Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Poslední čínské varování z Bruselu

10. 6. 2019
 16 685
81 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Příhodně specifická racionalita. Když dlužíte deset tisíc, jste odporný neplatič. Když dlužíte deset bilionů, jste vážený obchodní partner s menší ekonomickou nepříjemností.

Jestli to počítám správně, tak z eurozóny je už tedy zcela zjevně a nepokrytě ve srabu Itálie, Francie, Španělsko, Portugalsko, Řecko (to snad už trojnásobně), Irsko a Kypr, všichni svorně dotovaní severem kontinentu. Viděli jste už inscenaci Bankrotáři s Donutilem? Takhle nějak si ty šašky představuju...

Nahlásit
-
92
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Mě přijde víc absurdní, že největší liberálové, kteří by měli být nejvíce aktivní a pomoci přehodit výhybku socialismu radši doma v tichosti nakupují bitcoiny a vzývají krach své vlastní země...:-(((
Jak prosim pracovník např. Akademie věd pomáhá budovat korupční systém???
Jako že na svůj výzkum požádá o grant Gačr? A myslíte, že se diví, ze ten systém někdo využívá?
Vy děláte to samé, co ten Babiš - překrucujete pravdu, jak se vám hodí do argumentace, jako by to bylo pírko...Tohle relativizování pojmů nás dostalo tam kde jsme...
Nikdo se tu nediví, ze Babiš systém využil, na to má nárok každý podnikatel, který splňuje podmínky a právní náležitosti.
Všem vadí, že Babiš ten systém zneužil, nejednal podle platných podmínek a práva.
Snad pořád trochu rozdíl, ne?
Vy zaměňujete naprosto nesrovnatelné věci.
Žít v současném systému EU v souladu se zákony není morálnim selháním (obzvláště v umělecké či vědecké sféře), naopak, využít tohoto systému k loupení, podvodům, vyvijení tlaku na jiné subjekty, to morálnim selháním je.
Laskavě tyto dvě roviny odlišujte...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-7
+

Diskuze

Pane Fraji,
položil jste si otázku, proč byly všechny liberálně fungující společnosi (snad vyjma kmenů v brazilském pralese, a ostrova lidojedů, kde nedávno snědli amerického reportéra) nahrazeny nějakým režimem? Proč někde není superúspěšná skutečně liberální země, válcující v konkurenci ostatní více či méně socialistické režimy?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Uvědomujete si, že když takhle srovnáváte "politiky" s mafií, aplikujete toto srovnání i na náš senát?
Byl byste schopen své stanovisko obhájit v senátu před senátory osobně?
To "násilné" odebírání daní, to je podobné jako "násilné" očkování, díky kterému vymizely nejhorší choroby lidstva. Myšlenka nařídit lidem, aby svým dětem nechali vpravit do žíly pofiderní preparát je skoro děsivá...
Většina lidí zde ani netuší, jak úžasné vědce v česku máme, kolik fantastických a unikátních pracovišť se tu za násilím odebrané daně podařilo postavit, a kolik skvělých patentů už z toho vzniklo, s stále vzniká...
Jistě, spousta z Vás se na výzkumu laserů finančně podílet nechce, ale až budete potřebovat laserem odoperovat oční vadu, budete si chrochtat blahem...
Trochu více nadhledu!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Nehledě na fakt, že certifikace ISO 9001 není na rozdíl od EET ani trochu povinná, tak srovnávat ji s paskvilem z dílny anonistů a socanů je čirý úlet. Buď nevíte, o čem mluvíte, nebo jste si jen chtěl rýpnout.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Znám pedagoga - inženýra (není to tedy akademik, ale dost vzdělaný je), který volil Bureše, protože slíbil učitelům vyšší platy... Takže za ty akademiky bych ruku do ohně nedal. Ale je pravda, že teď vlajkou nemává.

Podobnost mafie a politiky je tak velká, že pro někoho je to jedno a totéž. Takže vlastně každý politik je mafiánskou buňkou své strany. Už jen proto, že jsou placeni z peněz násilím odebraných lidem.

A prosím vás, nepište 15ti, to je hrozné :-)
https://e-ott.info/2008/03/20/jak-se-pisou-radove-cislovky/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Pojem liberalismus mně ve vašem podání přijde už tak zmatený, že nevím, na co bych měl vlastně reagovat.
Vašeho virtuálního stylizovaného akademika už s dovolením také vynechám :-)

>>> "Vy ale dávate na roveň Babišovy svinstva s Evropským socialismem, což je naprostý úlet...(to znázorňuje i vnímání Babiše v Evropě...) "

Rozdíly tu jsou, ale obojí je stejné svinstvo. Macron a spol. nemohou zkousnout, že Vyšegrád si tvoří vlastní podobu budoucí totality a nechce se bez řečí podřídit bruselské chystané totalitě. Socialismus je zlo v každé podobě. Ten bruselský se postupně přibližuje reálnému socialismu sovětského typu i když samozřejmě má svoje špecifiká. Třeba se dočkáme "islámského socialismu" :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Je vidět, že v zajetí své anarchokapitalistické iluze už ztrácíte kontakt s realitou...
Ad1)
Ano, naivnim cílem liberalismu je nahradit současný sytém (nejlépe tak, že zkrachuje), a vytvořit ancap. Asi ale tušíte, že k tomu kdy stěží dojde. .Kdyby nebyli liberálové extremisté, mohli jsme mít v současném systému více liberalismu (toho skutečného), bohužel, extremisté čekající na krach státu budou vždy jen plkat v diskuzních forech...:-(
Ad 2)
Ano, náš "Akademik " skutečně hlasoval pro. Ne, náš "Akademik" zpravidla nevolil Babiše, uvědomte si, že průměrný akademik má IQ o 20 vyšší, než průměrný občan. Protože ho nevolil, a protože je čím dál více důkazů, že to, co při volbách jen tušil a předpokládal asi všechno bude pravda, chodí teď demonstrovat. Že by tam mával evropskou vlajkou, o tom pochybuji, moc jich tam nevídám, ale mezi 100 tis. občany se jich pár najde. TAK SI PROSÍM UVĚDOMTE, ŽE TEN AKADEMIK, VOLÍCÍ BABIŠE A MÁVAJICÍ EVROPSKOU VLAJKOU NA DEMONSTRACI PROTI BABIŠOVI MÁVÁ JEN VE VAŠÍ HLAVĚ! . Asi to něco vypovídá o vašem vztahu ke vzdělanosti...
Ad 3) Zde si celkem rozumíme, jen si nejsem jistý tím "selháním" voličů...V čem selhali? Podle vás zřejmě tím, že volili pro vstup do EU, že? Podle mě jde výlučně o selhaní politiků, protože současný volební systém nemá s demokracií mnoho společného. Jde o vládu menšiny, v případě Babiše menšiny 15ti % národa. Janeček už jasně definoval, jak by měl ten systém vypadat, bohužel politici vládní strany si rybník nevypustí...
Osoba Babiše nevznikla vlivem demokratického systému, to je omílané klišé. Vznikla tolerancí porušování zákona politiky. Když se na tohle dvacet let dívá dělník z Ostravy, nezbývá mu než volit kohokoli, kdo je "mimo" tyto kruhy...Že to udělá krátkozrace není jeho selháním, je to poplatné jeho vzdělání a vědomostem. Vina je na straně politiků, kteří si mysleli, že jim projde všechno, a nebyli schopni odřezat mafiánské buňky svých stran.
Ti lidé, o kterých píšete skutečně nevědomě volí socialismus (ten Evropský), a shodneme se na tom, že ten není cestou k prosperitě. Vy ale dávate na roveň Babišovy svinstva s Evropským socialismem, což je naprostý úlet...(to znázorňuje i vnímání Babiše v Evropě...)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

No nevím, o EET taky říkali, že pokuty budou jen za opakované a velké prohřešky, malí obchodníci se nemají čeho bát a ejhle...

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/537587/pokuta-15-tisic-za-tic-tac-za-15-korun-kontrola-eet-skripla-duchodkyni.html

Aktivní úředník je horší třídního nepřítele.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Vidím, že jste výrazně angažovaný v jiné části diskuse, tak jenom krátce:
Včera jsme úspěšně zvládli ve firmě dozorový audit, během něhož jsem Vaše příklady „předhodil“ auditorovi. Když se dosmál, řekl, že snad je možné narazit i na někoho takového, ale že by se to nikdy nemohlo dostat do jiné kolonky než „doporučení“. Oni si taky nemůžou dělat, co chtějí, jestli ale necháte na sobě dříví štípat, je to Vaše volba. Mějte hezký den.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Státní zaměstnanec mávající na demonstraci vlajkou EU (tedy organizace, která korupční dotace provozuje), je pro mne logicky nedůvěryhodný.

Asi jako pro mě byli nedůvěryhodní osmašedesátníci coby opozice k minulému režimu. Kdo byl po r.1968 vyhozen z partaje, pravděpodobně v ní byl v těch nejtyranštějších 50. letech. Pak jen vsadil na špatnou partu a následně byl svými soudruhy vyhozen. A tak se pasoval do role bojovníka za demokracii (např. soudruh Pelikán, nomenklaturní ředitel Československé televize, po 1968 uteklý do Itálie, později za italské socialisty europoslancem - podle mě spíše na pěst, než na to se od něj nechat poučovat o demokracii).

Kde ti demonstrující lidé byli, když vlády zaváděly opatření omezující svobodu někoho jiného, než státních zaměstnanců (EET, zajišťovací příkazy, bodový systém, fízlování internetu, ...?).
Oni nebojují za svobodu, nebojují proti vládě a její rostoucí moci. Jen jim z nějakého důvodu vadí soudruh Bureš (což mě taky, ale vadí mi i jiní politici a hlavně mi vadí na státní cecek přisátí pseudointelektuálové, žijící z mých daní a mající drzost mi ještě mluvit do života, peskovat mě za machismus, xenofobii, nenadšení pro klimaalarmismus, poučovat mě o té správné europokrokovosti).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

Na tolik zmatených vět nevím jak smysluplně reagovat, tak snad je pár poznámek.

1. Cílem liberalismu, pokud tedy mluvíme o klasickém liberalismu, není vyměnit jeden zkorumpovaný režim za jiný zkorumpovaný režim. A ve stále se zrychlujícím nástupu socialismu jiný, než zkorumpovaný režim vzniknout nemůže.

2. Korupční systémy, jako je například systém dotací, jedno jestli náš nebo bruselský, nevznikají samy od sebe. Vytváří je demokraticky zvolení politici. Pokud váš akademik hlasoval pro EU a volil Babiše, tak na tom má svůj podíl. Proč se nyní diví, že Babiš krade? Teď demonstruje, ale v dalších volbách zase zvolí nějaké zloděje.

3. Ad využití vs. zneužití.
Měl byste si ujasnit úlohu jednotlivých skupin ve společnosti. Úlohou politiků je (údajně) chránit zájmy občanů. Úlohou podnikatelů je generování získu. Pokud voliči, prostřednictvím zvolených politiků, vytvoří prostředí, ve kterém nejsnazším způsobem dosažení zisku je korupce, tak podnikatelům nezbývá než korumpovat. Je to dokonce jejich psí povinnost vzhledem k zájmům akcionářů a podobně. A je úplně jedno, jak to budete nazývat. Jsou to politici (potažmo, jejich voliči), kdo selhává ve své roli a nikoliv podnikatelé.

Problém samozřejmě dostává novou úroveň ve chvíli, kdy je podnikatel a politik jedna osoba. Ale i taková osoba vzniká v rámci demokraticky vytvořeného systému a navíc je už několik let nejpopulárnějším politikem v zemi (možná i pro vašeho akademika)

Všechno, co jsem zatím napsal, jsou fakta, tak mně neříkejte, že překrucuji pravdu.

Já jsem pouze upozornil na to, že v čele demonstrujících jsou lidé, kteří jinak socialismus obhajují a prostřednictvím voleb budují a podotkl jsem, že mě zaráží, že nyní demonstrují proti něčemu, co tu sami budovali.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Víte, řeknu to jinak...dostal jsem ve firmě 10.000 pokutu za to, že jsme papír z obalů dali do sběru, a měli na to potvrzení...Jenže ta sběrna nebyla v nějakém seznamu akreditovaných provozoven...
Přijde vám tohle normální???

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mě přijde víc absurdní, že největší liberálové, kteří by měli být nejvíce aktivní a pomoci přehodit výhybku socialismu radši doma v tichosti nakupují bitcoiny a vzývají krach své vlastní země...:-(((
Jak prosim pracovník např. Akademie věd pomáhá budovat korupční systém???
Jako že na svůj výzkum požádá o grant Gačr? A myslíte, že se diví, ze ten systém někdo využívá?
Vy děláte to samé, co ten Babiš - překrucujete pravdu, jak se vám hodí do argumentace, jako by to bylo pírko...Tohle relativizování pojmů nás dostalo tam kde jsme...
Nikdo se tu nediví, ze Babiš systém využil, na to má nárok každý podnikatel, který splňuje podmínky a právní náležitosti.
Všem vadí, že Babiš ten systém zneužil, nejednal podle platných podmínek a práva.
Snad pořád trochu rozdíl, ne?
Vy zaměňujete naprosto nesrovnatelné věci.
Žít v současném systému EU v souladu se zákony není morálnim selháním (obzvláště v umělecké či vědecké sféře), naopak, využít tohoto systému k loupení, podvodům, vyvijení tlaku na jiné subjekty, to morálnim selháním je.
Laskavě tyto dvě roviny odlišujte...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-7
+

Vám nepřijde absurdní, že stejní lidé, kteří ve volbách, případně ve své práci, pomáhají budovat korupční systém, se najednou začnou divit, že ten systém existuje a že ho někdo využil?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"...šedesátiprocentní limit míry dluhu vůči HDP splňuje jen šest z devatenácti států eurozóny, Německo se až letos dostalo na jeho hranu po dlouhých sedmnácti letech, kdy ho překračovalo..." Bez komentáře.

Nahlásit

-
2
+

Co tímhle proboha chcete říct?
Není snad o to hodnotnější, když lidé placení státem, tedy vládou vyjdou demonstrovat proti této vládě?
Neznamená to, že jim zřejmě skutečně vadí ten eviddntní střet zájmů,??
Tim, že těmito lidmi opovrhujete se řadíte po bok Burešových nenávistných voličů, uvědomujete si to?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-5
+

Tak to je prima, že jste na ty pracovníky muzejí, galerií, divadel a veřejnoprávních médií přišel sám.
K tomu nějaké instituty, výzkumáky, státem dotované neziskovky a máte docela slušnou armádu na státu závislých (koho chleba jíš, toho píseň zpívej) jedinců.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

To ale byla reakce na to, že jste začal s „hromadou byrokratického hnoje“ (HBH) v Evropě (s čímž souhlasím) a pak jste to vztáhl na ISO, které je celosvětové, ne pouze evropské HBH :-)
Jako manažer kvality jsem absolvoval dnes už desítky auditů (interních, dozorových, certifikačních, zákaznických – ty jsou mimochodem mnohdy těžší než přímo ty certifikační), ale nikdy nikdo po nás nechtěl protokol o proškolení zaměstnanců pro práci s varnou konvicí a ledničkou nebo dokonce povinné (?) protokoly jednou ročně o dechové zkoušce řidičů referentů (školení ovšem ano). To máte pěkně ostrého auditora, nejjednodušší řešení je „umravnit ho“, nebojte, oni na to slyší, když naznačíte, že byste mohl využít taky služby konkurence. Zdravotní prohlídky jsou dány (českým) zákonem, z hlediska ISO se posuzuje, jestli firma dodržuje zákon. Shodneme se ale, že značná část kladených požadavků je spíše formální a zbytečná (papír pro papír), nejsem si ale jistý, jestli se to neodvíjí právě od těch českých zákonů (např. kdoví jaký zákon o pracovně-lékařských službách mají na Novém Zélandu, jestli vůbec nějaký, jestli tam certifikační autority taky sledují dodržení intervalu zdravotních prohlídek, atd.). Dle mého názoru jsme si ty pastičky nakladli sami, tedy ne my dva, ale naši povedení poslanci a EU - HBH.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak nějak jsem si to myslel...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Ale tak je to přeci se všemi předpisy EU. Není často problém apriori v té myšlence, ale ve formě, jak je aplikována.
Firma s pěti zaměstnanci v rámci ISA musí mít protokol o zaškolení zaměstnanců v práci s varnou konvicí a ledničkou. Musíte mít protokoly o dechové zkoušce u zaměstnanců (jednou ročně), kteří užívají služební vůz. Zaměstnanci (i ti, co sedí celý den u PC) musí mít zdravotní prohlídku, že mohou tuto práci vykonávat...
Oba asi tušíme, jakou hodnotu takové dokumenty mají...
To je všechno neskutečný soubor činností a poplatků, které živí příživníky, kteří jsou na tenhle papírový boj najatí...Kdo má pak vykonávat skutečnou práci, která generuje společnosti nějaký skutečný produkt? Neseženete normální sekretářku, protože přehazovat tyhle lejstra není takový stres, a když se někde seknete, ani se to nepozná, protože papír snese všechno..:-(

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To asi ano, až na to, že příprava na certifikaci ISO je stejná v Evropě, v Jižní Korei, v Argentině či na Novém Zélandu, je to celosvětová norma. Jiná věc je ovšem nároky certifikačních autorit kladené na firmy požadující certifikát.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kvůli Burešovi. Já mu rozhodně za nic neděkuji.

Jinak mi přijde dost smutné, že po třiceti letech se vrací myšlenky disidentů kolem Václava Bendy a jeho koncept "paralelní polis". Zdaleka ne jen u nás, připomínám výbornou knížku Roda Drehera: Benediktova cesta.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Souhlas. Je s podivem, jak si v Evropě libujeme, jak máme nízkou nezaměstnanost, jen to má malou chybku, že ten produkt a životní úroveň nám jaksi neroste adekvátně tomu všemu pachtění....
Ono když polovina národa přehazuje hromadu byrokratického hnoje z hromady, kam ji kydla ta druhá půlka, není kdo by ten zázračný produkt jaksi vytvořil...
Proti přípravě na certifikaci ISO je i krafání u kafe neskutečně produktivní činností se spoustou pozitivních efektú...O dotacích radši ani nemluvím, to by mě pan Gabriel smáznnul...
Že by nám tímhle dělal Babiš nějakou službu, no to už je hodně černý humor...Nicméně zvyšování DPH Ódéeskou po vedením Nečase byl horší zločin, než krádež pár desítek miliard korun Babišem...On si to jednou odskáče, Nečas leští kabelky a užívá rentu...:-(((

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Můžete prosím jmenovat ty "členy kulturní fronty", placené výhradně z dotací a koncesionářských poplatků? Tak, čistě pro pořádek, abychom zde nepoužívsli stejné dehonestující lži, jako soudruh Babiš...Díky moc!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

Ano, zatím jim stačí.
Ale je to další krok ke konci. Když si to nikdo soudný nekoupí, jen někdo, kdo víceméně musí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Tie dlhopisy budú držať všetci, čo musia - dôchodkové a iné fondy, kt. potrebujú mať priemerný rating AAA+-autobus a X% dlhopisov vlastnej krajiny. Keď sa predávajú napr. dlhopisy Nemecka so záporným úrokom, budú sa aj tieto. Samozrejme, nikto normálny si ich nekúpi, ale im stačia "inštitucionálni investori".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Tak až ECB začne "zažehnávat" (monetizací italského dluhu či uvržením úrokových sazeb hluboko do záporu), tak očekávám, že nikdo soudný eura a eurové dluhopisy nebude držet.

A hlavně mám obavy, že kolaborantská ČNB se obratem přidá s nějakým novým "kurzovým závazkem" (či jak tu krádež tentokrát eufemisticky nazvou), začne servilně nakupovat italské, španělské a francouzské reálně bezcenné dluhopisy, aby opět soudružsky pomohla evropské centrální bance a našim (německým) montovno-exportérům.

Takže ani CZK a české dluhopisy bych rozhodně nedržel - chudáci účastníci 3.pilíře - než jim vláda dá ránu z milosti (finální znárodnění a sloučení s 1.pilířem), bude je takto postupně mučit a okrádat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Tady nepomůže ani Fuld, protože Italové nemají svéprávnou centrální banku. Tady pomůže jen strach členů bankovní rady ECB, že způsobí (nezažehnají) průser gigantických rozměrů. A na ten já sázím. Sázka na strach bývá úspěšná. O tom Vás přece nemusím přesvědčovat. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Málokdo má tolik pravidel jako EU. Drobná vada na kráse je, že je nikdo, nebo přinejmenším ti větší, nedodržují. Jak říká Sulík, je to Unie porušování pravidel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Pozvou si Fulda a jsou v poho.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky se mi to nějak nezdálo. :-) Podle počtu mínusů u toho příspěvku pana Capoucha si ale myslím, že ho vážně brali i někteří další lidé. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+
2/3