Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kupředu levá s třešněmi

26. 2. 2018
31 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Také si myslím, že tato bitva není dávno vyhraná. Ona se totiž vyhrát nedá, ona se opakuje cyklicky a setrvale, jen její jevové formy jsou různé, odpovídají novým parametrům doby. Tady vůbec nejde o to, že KSCM získala nejakych 7 % v posledních volbách, ale o to, ze chování společnosti z února 48 je opet patrne (nadseni a manipulace davu, lhostejnost elit, politická kolaborace s mocí a silou, obsazování klíčových společenských vlivových pozic) a ta zvětšující se masa nespokojených je jen dočasně rozptýlena v ANO (taky vidíte ty kvanta připravených, kteří podpoří šéfa a on jim za to dá pašalíky v regionech ?), SPD (jste nasraní ? - dejte nám hlas my to zařídíme) ..., ale jejich součet funguje již dnes.

Pokud někdo není schopen rozpoznat tyto jevy, pak jsou zde jiné syndromy v oblasti chování konkrétních lidí, použití jiných mocenských nástrojů a sofistikované postupy manipulace. Někdo možná řekne - slyšíme trávu růst, ano, možná výsledky nebudou tak tragické jako po roce 48, je snadnější uniknout než po roce 48 (je otázka je-li kam).

Jistěže dnes nikdo nebude vyzbrojovat dělníky puškami (jsou jiné zbraně k dosažení cílů), nemáme Gottwalda, který by se učil v Moskvě (ale máme samolibou arogantní hradní kliku, která se opírá o zájmy a finance Moskvy a Číny), akční výbory nemusí obsazovat rotačky médií (stačí parlamentem vyměnit vedení čs. televize či rozhlasu), premiérem máme někoho, kdo má mocenské praktiky zažité a geneticky zakódované, ten má kolem sebe nadšené a zapálené podporovatele s vášní pro spravedlnost (namátkou poslankyně Malá či ministryně Šlechtová - nebo jsou to snad jen Kristýny Kočí II ?), nemáme zde Fierlingra, ale máme CSSD, kde obviněný premiér je jen "zásadní problém", nemáme zde Zápotockého, tátu lidu, ale máme možná naivní ministry, kteří podepsali Několik vět a to stačí jako setrvalý mravní kredit, pro rozhněvaný křik ulice není třeba otevírat okna, můžeme si občas pustit Máte slovo v TV, rozhádanost historických demokratických stran je nahrazena jejich dnešní nekompetencí či nedávnou chorobnou touhou po majetku, kterými diskreditují jejich původní ideologické ukotvení atd. atd.

Babiš, že je kapitalista, který nepřivede společnost svůj kapitál pod znárodňovací dekrety ? No proč by to dělal ? - lidu prostému tento druh podnikání založený na monopolizaci, dotacích a vhodných regulacích nevadí, jim vadí úspěšný soused, malá firma, spokojení zaměstnanci a živnostníci - tito svobodní lidé jsou předmětem závisti, nebezpečím pro moc a proto je třeba je populisticky perzekuovat.

Můžeme zatím někdo svobodně občas něco někam napsat, on to stejně nikdo moc nečte a tak se každý zařídí po svém. Internet, bitcoiny, věk, informace a celosvětová svoboda k přesídlení jsou jistým únikem. Dívat se na to ovšem je dost nechutné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
16
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Tak u EET je tomu přesně naopak. Šlo o zabránění nerespektování zákonů a jejich obcházení. Pokud by mělo dodržování zákonů "elitami" nějak významně ovlivňovat dodržování zákonů občany, pak bychom už dávno žili v chaosu a bezpráví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-9
+

Diskuze

Svádíte dávno vyhrané bitvy. Gottwaldovi pohrobci jsou možná odporní, ale poražení a nepodstatní. Klíčový problém dneška je masová barevná imigrace. A totální přehodnocování toho, co je vlastně člověk - viz zrůdná genderová ideologie.

Nahlásit

-
5
+
2/2