela nutného. Ale přesvědčit je, že daně jsou vysoké je lepší cesta. Vy nevíite zda by to bez daní vůbec šlo. Teoreticky ano, ale v praxi se to nikde nepovedlo. A to že tomu zamezuji samozvani vládci musíte prostě brát v úvahu stejně jako tření v technice.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

No a vidíte, většinu těch věcí se považuje za zločin právě v tom státním uspořádání. Otázkou je, zda by tomu bylo, pokud by stát nebyl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Přesně proto si stát takovéto spolky (a ještě horší neziskovky) vydržuje.

Kdyby lidem otevřeně řekli, že je potřeba přijmout 50tis imigrantů, zakázat auta, vyvlastnit byty, zakázat maso, zavést společné záchody, atd... tak by lidi ty politiky defenestrovali. Tak si politik (za peníze těch utlačovaných lidí) zafinancuje neziskovku, která pak agresivně a extrémisticky tlačí svou agendu. A politik pak přijme "kompromisní" řešení někde mezi současným stavem a šílenými požadavky neziskové nátlakovky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

>>> "Ten stát je tu víc než tisíc let. Tak proč by nemohl určit pravidla."

Tak otrokářská společnost existovala několik tisíc let, tak proč by nemohla určovat pravidla, že? Vaše vlevy tady jsou nekonzistentní. Nemá cenu se v tom babrat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Zjevně máte problém rozlišovat mezi legálním a legitimním, to se pak těžko diskutuje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Tak co by jste chtěl od spolku, který žije ze státních dotací?

https://www.autoklub.cz/autoklub-cr/o-autoklubu-cr/dotace/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Nejzajímavější mi přijde postoj Autoklubu ČR. Podle wikipedie je "občanským spolkem zájemců o motorismus", tak by člověk neznalý věci tak nějak čekal, že bude na straně řidičů. Ale jak dokládá mj. vyjádření jeho předsedy, je to spíš spolek přátel státní buzerace, který se řidiči zaklíná jen tak na oko...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Myslíte? Pokud přesvědčím byť jen 10 lidí, že daně jdou loupež a že násilné donucení je nelegitimní, tak to stojí za to. Jak už jsem psal - na žádnou demokratickou většinu se brzo hrát nebude. Demokratickou většinu budou mít penzisti, lidé co mají do penze blízko, státní zaměstnanci, grantaři, dávkaři, neziskovkáři a věční studenti humanitních oborů. Produktivní menšina bude pudem sebezáchovy nucena vzepřít se principu, že neproduktivní většina má právo hlasovat-rozhodovat o tom, kolik na ně produktivní menšina platí.
Bude stačit přesvědčit pár jednotek procent větších plátců, že je potřeba exitovat a systém se zhroutí, vyhladoví.
https://roklen24.cz/a/SkxY3/navod-hackera-jak-ziskat-vetsi-ekonomickou-a-osobni-svobodu

Respektive on má k bankrotu (růst dluhů, růst neefektivit, růst byrokracie, demografický vývoj) nakročeno tak jako tak - já se jen snažím lidem ukázat, jak se před tím ochránit (a samotný fakt, že státem nejvíce oškubávaní jedinci to začnou řešit, ten kolaps dále přiblíží, což namotivuje k sebeobrannému exitu další - a po překročení určitého prahu nastane lavina).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

A proč jen na peníze? Není každý monopol špatný (jak morálně, tak kvůli ekonomické neefektivitě), notabene ten silou vynucený?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

https://roklen24.cz/a/SkxY3/navod-hackera-jak-ziskat-vetsi-ekonomickou-a-osobni-svobodu

Nahlásit

-
4
+

Násilné donucení je zločinné a nelegitimní objektivně, dle přirozeného práva existujícího nezávisle na lidské vůli, bez ohledu na to, co si mocní sepíší a vyhlásí za legislativu (opak práva).
Střílet za komouší na hranici byl zločin, přestože si na to soudruzi udělali zákon. Nacistická perzekuce Židů byla zločinná, přestože si na to kamarádi udělali zákon. Vyvlastnění zlata v USA 1933 bylo zločinné, přestože si na to soudruh prezident vydal dekret.
Jiná věc je, že určité režimy mají v určitých obdobích sílu toto (přirozené) právo potlačovat a negovat. To nezpochybňuji, ale je na místě se proti tomu ozvat, poukazovat na to a dělat vše proto, aby takový stav skončil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Co mi furt cpete ten socík? Já nejsem žádnej Fulda. Přeji si, aby stát ztratil monopol na peníze.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Zločinný podle čeho? Podle vašeho názoru? Jak si to představujete?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Jestli jste nevšiml, tak ta síla na změnu v roce 1988 a 89 uz byla a věci se pohnuly. Vy proti ničemu nebojujete, jen si honíte triko tady popř. na mises.cz, kde dostanete hromadu plusů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Stejně tak jste jistě konstatoval "že to tak prostě je" i v roce 1987. Bravo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Stačí přesvědčit menšinu.
Stačí přesvědčit tak 2 procenta největších daňových nevolníků a ten víš stát zbankrotuje.
Stačí když odejdou do daňového ráje, do šedé, černé, sdílené či kryptoekonomiky.
Stačí když přestanou používat doposud monopolní státní měnu (protože bez tohoto monopolu stát neumí existovat).
Pracuje se na tom. A z druhé strany na tom pilně pracuje i ten erár - záporné úroky, QE, měnové intervence, růst daní a regulací, atd... to vše jednak sune systém k bankrotu a jednak to bude motivovat stále více lidí k úniku - zejména ty, které stát okrádá nejvíce.

Ve volbách si pak klidně hlasujte pro ještě více socíku, ale bude vám to pšouk platné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Ano, pouze ale popisujete zločinný stav, kdy se někdo (kdo se vydává za stát) nelegitimní silou prohlašuje za vlastníka veškeré půdy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Co je na tom za faul?

Nějaké jednání buď JE, nebo NENÍ amorální, zločinné, zavrženíhodné (na základě nějakých rysů toho jednání a na základě toho, že to jednání vede ke vzniku poškozené oběti).

Není to tak, že když Julču znásilní Tonda, je to BAD, ale když ji znásilní Jarda, je to GOOD.

Stejně tak když mi pozemek (na stavbu montovny či silnice) ukradne soukromá Skanska, tak je to stejně BAD, jako když mi ji ukradne Babiš (či úřad, kterého se zmocnil a za který se chovává).

Obdobně když mi z peněženky 5000Kč seberete vy, je to stejné svinstvo, jako když mi je sebere Schillerová.

Když mi novomanželku znásilní soused, je to stejné svinstvo, jako když mi ji znásilní někdo, kdo se prohlašuje za knížete a tvrdí, že ho k tomu opravňuje "právo první noci", které mu schválil někdo, kdo se prohlásil za krále.

Když židovi vymlátí výlohu český skinhead, tak je to stejný zločin, jako když mu ji vymlátí skupina členů SA na příkaz vlády.

Přesvědčit lidi, že to není to samé, je samozřejmě svatým grálem státní propagandy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Jenže já nic neobhajuji. Já jen konstatuji, jak to je. Pokud nemáte sílu se mafie zbavit, tak prostě máte smolíka. A bohužel žádné právo nepomůže. Naštěstí to vypadá, že pře všechny přešlapy a odbočky spíš směřujeme ke svobodnější společnosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-7
+

Super, takhle úplně krásně obhajujete chování mafie - prostě Vám bere část Vašeho výdělku bez Vašeho souhlasu (na souhlasy se přece nehraje, že?). Pokud se nebráníte, je to přece legitimní. Jasně, můžete se bránit, a pokud se ubráníte, je to pro Vás ok. Pokud se neubráníte, je to přece legitimní, a jediná cesta je přesvědčit tu většinu mafiánů, aby začala podporovat snížení těch dávek, které Vám berou...
Pořád se divíte, že sousta lidí srovnává stát a mafii - vždyť Vy jim/nám svými "argumenty" jen dodáváte munici... :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+
2/3