Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Zlato, pojď na to

22. 3. 2019
 18 338
66 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Ano.
Nicméně já si netroufám odhadovat, co udělá zlato při příští krizi.
A vlastně mě to ani nezajímá, protože mám investiční horizont delší, zlato je pro mne součástí 4. penzijního pilíře (technicky 1., protože na první tři jsem rezignoval).
Tzn. kdyby zlato po vypuknutí příští krize naopak pokleslo (třeba proto, že ho investoři budou prodávat, aby pokryli margin cally na akciích), tak s chutí ve slevě přikoupím.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
14
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Srsly? Vy to vážně seriozně kupujete? Od těch obchodníků s medajlema??

Pokud pominu důvody které se zde podle pravidel nesmí psát, napadá mé jenom jeden: Vy pro ty zlaťákovce makáte!
Tak jim prosím řekněte, ať mi nehází do schránky letáky, že nejsem ..... jejich cílová skupina!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-11
+

Diskuze

Traxler: "Z mého pohledu zlato vůbec není investice. Nenese totiž žádný úrok, nájem, podíl na zisku ani jinou formu kapitálového příjmu. Nevytváří žádné hodnoty."

A státní dluhopis ano? Ale kulo! Výnos nula (či minus - při ofiko 2% a reálné 8% inflaci) a hodnoty nevytváří, ale ničí (resp. stát to s těmi penězi dělá).

Kovanda: souhlas

Akcie obecně: https://www.investicniweb.cz/gundlach-varuje-akcie-mohou-i-dlouhodobe-zklamat/

A perlička na závěr: https://kryptomagazin.cz/nahradi-btc-zlato-do-dvaceti-let-predpovida-ceo-block-one/

Nahlásit

-
1
+

Přesně tak, zlato je skvělý nástroj na uchování hodnoty a pro směnu. Zlato jsou peníze a je třeba tak k němu přistupovat. Když budete muset utéct z válečné oblasti, zlato sebou vezmete a víceméně kdekoliv s ním zaplatíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Čel jsem příběh o dvou bratrech, kteří v létě 1914 zdědili každý 5000 říšských marek. Jeden vložil 5 tisícimarkových bankovek do obálky, druhý si nechal vyplatit 250 zlatých dvacetimarek. Ve válečných zmatcích se na dědictví zapomnělo, a oboje bylo objeveno až po sjednocení Německa. Čí dědicové měli větší radost?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Zlato jako pojistná investice "kdyby něco" je něco trošku jiného než koupit si papírek, že vám někde za mořem někdo neznámý hlídá kus zlata jako koňská hlava.
Kromě toho, kdyby opravdu něco, pak stejné líp prospěje dobŕe ukrytý milion funkčních zapalovačů než cihla zlata. A to ani nezmiňuji munici. Já se budoucnosti spíš nebojím, ale kdybych se bát začal, investuji spíš do sebe (zbrojní pas + tréning) než do zlata. Zlato má výhody jen když se v civilizaci po..re něco, ale zase ne úplně všechno.

Nahlásit

-
1
+

ale čím dál tím míň

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdo má zlato, má vždycky peníze!

Nahlásit

-
1
+
3/3