Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kdeže loňské měny jsou: bublina bitcoin praskla, držte se koruny

30. 1. 2019
 37 486
211 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Z čisto investičného pohľadu je btc oproti roku 2017 totálny prepadák.

Ale kto investoval v 2016, alebo skor, má stále zhruba plus 300 percent, alebo viac.

A týchto bublín už btc zažil viac. No neboli také výrazné v absolútnych hodnotách, ale v percentách to bolo podobné roku 2017.

Nahlásit
-
18
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Nuž, MÍNUSOVANIE FAKTOV je špecialita tohto webu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-7
+

Diskuze

Nepíšu o všech tržbách, ale pokud má hospoda třeba 15% zisku, je v pohodě. A pokud by nakupovala za bitcoiny, nemusí snad platit DPH? Obávám se, že musí. Takže zase nula od nuly....a hlavně při tak divokém kursu, jak stanovovat cenu? Denně vše přeceňovat? Dost vopruz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Pokud někdo podniká tak, že veškeré tržby utratí za suroviny, energie a mzdy, tak to opravdu není dobrý k ničemu, to je fakt.

Plus tedy jsou lidi, kteří mají více zdrojů příjmů. A korunové příjmy ze zdroje A mu mohou pokrýt i korunové náklady zdroje B. Chce to opustit mentalitu gážisty.

No a hlavně: lze si hledat takové dodavatele, kteří ocení (alespoň částečnou) platbu v bitcoinech (a to i tak, že poskytnou slevu). Pevně věřím, že stát svými daněmi, regulacemi a inflací dělá vše proto, aby jich přibývalo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Je zajímavé, že i libertarián je schopen pochopit, že většina lidí jsou vovce a proto o jeho ideologii nestojí. Tohle třeba komunista nepochopil nikdy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Konečně něco rozumného. Ano, všechny tyhle systémy nějakou dobu fungovalya to bych bral jako základ. Na vyhodnocení jejich přínosu nebo negativ by nám vyšlo, kterým směrem by bylo možné a výhodné postrkovat další vývoj. Ale lpět na ideologicky i prakticky nesmyslném ancapu mi připadá celkem zbytečné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Dobře. Pokud volím 2) je jen otázkou času, kdy mě někdo udá a dostanu burální až likvidační pokutu v kačkách. Takže tudy cesta nevede.
Když volím 1) odvedu daně v kačkách, nakoupím suroviny a zaplatím energie, mzdy atd. zase v kačkách. Abych na to měl, musím utržené bitcoiny vyměnit za kačky a jsem zase na začátku. K čemu je to pak dobrý?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Jaká hybridní válka? Jako ta nenápadná občanská buzeranti-feministky-multikult uryproti normálním lidem? Jo, to pak jo.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"věcná argumentace" je vhodná pri diskusii o matematike, fyzike,....

Argumentovať "vecně" voči tvrdeniu, že daňami okrádať ľudí je správne - toto je trápne. Morálka a morálne principy sa nedajú vyargumentovať. JE, alebo NIE JE. Dá sa to obkecávať, ale je to trápne.

"pokud okolí nechápe vaše názory, váš humor, vaši ironii, tak s nějvětší pravděpodobností není problém v tom okolí, ale ve vás."
- nie. Ja sa vyjadrujem tak, aby ma bolo MOŽNÉ pochopiť. Nemám snahu VNUCOVAŤ názor trikmi a násilím. Je mi u riti, či ma akceptujú. Ak ma akceptuje etatista, asi sa mýlim ja.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Demokracie s nejširším volebním právem asi není úplně to ideální, "

- ale prd. Platia obe verzie, JE , aj NIE JE
Správne :
Demokracie s nejširším volebním právem JE IDEÁLNA pre socky, lenivcov, príživníkov a politikov.

Demokracie s nejširším volebním právem JE ZLO pra poctivo pracujúcich, ne-karieristov, múdrych.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobře. Ale vovčanů je v každé populaci minimálně 50%, u nás spíš 70%. Co s nimi? Do ancapu nesmí. Komunisti to vyřešili rázně. Komu se to nelíbí, do gulagu nebo na šibenici. Anarcháči to udělají taky tak?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Součást každé demokracie je přece Listina lidských práv a demokracie je systém správy věcí veřejných, ne obsah něčí peněženky. Ovšem v anarchii si dovedu předstvit, že kluci ty holky prostě dofackují, aby dělaly striptýz, v demokracii nikoliv.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

"Lidé jednají = lidé maximalizují užitek."

- ano, skrátene sa to takto píše. Ale IMPLICITNE sa predpokladá, že jednajú VO SVOJ PROSPECH.

Tá veta má správne znieť :

"Lidé jednají = lidé SA SNAŽIA maximalizOVAŤ ují užitek."
alebo
"Lidé jednají = lidé SI MYSLIA, ŽE maximalizují užitek."

Presne toto platí aj o demokracii. "Ľudia si myslia" . A VÝSLEDOK, realita je opačná.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"P.S. Z vašich textů je zřejmé, že takové jednotlivce předpokládáte v demokracii, což je ovšem jen další váš omyl. "

- Demokracia je systém predurčený pre OVCE. Politici určia ovciam, kedy jesť, kedy srať, čo si myslieť aj čo si obliecť. Hladné ovce politici nakŕmia, choré ovce politici vyliečia. Ovca (ovčan) je posraný od strachu, že jeho vláda prestane existovať a prestane ho ochraňovať a živiť.

Absolvoval som dlhé diskusie s demokratickými ovčanmi. VŠETKY ich argumenty sa dali popísať mojimi troma riadkami vyššie.
Hlavná chyba libertarianov je, že si NECHCÚ priznať uvedený fakt. Do ANCAPu nesmú, nechcú ani nemôžu vstúpiť OVCE ani ovčania.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

U nás žádné nerovnosti zrovna nebují a klimatické změny se nás týkají zatím jen okrajově, i když může být výrazně hůř. Dlouhodobý srážkový deficit fakt není sranda. Ale ta hybridní válka nám dává zabrat fest.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Dalo by se říci, že demokracie zkrachovala v r 1933 v Německu nebo v r. 1946 u nás. Jenže to není žádný krach demokracie, jako není Venezuela žádný důkaz funkčnosti socialismu. Demokracie není pro blbý a pokud ji někdo opustí a vydá se nějakým "supermoderním" směrem, vrací se ve zbídačelé podobě zpátky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

""Jenže většina lidí jsou ovce. "
To je naprostá blbost a výraz vašeho nepochopení principů rakouské školy. "

- Vzhľadom k tomu, že väčšina Zemegule sa intenzívne vzďaluje od rak. školy, tak si myslím, že " většina lidí jsou ovce. " . Keby neboli, fungoval by tu ANCAP.

Ono, nevidieť realitu REÁLNE, a považovať svoje sny za realitu, vedie do pekla.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebuďte srab a napište: co by bylo lepší, než demokracie a proč?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Píšu jen o systému, vyjímek je samozřejmě něurékom. Skutečné nebezpečí ale vidím v "lidovém referendu", to je přímo ďáblův vynález a atomová bomba. zabudovat si ji do základu státu může chtít jen šílenec. Zvláště, když ten odpalovák mají v Kremlu. Brexit je živý důkaz, jak vytvořit až neskutečný vagón problémů z ničeho.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

"Hele, ty demokrate, všiml sis, že ten tvůj systém nikde nefungoval a z principu nemůže"?

- nuž, o fungovaní demokracia perfektne - aj pre laikov - hovorí kniha "PODIVUHODNÁ
DOBRODRUŽSTVÍ JONATANA GULLIBLA" . Stahnuteľná na pôvodnom LIBINST.cz

Tvrdiť o demokracii, že "funguje" , je možné. Fungoval aj fašizmus, aj otrokárstvo. Aj socializmus.
A otrokárstvo oveľa dlhšie, ako demokracia. A socializmus začína dnes ovládať 90% zemegule. Hlavne v bývalých skoroKapitalistických zemiach.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"No, já nevím. Magna Charta je z 13. století, švýcarské souručenství taky z té doby, českého krále volili stavové zcela běžně. Ale počkejme si, vývoj jde směrem k lidové vládě, jen nějací srandovní anarchokapitalisti by chtěli vytvořit zase stav z doby prvních Přemyslovců, ovšem bez těch zlých a daně vybírajících Přemyslovců."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Jenže většina lidí jsou ovce."

- Toto je argument, ktorý odrovná každého libertariana. Na toto sa fakt nedá protiargumentovať . Pokiaľ ovčania sú debili, potrebujú žiť ako ovce, potrebujú, aby ich bača dojil, pásol a nakoniec zarezal na mäso.

Divné je iba to, že VŠETCI etatisti sa formálne k ovčanom správajú ako k homo sapiens-om. A oni sú to iba homo -erectus.
Ano, ovce potrebujú baču - politika. A bačovia -politici - sa vždy budú voči nám správať ako ku SVOJIM ovciam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Tohle je přece evergreen, který čtu od svého mládí někdy v 80. letech minulého století. Prohnilý kapitalismus, hyperinflace, krok od bankrotu atd. atd. A jak to celé dopadlo? Zlý Američah je nejproduktivnější a tím nejbohatší na světě. Nevidíte v tom nějaký vážnější rozpor? Vy počítáte pouze s ekonomickým výkonem za každou cenu. Přitom automatizace výroby dokáže tento výkon stále zvyšovat se stále méně lidmi. Takže se uvolní ruce fízlům, celníkům, grantařům, genderovým specialistům, poradcům a právníkům bez toho, že by společnost chudla. A s 4D inteligencí (nebo jak se to jmenuje) se bude produkce stále zvyšovat.
Naše civilizace přece nemá problém s nízkou produkcí, spíše naopak. Přesycenost trhu produkty všeho typu způsobuje krize a hlavně ekologické problémy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

No nevím, já spíš znám spoustu inteligentních lidí, kteří se voleb neúčastní, a spoustu těch, kteří to tam za koblihu hodí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Demokracie s nejširším volebním právem asi není úplně to ideální, já bych pro nějaké rozumné omezení byl.
Ale normálně to funguje tak (nejen u nás) že k volbám chodí řádově polovina voličů, ta úplně blbá část populace vůbec netuší, co to je a proč by tam měli vůbec lézt. Takže rozhoduje ta chytřejší půlka a pak stačí, aby ti rozumní dostali celkově 26% hlasů. Což rozhodně nevytvoří žádnou ochlokracie. To, že u nás se to nedaří, není chyba demokracie.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Ale udávat můžete pořád, že?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Faktem je, že v 19. století taky nikde nefungoval socialismus, natož komunismus, a až velmi vzdělaný Lev Trockij s Leninem marxismus vyhrabali a vytvořili z něho nejkrutější režim všech dob a všeho lidstva.
Ale počítat s tím, že systém vytvořený v realitě 19. století, bude nějakým hitem ve století 21., mi připadá dost odvážné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Všechno co píšete považuji za pravdivé, ale zase mi tam něco schází. To, co píšete, je jednání plebsu, který je sice nejpočetnější ale nejchudší. A od plebsu se nidy žádná investice očekávat nedá, inflace neinflace. Ta se čeká právě od lidí, kteří si to spočítají, ti rozhodují. Tak, jak byl spoluzpůsoben rozvoj strojařiny v USA po válce právě zákonem o daňovém odpisu techologií, tak inflační tlak nutí bohaté lidi (ne plebs) do investic.
Já vím, že je to šíleně blbé a socialistické a neokeynesiánské atd. atd. ale obávám se, že i částečně pravdivé.
Jen dotaz: fungoval někdy někde ten váš anarchokapitalismus v praxi?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-2
+

Hehe, to byl asi první text, který jsem od Šímy četl a hned si mě tím získal. Už jenom ten nadpis musí keynesiánce a centrální bankéře neskutečně dráždit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Zapomněl jste na klimatické změny a rostoucí míru nerovnosti ve společnosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Nezapomeňte prosím, že ti tři nejbohatší spolužáci musí ještě další část peněz rozdat ostatním, aby si ti ostatní u nich mohli něco koupit!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to marný, je to marný, je to marný ...
Vzdal jsem to už nějakou dobu před Vámi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+
3/8