Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vláda dává, vláda bere

11. 2. 2019
 28 490
137 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

"Copak ale bylo hospodárné přidávat všem státním úředníkům částku, která v procentním vyjádření několikanásobně převyšuje hospodářský růst?"

No jasně, ale proč vůbec odvozovat platy státních úředníků od hosp.růstu, na kterém nemají žádnou zásluhu (spíše mu házejí klacky pod nohy)?
Nakonec přeci ani penzisti nemají žádnou zásluhu na růstu produktivity práce. Není trochu drzé celý život pracovat socialisticky a pak chtít kapitalistické penze, chtít podíl na tom, že dnes lidé pracují více a efektivněji, než brigádníci socialistické práce? Podle mne to je drzost na druhou - protože kapitalisticky pracující lidé platí penze socialisticky (polo)pracujícím a sami již žádné penze NEDOSTANOU, protože na ně za 20 let nebude.

___________________________

Nicméně je zjevné, že žádná skutečná reforma penzijního systému, která by zajistila jeho dlouhodobou udržitelnost (i přes nepříznivý demografický vývoj a rostoucí státní dluhy) se nepřipravuje.
Žádný politik si nechce pod sebou podříznout větev a říct penzistům a lidem těsně před penzí (50+), že se penze musejí zreformovat, omezit, zmrazit valorizace, atd...
I kdyby za pár let přišla nějakým nedopatřením zodpovědnější vláda, bude již pozdě. Kde nic není ani smrt nebere. Vem chlup na dlani, když tam není. Když se peníze projedí, tak pak už prostě nejsou a můžete mít papír schválený 99% většinou, opatřený třiceti kulatými razítky a sedmadvaceti kolky a přesto na tom nic nezměníte.

Nahlásit
-
85
+

Nejméně oblíbený příspěvek

tato vláda je nejvíce perzekuovaná ze všech. tolik prachů kolik se vydalo na protivládní akce , tisk, televize , by stačilo na 5 let rozpočtu dalšího volebního období , zajímavé je že se nikdo nepozastavuje nad tím kde se tyto peníze berou , , odkud , kdo sponzoruje tyhle akce ? napadá mne jediné řešení - zahraničí , EU? Babišovi se daří ,a opozice která leze do zadku EU se to velmi nelíbí , pokud by jsme se se dostali někam výš než potřebují mohlo by se stát že se přijde na hospodaření minulých vlád opozice . nedivím se Babišovi že v něm občas bouchnou saze a nazve věci správnými slovy viz Kalousek .tisk místo štvavých článků by se měli starat o blaho voliče ne pravý opak

Nahlásit
-
-165
+

Diskuze

Tak skoro nic, no. Ale myslím, že Vámi zamýšlený systém by velmi posílil libertariány/ancapisty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Sunnitských extremistů není žádná škoda, a na collateral damages defekuje Bílý tesák.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nijak. Čekat, až to krachne, a modlit se o toho Salazara.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Já vím, že přes všechny vaše panikářské řeči mají Švajcaráci i Angláni x násobně vyšší životní úroveň, včetně důchodů, takže v poho.
Sovětský rubl byl deklarovaný jako podložený zlatem ještě v r. 1990, nedalo se ale za něj vůbec nic koupit.
Virtuální "konvertibilní rubl" měl pevný kurs s dolarem 1:1 a v r 1994 to bylo asi 1:70. Takže v poho...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

To je fuk, každopádně Rusko mentálně dál nedošlo, vraždí v Sýrii i kdekoliv jinde po tisících úplně stejně, jak za Stalina.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Špatný příklad. Analogické by bylo, kdybyste místo slepice dostal šneka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Vy jste absolutně mimo. Libra v r. 1711 (i 1917) měla úplně jinou hodnotu než v 2015. A nespraví to ani úroky 3,5% z „věčných dluhopisů“. Jak asi byly ty dluhopisy výhodné pro lidi, co si je koupili 1711, 1850 nebo i 1917? Jen další díl hanzlovské dristologie.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

V Rusku byl úmyslně vyvolaný hladomor, s celosvětovou krizí nebo inflací to nijak nesouviselo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím, jak to mají ošéfované, ale všude to funguje, toho bych se asi nebál. Zahrabávat na zahradě cihlu zlata mi připadá daleko nebezpečnější.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Možná to bude probíhat jak ve třicátých letech, v Evropě bude krize a v Rusku hladomor. A my budeme už v tom Rusku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Jj, a týká se to 101% obyvatelstva.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

V tomto máte úplnou pravdu, demokracie prostě není pro blbý. Ale jak z toho ven?
Možná by stačilo jen malé omezení hlasovacích práv (třeba jen 50 kč poplatek) a tím by se odfiltrovala většina úplných blbů. čort znajet

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Vy moje příspěvky asi vůbec nečtete.
ad 1) Ale znovu: Nečasův druhý (kapitáový) pilíř byl o tom, že právě banky typu Credit Suisse budou vlastnit tyhle fondy!!! Právě proto, aby je žádný politik nemohl vykrást, je to kopírované z Německa i Švýcarska, kde to bezchybně funguje už dávno. Takže nikdo nemusí mít konto ve Švýcarech ale stačí si platit to samé, co do státu, do toho fondu. Je to přibližné a zjednodušeně.
ad 2) Co provádí špatně dle vás švýcarská banka skutečně neřeším, mě stačí výsledky.
ad 3) Švýcarské bankovní tajemství bylo silně zneužíváno všemi loupežníky světa, kteří si tam schovávali lup a jeho prolomení je v rámci spravedlnosti jen dobře. Samozřejmě důchodcáků se to nikdy týkat nemůže.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

To dilema je vaše utkvělá myšlenka, váš osobní názor, já mám jiný a nevidím důvod se přednostně řídit vaším a ne svým.

Rusko nebylo schopno porazit ani zaostalou, chudou a rozvrácenou Ukrajinu.
Před Ruskem je samozřejmě potřeba se mít na pozoru, ale zase nemá cenu ho přeceňovat. A už vůbec nemá cenu kvůli Rusku přehlížet akutní rizika typu disfunkční eurozóny, Bruselu plného marxistů (opravdu nemyslím, že na západě jsou nějací lepší politici), podpory civilizaci ohrožující migrace, atd...
Navíc je zjevné, že hlava Evropy (Německo) na nás žádné ohledy nebere a brát nebude, klidně se bude paktovat s Putinem a zájmy Česka, Ukrajiny či Polska mu jsou u zadku (viz plynovod). Takže my se tu jako budeme prsit, jak Putina dřeme sankcema, přijdeme kvůli tomu o exportní trh a Německo si s Putinem klidně uzavře moderní dohodu Molotov-Ribbentrop.

Západní firmy nejsou v CZ kvůli naším krásným očím a kvůli naší prosperitě. Ale kvůli svému zisku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Tzv. "parazitní" daně jsou jasné: daň darovací, dědická a z převodu nemovitostí. Tohle navrhuje trvale zrušit pouze ODS. Další nemravná je daň z příjmu, pro OSVČ i zamněstnance.
Normální země žijí hlavně z firemních daní, spotřebních a hlavně z DPH, což považuji za rozumné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

1) Kolik běžných Čechů má (mentálně a finančně) na to si pořídit účet či schránku ve Švýcarsku?

2) K čemu vám je účet ve Švýcarsku, když od roku 2000 již frank není kryt zlatem a naopak Švýcarská národní banka tiskne franky ve velkém, aby udržela paritu s (kupní sílu rapidně ztrácejícím) eurem?

3) Ten váš "VŮBEC ŽÁDNÝ STÁT" je docela směšný - ve světle toho, jak již EU brutálním nátlakem donutila Švýcarsko zrušit (po staletí tradiční) bankovní tajemství a bonzovat jednotlivým zemím, kolik tam mají jejich daňoví nevolníci uloženo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Mě je to především úplně fuk, blbostmi se odmítám zabývat. Když mi sousedův pes zakousne černou slepici, nebudu se s ním soudit, že mi vrátil hnědou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

Nechápu ten podmiňovací způsob.
Do konce loňského roku ECB provozovala masivní QE jehož hlavním cílem byla záchrana jihu v čele s Itálií (zkrátka ECB tiskla jak o závod a za natištěné "peníze" kupovala neprodejné italské dluhopisy).

Můžete jen hádat, kdy (při prvních příznacích krize) s tím začne znovu a ještě ve větším (protože snižovat úroky již nemůže, protože je na nule a ani neplánuje je zvedat).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Marginalitami se skutečně odmítám zabývat, když vám teda někdo něco vrátí v kačkách, tak si tem bit koupíte znovu, a co?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

OK, máme tu 60% problémových obyvatel.
Případně 80% paretovsky podprůměrných (co do inteligence, vzdělání, pracovitosti, příjmů, ...).

Fajn.
A víte co je v takové situaci to nejhorší, co můžete udělat? Zavést systém, kde těch 60-80% smí beztrestně ovládat a oškubávat tu zbývající menšinu.
A víte, kam vláda této většiny nutně a neodvratně povede? Jistě že víte, protože už jsem to sem několikrát napsal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

To není žádné "falešné" ale reálné a extrémně nebezpečné dilema.
A) Rusko do nás jede tu hybridní válku, aby nás mohlo časem ovládnout. přečtěte si toho Krupnovova, důkazů je něurékom.
B) Kvalita našich politiků je tak děsivá, že samostaná ČR by nevydržela ani do švestek. Dnes máme autoritářskou vládu a 60% parlamentu tvoří totalitní strany, fašounci a komunisti. Venezuela hadra.
C) Vystoupení z EU, kam směřuje 86% našeho vývozu, je šílenost zcela evidentní, provázanost ekonomiky je ještě daleko větší než s Británií. Ale Británie je velmoc, kdežto s náma by se nikdo VŮBEC NEBAVIL!! Západní firmy, které živí tuhle zem, by si sbalily saky paky (stejně mají vybavení už amortizované a radši sem už neinvestují) a vypadly by, což by znamenalo ten vás skutečný kolaps měny a státní bankrot.

Důkazem je, že Němci staví TGV z Berlína do Vídně kolem ČR, protože my naši část (Praha hranice Německa) ani nezačneme stavět, už hlásil Ťok. Presidenti USA jezdili za Klause a hlavně Havla do Prahy, Trump přijel do Polska. Atd. atd. atd.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=699611

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

To ale nijak nesouvisí s tím co jsem napsal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jo, a Babiš stavěl čapák kvůli tomu, aby děckám mohl ukázat oslíka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Tohle je důkaz o serióznosti britských bank, že všechno vždy vyplatí i s úrokem. A ten balík musel být skutečně dost velký, i když ta akcie měla původně cenu možná jednu libru.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Píšu to asi potřetí a doufám že naposled: Na účet v Credit Suisse nemůže sáhnout VŮBEC ŽÁDNÝ STÁT ani nikdo, kdo si nenaspořil!!!!! Je to tak složitý? Funguje to asi 170 let bez problémů, tak co pořád mudrujete?
Víte, jaké problémy byly s tím, aby banky vydaly židovské zlato schované před Hitlerem, nebo různé naloupežené peníze z Afriky atd. atd. atd.?? Proč asi mají švýc. banky takovou pověst?
Proč ji nevyloupil ani tak extrémně chytrý komunista Míla Ransdorf??

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Vy se na ten "kolaps stávajícího systému" nějak těšíte, že?
Evropa je bohatá a kolaps jí nehrozí, i když nebezpečí ze soc. Francie nebo Itálie určitě vyjít může. Otázkou je, jak bude reagovat ECB a MMF, pokud by je zachraňovaly jak Řecko, pak může fakticky dojít na vaše katastrofické scénáře.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Od Bismarcka máme kulový, to byl jen výkřik do tmy. Za 1. republiky si každý šetřil na sebe, tj. kapitál, pouze někteří státní zaměstnanci byli tzv. "pod penzí" což bylo tehdy minimum lidí.
Velmi bohaté důchodové fondy, které byly v českých bankách, komunista znárodnil a po r. 53 udělal reformu a totálně je vykradl a zavedl to "průběžné" neštěstí. Kdo měl důchodcák v cizí bance, nepřišel o to a pokud emigroval, měl dobré zajištění.
Švýcaři si vždy šetřili na stáří a nějakou formu třípilířového systému to nabralo až někdy v 60. letch 20. stol.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Obávám se, že dnes těch problémových obyvatel rozhodně není 3% ale 30% minimálně a když se dívám na to, co jsme si zvolili do vedení země, tak to odhaduji na 60%.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Německo, které vytvořilo nejsilnější středověkou říši, jajíž Císař byl hlavou křesťanské Evropy.
Německo, které bylo rozsekané na hadry v třicetileté válce.
Německo, které bylo kolébkou vzdělanosti a technické revoluce.
Německo, které vytvořilo naši civilizaci a kulturní kořeny pro půlku Evropy.
Německo, které se sjednotilo pod prušáckým drilem a bylo spolupachatelem První světové války.
Německo, která bylo po porážce tak zdecimované, že si zvolilo toho úžasného Ádu....
atd. atd. atd. atd. atd. které Německo teda mám kritizovat nebo co si chcete vybrat?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

https://www.e15.cz/nazory/komentar-lukase-kovandy-nizke-uroky-a-radikalove-1356208

Nahlásit

-
3
+
2/5