Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Hip hop kraluje. Rock’n’roll je klinicky dead, těžko se mu věří

31. 5. 2018
 8 624
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

hip hop není hudba.

Nahlásit
-
17
+

Diskuze

Dokud je v zásuvkách proud, nemůže bejt rokenrol mrtvej.

Nahlásit

-
3
+

Možná to má co do činění i s tím, jak si šoubyznys prakticky každou dosavadní revoluci přivlastnil, rozžvýkal a vykastrovanou prodal dál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Bojovat s „institucionalizovaným rasismem“ či „policejní zvůlí“ a vůbec proti útlaku bílého muže, už dávno není žádná vzpoura. Je to součást mainstreamu. Popkulturního, mediálního i politického. Pokud stojíte uprostřed stáda, a všichni bučíte stejným směrem, nejste kontrakultura, ale establishment. Pokud vám za vaše aktivity nic nehrozí, máte pozitivní publicitu v médiích, neodstřihnout vás od reklamních příjmů na youtube, a dostáváte hudební ceny, nejste kontrakultura, jste kulturní establishment. Sorry. V dnešní době by bylo rebelií spíše zpívat na Západě proti pozitivní diskriminaci.

Mimochodem, kde není poptávka, není ani nabídka. Dnešní mladí nejsou jako předcházející mladé generace. Nikoliv proto, že by nepouštěli sednout babičky v tramvaji. Ale proto, že je mezi nimi málo rebelie. Vidím mezi nimi příliš málo příslušníků subkultur. Sem tam nějací jedinci, na které ostatní čumí jako na Marťany. Drtivá většina z nich je konformní, mainstreamová, konzumní a nudná. Revoluci dnes snadno potlačíte lepším datovým tarifem. To za našich mladých let fakt nebývalo. Jsou to ztracené generace a jsem jimi trochu zklamán.

Nahlásit

-
12
+

Vždy, když se hlásalo, že kytara je pasé, tak následně přišel její čas. Bylo to tak před Beatles, bylo to tak před začátkem devadesátek. Jsem zvědavý, jestli to vyjde i v současnosti.

Nahlásit

-
11
+

hip hop není hudba.

Nahlásit

-
17
+