Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Jak vyzrát na Airbnb?

9. 11. 2018
 23 097
35 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Je ten byt tedy můj, nebo ne?
A pokud moji nájemníci ruší sousedy, stačí se s nimi dohodnout - například přispět trochu více na opravu výtahu a střechy a státní regulátoři mi pak dají pokoj?
A co když vlastním celý činžák a tedy záminka s obtěžováním sousedů na mne neplatí?
_________________________
Pokud nebudu smět byt pronajmout na déle než XX dní v roce, toho ho na XX dní ani nebudu moct půjčit synovcovi, na dalších XX neteři a na dalších XX dní bývalému kolegovi, který přijede z USA na návštěvu CZ?
_________________________
Takže když nějaký penzista například tráví jaro a léto na chatě, tak nemůže ten byt půjčit či pronajmout?
Nebo když jiný penzista tráví podzim a zimu v Las Palmas, tak také ten byt nemůže pronajmout? Ani půjčit?
A není to škoda? Plýtvání? Mít půl roku prázdny byt...
A není to jednak popřením vlastnického práva, ale také velkou drzostí? Vždyť ta sama levicová regulomaniakální sběř lidem drze říká, že na penze nebude. To těm lidem opravdu má tu drzost zarazit i ten jeden z mála možných přivýdělků - pronajatí městského bytu zatímco jsou přes léto na chatě?
_________________________
Ten tlak ze strany státu je ale nakonec prima. Bude lidi motivovat k přechodu na decentralizované platformy s platbou v kryptoměnách. Pak již nikdo nezjistí, zda někdo někomu platí, natož zda někdo něco pronajímal déle než XX dní.

Nahlásit
-
28
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Je neprihadzujem ani sám sebe.
Len ma strašne zaujíma (nesrandujem) , prečo tunajším diskutérom tak vadí môj odpor k potláčaniu osobných slobôd a k daňovému okrádaniu. Toto je prvý web, kde diskutéri tak výrazne podporujú buzerovanie ovčanov zo strany štátu. Podporujú mínusovaním, ale priamo nepovedia. Hanbia sa za názor ??????

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-12
+

Diskuze

https://stoky.urza.cz/

Autor: FrantzVonLibrntaun Čas: 2018-11-08 00:00:02
Stát proti chudým XXIII: Regulace sdílené ekonomiky
Sdílená ekonomika je v masovém měřítku trend až poslední doby, nikdy v historii nebyla možnost tak jednoduše propojit lidi a nechat je sklízet plody své práce. Státy velmi často reagují na takovéto trendy regulacemi, které obhajují ochranou spotřebitele nebo třeba omezením nekalé konkurence zavedeným podnikatelům. Přesně tyto snahy o regulaci ale ve skutečnosti škodí jak zákazníkům, tak podnikatelům a těm chudým úplně nejvíce.

Sdílená ekonomika totiž přináší velmi jednoduchý (ne nutně snadný) způsob jak být ekonomicky aktivní. I velmi chudý člověk může začít sdíleně vařit, sdíleně vozit, sdílet pokoj nebo třeba sdíleně doručovat, může se jednoduše připojit na libovolný trh, který má určená nějaká vlastní pravidla a kde se střetává nabídka s poptávkou. Tam je velmi vysoká míra konkurence, na které profitují všichni zúčastnění. Zákazníci mají skvělé a efektivní plnění, podnikatelé mají možnost kdykoliv vydělávat, pokud dokáží být konkurenceschopní. Když stát začne reagovat regulacemi, zanáší do systému vyšší složitost (ztrácí se ta jednoduchost), prohlubuje náklady na poskytování plnění a celkově provoz takového modelu. Na to doplatí ti nejslabší na obou stranách trhu, což jsou často právě chudí lidé, kteří jsou citliví na zbytečné náklady.

Řešením je nechat trh co nejvíce volný, jak praxe ukazuje, tak systém si poradí i bez regulací – např. použitím reputace.

Nahlásit

-
4
+

Čím to je, že najväčšiu podporu a obdiv v celej histórii získavali tí najväčší tyrani ? Čím viac ničili ľudskú slobodu, tým viac ich ovčania milovali . A vrchol sa dosiahol v demokracii, keď si ovčania slobodne volia tých najväčších ničiteľov slobody a zdaňovačov.
Tyrani pochopili, že lepšie ako násilím je držať ovčanov pod krkom tým, že im umožnia demokraticky slobodne si svojich tyranov vyberať. Ten úžasný pocit slobodnej voľby zastrel ovčanom nielen oči, ale hlavne mozog.
Mínusovači - do boja.

Nahlásit

-
5
+

" a zasloužíte se o rozvoj těchto služeb víc než kdokoliv jiný. "

- fandím vašej myšlienke. Len nezabúdajte, že štát má taktiež k dispozícii tie isté technológie, a k tomu aj spústu iných (kamerové snímanie celej zemegule a rozpoznávanie tvárí, družicové snímanie celej planéty, odposluchy a špicľovanie, .....) a k tomu bezpočet tvrdých násilných možností. Predstava, že ovčania vydrbú so štátom, je síce pekná úvaha k pivu, ale hodne nereálna. Ľudia akosi zabúdajú, ako to štát zvládal za Stalina, Gottwalda, MaoCeTunga, ........ Predstava, že štát nepoužije tvrdé represie voči ovčanom je pre puberťákov dnešnej doby.
A najväčšia slabina ovčanov je v tom, že väčšina ani nemá záujem sa brániť. Radšej prosia štát o dotácie na čokoľvek a socialne balíčky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Divná doba.....
Keď záujmové skupiny proti sebe bojujú, je to možno kruté, ale prirodzené. Mafia vss. polícia, zlodej vss. človek, Dnes bojuje proti bežným ľuďom skoro každý - štát (politici, polícia) , novinári, ekonomovia, ľudskoprávnici, ......
Bojujú nielen proti Airnbn , bojujú hlavne proti jeho užívateľom. Vytĺcť z ovčanov maximum prachov pre štátnu kasu -heslo doby. A ovčania sa skoro vôbec nebránia - ďalej volia politikov, ktorí im idú po krku aj po peňaženke. A predpokladám, že aj v tejto diskusii sa nájde hodne milovníkov štátu, ktorí poradia, Jak vyzrát na Airbnb , jak vydrbať s ovčanmi.
Mínusovači - do boja.

Nahlásit

-
1
+

Fandím magistrátům všech měst kde půsoví airbnb, uber a podobné služby. Pořádně na ně zatlačte, nasaďte likvidační podmínky pro toto podnikání.
Jenom díky vám akcelerujete platby za tyto služby v kryptoměnách a tyto se dostanou konečně mimo váš dosah. Pokračujte v nastoleném trendu a zasloužíte se o rozvoj těchto služeb víc než kdokoliv jiný.

Nahlásit

-
7
+
2/2